• +36-30-539-3369
 • +36-62-401-410
 • tekeclub@szeged-teke.hu
 • 6726 Szeged, Derkovits fasor 1-3.

ARCHÍVUM 2016

DM 2016. 12. 30.

Az év csapata, Szeged: Alabárdos-Szegedi TE
Negyedszer nyertek Bajnokok Ligáját

2016-ban negyvenhetedik alkalommal rendeztük meg Az év sportolója díjátadó gálánkat a szegedi Hungi Vigadóban, amelyen tizenkilencen vehették át a CE Glass Industries üvegtrófeáit. Lapunkban mindennap bemutatunk egy díjazottat, ezúttal az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata következik, amely Az év csapata lett Szegeden.

Elképesztő, amit idén véghez vitt a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájában az Alabárdos-Szegedi TE: egy horvát (Zapresic) és három német (Schwabsberg, Zerbst, Bamberg) élcsapatot felülmúlva hódította el története negyedik BL-elsőségét – ráadásul a négyes döntőnek Németország, Bamberg adott otthont. Emellett hazai vonalon megszerezte a 12. bajnoki címét, közben három és fél évig, 2013 májusa óta építette 78 mérkőzésből áll hazai győzelmi sorozatát.

És ne feledkezzünk meg az egyéni versenyekről sem: az év tekésének másodszor megválasztott Karsai László három különböző színű érmet szerzett az országos bajnokságon, emellett az egyéni vb-n egy ezüsttel gazdagodott (tandemben lett második a szintén szegedi Tímár Edinával), ahogy Kiss Norbert is (klasszikus egyéniben), valamint szerbiai színekben felnőttvilágbajnok (összetett) és kétszer harmadik (sprint, klasszikus egyéni) lett Igor Kovacsics. De Fehér Béla is medállal tért haza az ob-ról.

– Sokáig Bamberg írta a sportág történetét, hogy őket le tudtuk győzni hazai környezetben idén, az hatalmas szó. Ahogy az is, hogy ezt az elismerést olyan csapatot megelőzve kaptuk meg, mint például a remekül teljesítő MOL-Pick Szeged férfi kézilabdásai – mondta Karsai Ferenc klubelnök. – Az év utolsó bajnokiján megszakadt a nagy, 78 győztes mérkőzésből álló sorozatunk, Répcelakon csatát vesztettünk, de bízom benne, hogy itthon vissza tudunk vágni nekik, és megvédjük a bajnoki címet – így megnyerjük a háborút.

A csapat ugyan pihen, de már javában zajlanak a január 10. és 15. között az Alabárdos-Szegedi TE által rendezendő 15. BB Mentor-kupa egyéni világranglista-verseny előkészületei, nevezései, amelynek az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont.

DM 2016. 12. 19.

Három és fél év, 78 meccs után kapott ki az Alabárdos-Szeged
Véget ért a nagy sorozat

A férfi tekecsapat szuperliga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Alabárdos-Szeged 6:2-re kikapott Répcelakon – három és fél év, 78 győztes bajnoki mérkőzés után.

Valami véget ér, valami fáj. Ákos és a Bonanza Banzáj már jó néhány évvel ezelőtt pontosan leírta, milyen, amikor valami befejeződik. Az élet azonban nem áll meg, a rossz érzés elmúlik, a vereség akár építő is lehet.

Az Alabárdos-Szeged 2013 májusa óta épített egy fantasztikus sorozatot a férfi tekecsapat szuperligában, amely 78 győztes mérkőzésből állt. Ez az egyedülálló széria szakadt most meg Répcelakon – nyugodtan mondhatjuk, a legjobb helyen. A répcelakiak ugyanis a fiatal együttesükkel megnyerték az NBC-kupát, és nagyjából egyetlen riválisai maradtak itthon a Szegednek. A legidősebb játékosuk az a Kakuk Levente (36), aki egy évtizedet Szegeden játszott.

Lehet, hogy a vasiak a jövő csapata, ám ettől még nem ment el a címvédő Szeged bajnoki reménye, csak a nehezebb utat választotta. A 13. csapataranyhoz nyerni kell majd az elkövetkező 11 bajnokit, így a közvetlen riválisok közül Zalaegerszegen és otthon a Répcelak ellen is.

A szegediek idénye ezzel befejeződött, folytatás januárban a szegedi 15. BB Mentor-kupa egyéni ranglistaversennyel.

Répcelak-Alabárdos-Szeged 6:2 (3709:3651). A párok: Kakuk L.-Szél T. 1:0 (2,5:1,5, 620:586), Ritter T.-Ernyesi R. 0:1 (0:4, 602:687), Brancsek J.-I. Kovacsics 0:1 (1,5:2,5, 620:642), Zapletán Zs.-Fehér B. (Márton J.) 1:0 (4:0, 620:534), Molnár P.-Kiss N. 1:0 (3:1, 609:605), Vörös M.-Karsai L. 1:0 (3:1, 638:597).

DM 2016. 12. 15.

Szombaton csúcsrangadó: Répcelak–Alabárdos
A rutin a Szeged mellett szól

A férfi tekecsapat szuperliga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szombaton 14 órától két veretlen csapat, a Répcelak és az Alabárdos-Szeged csap össze a vasi kisvárosban.

Két veretlen csapat találkozik szombaton 14 órától a férfi tekecsapat szuperligában: a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének első mérkőzése miatt elhalasztott találkozón a Répcelak az Alabárdos-Szegedi TE-t fogadja. Mivel a sportágban igen nagy ritkaságnak számít a döntetlen – a bajnokság eddigi szakaszában mindössze kettő volt: Zalaegerszeg–Répcelak 4:4, Kaposvár–FTC 4:4 –, így inkább az a valószínű, ha azt mondjuk: az egyik fél elveszíti veretlenségét.

Az egyik együttes a fiatalságot, a jövőt képviseli huszonéves játékosokkal, a másik a rutint Bajnokok Ligája-, világ- és Európa-kupa-elsőségekkel, 12 bajnoki címmel.

– Elérkezett a nagy rangadó ideje – mondta Zapletán Zsombor, a Répcelak játékosa, aki éveken keresztül sok nagy sikert élt meg a Szeged tekéseként. – Fiatal a csapatunk, a másik volt szegedi, Kakuk Levente a legidősebb játékosunk a maga 36 évével. A rangadók rutinja a Szeged mellett szól, hiszen az ilyen kaliberű kihívásokban volt bőven része a csapatnak velem is. Ám abszolút nem vagyunk esélytelenek, készülünk, és szeretnénk nyerni. Veszítenivalónk nincs, és ha azt hozzuk, amit otthon megszoktunk, össze is jöhet mondjuk egy 5:3-s siker.

– Fontos mérkőzés lesz, ezért úgy készültünk, ahogy az ilyen találkozóra kell – vélte Ernyesi Róbert, az Alabárdos játékosa. – A csapat itthon jól játszik, és azt érzem, Csehországban a BL-meccsen is maradt még bennünk. A mérkőzésen a tapasztalat meghatározó lehet, ebből azért nekünk több van, így bízom a győzelemben. Ráadásul 78 meccs óta tart a sikersorozatunk, ennek folytatása is motivál minket.

A szegedi játékosok a várostól 350 kilométerre sem lesznek magukra hagyva: egy kilenc fős kisbusz követi majd őket az egyébként elég szűkös, így bizonyára megtelő répcelaki létesítménybe.

DM 2016. 12. 12.

Az olasz Neumarkt a következő ellenfél
Idegenben is 8:0-ra nyert az Alabárdos

Ahogy hazai pályán, úgy idegenben is 8:0-ra győzött az Alabárdos-Szegedi TE a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a cseh Vrchlabí ellen, így kettős sikerrel jutott a nyolc közé, ahol a két magyart, Kiss Tamást és Kovács Gábort foglalkoztató olasz Neumarkt lesz az ellenfele.

Morbid, szép, különleges, érdekes. Néhány jelző, amely az Alabárdos-Szegedi TE játékosainak száját hagyta el a csehországi Kutná Horában meglátogatott sedleci osszárium kapcsán. A BL-visszavágóra utazást megszakító művelődés alkalmával kiderült, a templom 40 ezer csontvázat tartalmaz, amelyek művészi elrendezésben díszítik, szinte bebútorozzák a kápolna belső terét, így a látvány valóban egyedi, és talán még egy szó ráillik: félelmetes…

A tekecsapat Bajnokok Ligája-ellenfél, a Vrchlabí viszont egyáltalán nem a félelmetes kategóriába tartozott, mert azok után, hogy hazai pályán a sorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Alabárdos 8:0-ra nyert, idegenben is pontosan ennyire győzött. A kettős siker imponáló, és a cseh házigazdákra tökéletesen igaz az elv: hiába dobnak a saját bajnokságukban nagyon jól, többnyire 3700 fa körül, nem mindegy, ki az ellenfél. Persze, a duplavereség sem tudta elhomályosítani a Vrchlabí tiszteletét a Szeged iránt, és ennek egyik jeleként egy marcipántortát is készíttettek, amelyen a két csapat neve mellett ott szerepelt a Hajrá! felirat is.

Az Alabárdos-Szegedi TE a nyolc között az olasz Neumarkt ellen játszik jövő januárban és februárban – az első találkozót Szegeden rendezik.

Jegyzőkönyv

Végeredmény, férfi teke Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Vrchlabí (cseh)–Alabárdos-Szegedi TE 0:8 (3259:3632). A párok: P. Marsík–Szél T. 0:1 (1:3, 517:600), J. Vejvara–Ernyesi R. 0:1 (0:4, 526:667), K. Fiebinger–I. Kovacsics 0:1 (1:3, 571:626), V. Zisko–Fehér B. (Karsai L.) 0:1 (0:4, 537:583), J. Bartonícek–Márton J. 0:1 (2:2, 546:558), l. Beránek–Kiss N. 0:1 (1,5:2,5, 562:598). Továbbjutott: az Alabárdos-Szegedi TE kettős győzelemmel.

DM 2016. 12. 10.

8:0-s előnyről várja a visszavágót a csapat
Vrchlabíban játszik az Alabárdos-Szeged

Egy nagyjából 13 ezer lelkes településre érkezett meg ma kora este az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját játssza ma 13 órától a csehországi Vrchlabíban a vendégcsapat, amely a sorozat címvédője, és amely 8:0-s előnye birtokában nyugodtan várhatja a mérkőzést.
A Tisza-parti alakulat a reggeli szegedi indulást követően meglátogatta Kutná Horán a sedleci osszáriumot, azaz a Csont templomát, amelyben emberi csontokból található alkotások láthatók, majd este elfoglalta a szállását. Vrchlabí a lengyel határ közelében, Csehország északi részén, a Rudnik és Jablonec közötti főút mentén, a legnagyobb cseh hegy, a Krkonose-hegy lábánál található. A helyi csapat az Európa-kupán kvalifikálta magát a BL-re, amelynek első körében rögtön a címvédő került az útjába. Ennek megfelelően az Alabárdos-Szeged magabiztosan nyerte az első találkozót, sőt egy héttel később a Zalaegerszeg elleni hazai rangadót is 8:0-ra hozta.

A továbbjutás nem kérdés, az már annál inkább, hogy az október eleji világkupa óta sérült Fehér Béla vajon mikor tud majd a csapat rendelkezésére állni.

DM 2016. 12. 05.

Az Alabárdos-Szeged 8:0-ra nyerte a rangadót

Erre kevesen számítottak

A férfi tekecsapat szuperliga 11. fordulójában, a sportág El Clásicóján az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 8:0-ra legyőzte a Zalaegerszeget.

Nem várt eredmény született a magyar teke rangadóján, az Alabárdos-Szeged és a Zalaegerszeg klasszikus mérkőzésén – ezért is neveztük el a Barcelona-Real Madrid spanyol párharc után El Clásicónak. Arra sokan számíthattak, hogy nyernek a hazaiak az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, de arra, hogy 8:0-ra, nagyon kevesen, talán senki. Nézzük három részletben, mi is történt!

1. sor

Szél Tibor 21 fás hátrányt szedett össze az első játékrészben (137:158), amit a másodikban visszahozott (165:141), majd csinált egy olyan szettet (171 fa), amellyel eldöntötte a meccset. Ernyesi a harmadik szakaszt egy kicsit elrontotta, de az utolsó 30 dobás (191 fa) kétséget sem hagyott afelől, hogy ki nyer Járfás, majd Takács ellen.

2. sor

A két rutinos tekés, Karsai László és Farkas Sándor párharca érdekesnek ígérkezett, és az első két szettben az is volt: mindketten nyertek egyet-egyet. Aztán Karsai ötfás sikere miatt Farkasnak a zárószakaszban 18 fával kellett volna legyőzni ellenfelét – Karsai visszaverte a támadást. Igor Kovacsics csak az utolsó részben engedett ki, de ekkor már több mint 60 fás előnye volt, amelyből 32 megmaradt.

3. sor

Márton János él a bizalommal, Fehér Béla sérülése miatt sorban kapja a lehetőséget, a szakmai stábtól, és hozza az eredményeket. Ezúttal Nemes Attilát verte 4:0-ra, ahogy vele párhuzamosan a hatszoros világbajnok Kiss Norbert Pintér Károlyt. Az egyik váratlan, a másik várt szettarány volt.

A szegedi klubelnök, Karsai Ferenc így látta a mérkőzést: – Az első hatvan dobás után még a zalaiak vezettek, aztán az első sor negyedik szettjében olyan eredményt értek el a fiúk, amely eldöntötte a csapatpont sorsát. Két parti tűnt még szorosnak, de azokon sem volt kérdés a sikerünk. Mi azt hoztuk, amit az előző héten, míg ellenfelünk maga alatt teljesített.

Alabárdos-Szegedi TE-Zalaegerszeg 8:0 (3806:3478). A párok: Szél T.-Fehér Z. 1:0 (3:1, 635:579), Ernyesi R.-Járfás Sz. (Takács T.) 1:0 (3:1, 650:605), I. Kovacsics-Kozma K. 1:0 (3:1, 632:600), Karsai L.-Farkas S. 1:0 (3:1, 611:569), Márton J.-Nemes A. 1:0 (4:0, 625:563), Kiss N.-Pintér K. 1:0 (4:0, 653:562).

DM 2016. 12. 02.

Szombaton 14 órától: Alabárdos-Szeged–Zalaegerszeg
A hazai teke El Clásicója következik

Szombaton 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezik a férfi tekecsapat-bajnokság rangadóját: az elmúlt idény aranyérmese, az Alabárdos-Szeged a második Zalaegerszeget fogadja.

A szombat az El Clásicók napja lesz. Nyilván a spanyol bajnokság csúcsrangadója, a Barcelona–Real Madrid labdarúgó-mérkőzés (kezdés: 16.15, Sport1) százmilliókat érdekel, így nem is lehet semmi mással összehasonlítani. Ám az utóbbi évtizedben a szegedi és a zalaegerszegi tekecsapatok szuperligás mérkőzése mindig a bajnoki címről döntött, így nem túlzás, igazi klasszikus összecsapása ez a hazai élvonalnak.

Így van ez most is: holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a két együttes összecsap – ez lesz a bajnokság 11. fordulója, amely előtt mindkét alakulat még veretlen. Az Alabárdos-Szeged 9 meccsből 9 győzelemmel áll, míg zalai ellenfele 9 siker mellett egyszer ikszelt – éppen a szuperligát háromesélyessé tevő Répcelakkal.

A házigazda önbizalommal telve várhatja a holnapi mérkőzést, hiszen hosszú idő után a BL-ben ismét 3800 fa felett volt az összteljesítmény, Ernyesi Róbert 694 fás eredménye pedig igazán kiemelkedő. Persze, a meccs végkimeneteléhez lesz egy két szava a zalaiaknak is, hiszen náluk is válogatott-játékosok (Nemes, Fehér Z., Farkas S.) találhatók.

DM 2016. 11. 28.

A címvédő Alabárdos-Szegedi TE 8:0-s BL-sikerrel kezdett

Szinte eldőlt a továbbjutás

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Alabárdos-Szegedi TE címvédőhöz méltón 8:0-ra legyőzte a cseh Vrchlabít, így a visszavágó előtt szinte már a nyolc között van.

Remek hangulatban fogadta az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a cseh Vrchlabít az Alabárdos-Szegedi TE a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. A várt küzdelem viszont elmaradt, mert a vendégek az előzetesen reméltnél gyengébben játszottak.

– Nem számítottunk ekkora különbségű győzelemre – nyilatkozta a szegedi mezőny legjobbja, Ernyesi Róbert (694 fa). – Azt láttuk, otthon jól dobnak a csehek, és arra gondoltunk, nálunk is képesek 3500-3600 fára. Ehhez képest mindössze három szettpontot nyertek, és már most szinte eldőlt a továbbjutás. Nem a hétszáz fa elérése foglalkoztatott, és azt már tudtam a vége előtt, hogy nem lehet meg, hiszen a hajrában volt egy rossz nyitásom, hanem az, minél többet dobjak. Most jól játszottam.

A további két magyar csapat közül a Répcelak 7:1-re verte a lengyel Lesznót, míg a Zalaegerszeg 6:2-re kikapott a horvát Zapresic otthonában. A visszavágókat december 10-én rendezik.

Közben a hazai szuperligában a Szegvár Szolnokon vendégszerepelt, és szoros mérkőzésen 5:3-as vereséget szenvedett.

Alabárdos-Szegedi TE-Vrchlabí (cseh) 8:0 (3838:3272). A párok: Szél T.-V. Zisko 1:0 (4:0, 642:542), Ernyesi R.-P. Marsik 1:0 (3,5:0,5, 694:535), I. Kovacsics-K. Fiebinger 1:0 (3:1, 630:548), Karsai L.-M. Rolf 1:0 (4:0, 631:523), Fehér B. (Márton J.)-L. Beránek (J. Vervara) 1:0 (3,5:0,5, 613:544), Kiss N.-J. Bartonicek 1:0 (3:1, 628:580).

DM 2016. 11. 25.

Holnap 13 órától a Bajnokok Ligájában: Alabárdos-Szegedi TE–Vrchlabí (cseh)

Ismeretlen, de verhető az ellenfél

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a sorozat címvédője, az Alabárdos-Szegedi TE szombaton 13 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a cseh Vrchlabít fogadja.

Cseh csapatot még nem sodort az Alabárdos-Szeged útjába a szerencse semmilyen kupasorozatban. Válogatottszinten is a 2011-es szarajevói csapatvilágbajnokság volt az utolsó, amikor a két nemzet együttesei találkoztak.

Az öt éve a középdöntőben 7:1-re nyerő magyar válogatottnak tagja volt a jelenlegi szegedi keretből Kiss Norbert mellett Karsai László is.

– A szlovák Podbrezova szerepel abban az Interligában, amelyben együtt játszik a holnapi riválisunkkal, amelyet igazán nem ismerünk – nyilatkozta a szegedi csapatkapitány, Karsai László. – Tőlük tudjuk, hogy a Vrchlabí otthon egészen jó eredményeket ér el. Ettől függetlenül szeretnénk minél nagyobb különbséggel nyerni, így 6:2-s vagy 7:1-s sikert várok. Jó formában vagyunk, egyedül Fehér Béla végzi óvatosan az edzéseket.

Karsai László 2006 után másodszor lett az év tekése.

– Az oszágos egyéni bajnokságon és a világbajnokságon elért eredmény, valamint a csapatbajnokságban az idegenbeli átlag számított – mondta Karsai. – Minden éremből egyet-egyet nyertem, a vb-ről pedig ezüstéremmel térhettem haza, így én szereztem a legtöbb pontot. Teljesen mindegy, mit nyújtok edzésen vagy a gyengébb csapatok ellen, a jó ló a versenyen húz igazán. Talán ez volt az elismerés legfontosabb tanulsága amellett, hogy elég nehéz évem volt a sérülések miatt.

A Vrchlabí az Európa-kupa BL-indulói között ötödikként végzett, így került a sorozatot tavasszal megnyerő Alabárdos útjába. A BL-ben a Répcelak a lengyel Lesznót fogadja, míg a Zalaegerszeg a horvát Zapresic otthonában kezd.

DM 2016. 11. 21.

Nem hibázott az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga 9. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szolnokot fogadta.

A címvédő, 12-szeres bajnoknál több kiváló egyéni teljesítményt is láthattunk, ilyen volt a szerb Igor Kovacsics játéka. A légiós elképesztő formában játszott, és 678 fával a mérkőzés legjobb eredményét érte el. Rajta kívül Ernyesi Róbert és Kiss Norbert is jól játszott, de a többiekre sem lehetett panasz, hiszen mindegyikük megszerezte a csapatpontot. Az Alabárdos-Szeged ezzel sorrendben a 77. bajnoki győzelménél tart, és szombaton a Bajnokok Ligájában a cseh Vrchlabi elleni nyolcaddöntő első mérkőzésére készül.

Alabárdos-Szegedi TE-Szolnok 8:0 (3752:3244). A párok: Szél T.-Tóth Á. 1:0 (2:2, 621:576), Ernyesi R.-Sáfár Z. 1:0 (4:0, 633:508), I. Kovacsics-Földi J. 1:0 (4:0, 678:501), Karsai L.-Somodi K. 1:0 (3:1, 613:583), Márton J.-Bíró E. 1:0 (3:1, 576:534), Kiss N.-Varga I. 1:0 (4:0, 631:542).

DM 2016. 11. 18.

Még csak most jön a java

A férfi tekecsapat szuperliga kilencedik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE holnap 14 órától (ifik: 13 óra) a Szolnokot fogadja.

A címvédő, 12-szeres bajnok együttesre idén még négy meccs vár: a szombati bajnoki után jövő szombaton a cseh Vrchlabí érkezik a Bajnokok Ligájában, majd december 3-án a Zalaegerszeg jön Szegedre, végül december 17-én Répcelakon zárul a szezon. Azaz még csak most jön a java, hiszen a három hazai bajnoki közül kettő (a zalaiak és a répcelakiak elleni) izgalmasnak, érdekesnek ígérkezik. A csapat a bajnoki meccseket figyelembe véve sorrendben 76 győzelemnél jár, ezt lehet még szaporítani a 2016-os naptári évben.

DM 2016. 11. 14.

Fordított az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga nyolcadik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE Győrben az első két párharcot elvesztette, majd 0:2-ről fordítva végül 6:2-re győzött.

Az első két szegedi játékos közül Ernyesi volt a pechesebb, aki óriási párharcban mindössze két fával kapott ki, viszont Szél simán kikapott. A folytatásban már nem volt vita, hiszen mind a négy vendégjátékos nyert. Két teljesítményt érdemes kiemelni: az egyik Márton Jánosé, aki élvezi a bizalmat, és hétről hétre kiválóan játszik a sérült Fehér Béla hiányban, a msik pedig Kiss Norberté, aki ezúttal az első 30 dobásban 198 fát ért el, és 45 dobás után már 300 fa felett járt. Ekkor még reális esélye volt a győri pályacsúcs megdöntésére is (az aktuális rekorder Kakuk Levente 693 fával), ám a meccs további részében „beragadt”.

Győr-Alabárdos-Szegedi TE 2:6 (3611:3763). A párok: Danóczy R.-Ernyesi R. 1:0 (2:2, 658:656), Kázár-Szél T. 1:0 (2:2, 588:557), Koller D.-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 588:643), Batki T.-Karsai L. 0:1 (0,5:3,5, 581:625), Budai Á.-Márton J. 0:1 (1:3, 587:629), Németh G.-Kiss N. 0:1 (1:3, 609:653).

DM 2016. 11. 07.

Sima 8:0

A férfi tekecsapat szuperligában az Alabárdos-Szeged magabiztos, 8:0-s győzelmet aratott a Ferencváros ellen.

A mezőny legjobbja a hatszoros világbajnok Kiss Norbert volt, aki 659 fával zárt – egykori csapattársát, Kecskés Miklóst verte meg.

Alabárdos-Szegedi TE-FTC 8:0 (3774:3352). A párok: Szél T.-Iványi L. 1:0 (3:1, 635:553), Ernyesi R.-Aranyosi (Rendes Á.) 1:0 (4:0, 636:529), I. Kovacsics-Bíró P. 1:0 (3:1, 630:578), Karsai L.-Balogh M. 1:0 (3:1, 599:562), Márton J.-Botházy P. 1:0 (3:1, 615:594).

DM 2016. 11. 05.

Újra otthon játszanak

Ismét hazai pályán szerepel az Alabárdos-Szegedi TE a férfi tekecsapat szuperligában.

A hetedik fordulóban a Ferencváros látogat ma 14 órától (ifik: 13) az újszegedi teke- és bowlingcentrumba. A címvédő Tisza-partiak legutóbb még a bolzanói világkupa előtt, október 1-jén léptek pályára saját közönség előtt – annak már éppen egy hónapja. Bolzano „hagyatékát” lassan már elfelejthetik a szegediek, hiszen a sérültek közül Szél Tibor az előző fordulóban biztosnági okokból nem játszott, de már harcra kész volt, míg Fehér Béla elkezdte a könnyített edzéseket.

A fővárosi zöld-fehérek keretének továbbra is tagja a szegedi Iványi László és Kecskés Miklós, így minden bizonnyal érdekes párharcok alakulnak majd ki. Ha nyer az Alabárdos, sorrendben a 75. hazai bajnoki győzelmét ünnepelheti.

DM 2016. 10. 31.

Újoncot avattak

A férfi tekecsapat szuperliga hatodik fordulójában az Alabárdos-Szeged Szombathelyen 7:1-re nyert a Vasasszonyfa ellen.

A szegedieket sújtó sérüléshullám miatt a biztonság kedvéért ezúttal Szél Tibor és Fehér Béla sem játszott. Helyettük ugyan a klubelnök, Karsai Ferenc volt beírva a jegyzőkönyvbe, ám mégsem ő, hanem a még ifjúsági korú Házi Márk kapott szerepet – ez volt az első felnőtt bajnokija a 19 éves fiatalnak.

Vasasszonyfa–Alabárdos-Szeged 1:7 (3157:3466). A párok: Horváth Z.–Ernyesi R. 0:1 (0,5:3,5, 554:612), Cserei G.–Karsai L. 0:1 (1:3, 504:577), Horváth P.–I. Kovacsics 0:1 (1:3, 537:601), Tóth R.–Márton 0:1 (1:3, 509:557), Albert L.–Karsai F. (Házi M.) 1:0 (2:2, 552:546), Szerdahelyi G. (Kovács A.)–Kiss N. 0:1 (0:4, 501:573).

 

DM 2016. 10. 29.

Vasban játszik az Alabárdos

Közel egy hónapos szünet után folytatódik a férfi tekecsapat szuperliga, amelyben öt forduló ment le. A címvédő Alabárdos-Szegedi TE ötből öt mérkőzést nyert, így a Répcelakkal, a Győrrel és a Zalaegerszeggel kvartettben ott van az élmezőnyben.

A szegediek a legutóbbi mérkőzésüket nem a szuperligában, hanem a világkupán játszották, ahol 6:2-re kikaptak a bronzmérkőzésen a szerb Beogradtól. Az azóta eltelt három hétben a legnagyobb kérdés az volt, felépülnek-e a sérültek? Nos, Szél Tibor a héten már edzett, azonban Fehér Béla helyzete még nem tökéletes.

– Szél már játszhatna, ha a szakvezetés is úgy dönt, Fehér viszont lassan gyógyul, még érzi a csípősérülését – nyilatkozta Csiszér Előd, a szegedi csapat orvosa.

Az Alabárdos-Szeged ma 15 órától (ifik: 14 óra) Szombathelyen a Vasasszonyfa vendége lesz a bajnokság 6. fordulójában.

DM 2016. 10. 10.

Negyedik lett az Alabárdos-Szeged
Ennyi volt bennük

A tervet teljesítve a négy között, a negyedik helyen végzett az olaszországi Bolzanóban rendezett férfi tekecsapat világkupán az Alabárdos-Szeged, amely a sok sérült miatt hősiesen helyt állt, ám ennél többet nem tudott kihozni magából.

Egy helyet javított a tavalyi világkupa pozícióján, így a bácskatopolyai ötödik után 2016-ban negyedik lett az olaszországi Bolzanóban az Alabárdos-Szeged. A célt tehát elérte, hiszen az előzetes tervek a férfi tekecsapat világkupa elődöntőjéről szóltak, és még mindig ott van a világ legjobbjai között. A legnagyobb csalódás talán amiatt lehet, hogy a két mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni, hiszen az elődöntőben a német Zerbsttől, a bronzmérkőzésen pedig a szerb Beogradtól szenvedett 6:2-es vereséget.
Érdekesen alakult ez a világkupa, hiszen a selejtező első kettője, a Szeged és a Beograd csak a harmadik helyért lépett pályára, míg a döntőt a harmadik és negyedik, a Zerbst és a szlovák Podbrezova vívta előbbi 6:2-es győzelmével – a selejtező rosszabb pozíciói nem feltétlen jelentettek esélytelenséget.
Az Alabárdos-Szegedben ezúttal ennyi volt – több okból is. A sérüléshullám alaposan átalakította a csapat lehetőségeit. Poroszlai térdműtét miatt el sem utazhatott Bolzanóba, így mindössze egy tartalékkal kezdődött a világkupa, aztán az elmúlt hét elején Fehér Béla csípője, Szél Tibor combja, Igor Kovacsics dereka, majd Ernyesi Róbert keze sérült meg… Ezt pedig nem bírta el a csapat, amely játékosainak ráadásul a pálya sem „állt” mindig a kezére. Szél hősiesen játszott, de ha van csere, nem vállalta volna a mérkőzéseket. Fehér a selejtezőt még ledobta, ám az elődöntőt kihagyta, majd a helyosztót öt bemelegítő dobás után szintén, így az egyetlen csere, Márton János játszott mindkétszer. Ennyi egészséges játékossal pedig nem lehetett felvenni a versenyt a többiekkel.
A csapat legközelebb október végén játszik bajnokit, addigra lehet, hogy rendbe jönnek a sérültek. A következő nemzetközi meccs pedig a Bajnokok Ligájában lesz, ahol címvédőként a cseh Vrchlaby ellen lép pályára november végén és december elején.

Férfi tekecsapat világkupa, a 3. helyért:
Beograd (szerb)-Alabárdos-Szeged 6:2 (3714:3576)
A párok: N. Sakics-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 591:630), M. Simijonovics-I. Kovacsics 1:0 (4:0, 637:591), Bárány Cs.-Karsai L. 1:0 (3:1, 652:605), R. Vlajkov-Fehér B. (Márton) 1:0 (3:1, 641:552), G. Osztojics (U. Jaglicsics)-Szél T. 1:0 (3:1, 607:596), J. Csalics (Juhász S.)-Kiss N. 0:1 (1:3, 586:602).

DM 2016. 10. 08.

Megfogyva, de törve nem

A férfi tekecsapat világkupa elődöntőjében az Alabárdos-Szegedi TE 6:2-re kikapott a német Zerbsttől, így ma reggel 8 órától a bronzéremért lép pályára az olaszországi Bolzanóban.

Az már óriási baj, ha egy klub kezdőcsapatát az orvos állítja össze. Dr. Csiszér Elődre nagyon komoly feladat várt a férfi tekecsapat világkupa elődöntője előtt: neki is fontos szerepe volt abban, hogy kiderüljön, az Alabárdos-Szegedi TE sérültjei közül Fehér Béla vagy Szél Tibor tudja vállalni a játékot.
Végül előbbi a combsérülése ellenére helytállt, utóbbinak a csípőproblémák miatt esélye sem volt a játékra, így Márton János kapott szerepet, míg a klubelnök, Karsai Ferenc maradt a tartalék… Ha ehhez hozzávesszük, hogy Igor Kovacsics a derekát fájlalta, Ernyesi Róbert pedig a dobóujját, akkor csak három egészséges játékosa volt a Szegednek: az említett Márton, Kiss Norbert és Karsai László.
A nem mindennapi pechsorozat ellenére hősiesen küzdött az Alabárdos-Szeged a német Zerbst ellen, sőt két sor, négy játékos után még 2:2 volt az állás, igaz, a németek 61 fával vezettek. A végén az atlétikus Zerbst begyűrte az elfogyó Szegedet, amely ma 8 órától a bronzéremért lép pályára.
A nőknél a Rákoshegy döntős, miután a szegedi Sáfrány Anitával a soraiban 6:2-re legyőzte az osztrák Bécs együttesét.

Jegyzőkönyv
Férfi tekecsapat világkupa, elődöntő: Alabárdos-Szeged–Zerbst (német) 2:6 (3692:3834).
A párok: Ernyesi R.–M. Weber 1:0 (3:1, 675:661), I. Kovacsics-F. Seitz 0:1 (1:3, 663:664), Karsai L.–A. Schondelmaier 0:1 (0:4, 550:646), Kiss N.–U. Stoklas 1:0 (3:1, 639:617), Márton J.–B. Benedik (M. Weiss) 0:1 (1,5:2,5, 586:604), Szél T.–T. Schneider 0:1 (0:4, 579:642).

DM 2016. 10. 07.

Négy között a tekések

A férfi tekecsapat világkupa selejtezőjét a második helyen zárta, így bejutott a négy közé, és ma 10 órától a német Zerbst ellen játssza az elődöntőt az Alabárdos-Szegedi TE.

Amit tavaly a szerbiai Bácskatopolyán az Alabárdos-Szeged élt át, azt most a horvát Zaprešic szenvedte el. Az öt nagy csapat közül ugyanis ő végzett az ötödik helyen, így nem került az olaszországi Bolzanóban zajló férfi tekecsapat világkupa elődöntőjébe.
A nap két sérülttel kez-
dődött, Szél Tibor comb-, Fehér Béla csípősérüléssel játszotta végig hősiesen a meccsét, majd Kiss Norbert és Karsai László következett, akik végig koncentrálva biztosították be, hogy az Alabárdos-Szeged a második helyen jusson az elődöntőbe.
A nőknél a Rákoshegy a szegedi Sáfrány Anitával a soraiban szintén a második helyen került az elődöntőbe, és ott szintén ma 10 órától az osztrák Bécs ellen lép pályára.
Férfi tekecsapat világkupa, a selejtező élcsoportjának végeredménye: 1. Beograd (szerb) 3756, 2. Alabárdos-Szeged 3691 (Ernyesi R. 639, I. Kovacsics 625, Szél T. 588, Fehér B. 614, Kiss N. 630, Karsai L. 595), 3. Zerbst (német) 3643, 4. Podbrezova (szlovák) 3628, 5. Zaprešic (horvát) 3617 fa.

DM 2016. 10. 06.

Jól kezdett az Alabárdos-Szeged

Két játékos után a második helyen áll az olaszországi Bolzanóban a férfi tekecsapat világkupán az Alabárdos-Szegedi TE. Ma négy szegedi dob, így a program reggeltől kora estig eltart.

Amit várni lehetett, az már az első nap után beigazolódott az olaszországi Bolzanóban zajló férfi tekecsapat világkupán: azok a csapatok versenyeznek a négy közé jutásért, amelyek a rajt előtt is esélyesek voltak rá.
És szerencsére ott van közöttük az Alabárdos-Szegedi TE is két játékos után a német Zerbst, a szerb Beograd, a horvát Zapresic mellett. Meglepő a szlovák Podbrezova egyelőre gyenge teljesítménye, az olasz Neumarktban pedig az első két körben nem dobtak a magyarok.
Ernyesi Róbert két középső szettje nagyon jól, az első és utolsó szettje viszont rosszul sikerült – előbbi az ismerkedés, utóbbi a helyiek felkészültségének hiánya miatt. És az utóbbi történet megismétlődött a második szegedi, Igor Kovacsics esetében is. Hogy mi is ez? A lendületből való kizökkentés, amely a számítógép kezelése, a hozzá nem értés miatt alakult ki. Amikor valaki nem a saját vagy a pálya hibája miatt áll tíz percet, nos, akkor bizony elveszítheti a fonalat.
Ennek ellenére két játékos után második az Alabárdos-Szeged, amelyben ma négy játékos dob – a program reggel nyolctól kora estig eltart.
Férfi tekecsapat világkupa, Bolzano (Olaszország), az állás két játékos után: 1. Beograd (szerb) 1264, 2. Alabárdos-Szegedi TE 1263, 3. Zapresic (horvát) 1255, 4. Zerbst (német) 1222, 5. Cluj (román) 1208, 6. Vardar Szkopje 1203 fával.

DM 2016. 10. 05.

Ismerős lesz Bolzano

Az olaszországi Bolzano ad otthont a férfi tekecsapat világkupának szerdától szombatig, amelyre az Alabárdos-Szegedi TE tegnap délután szerencsésen megérkezett.

Bolzano harmadszor várja sok szeretettel a szegedi férfi tekéseket. A csapat először története első bajnoki címe után az első világkupáján 2000-ben vett részt a dél-tiroli városban rendezett eseményen, és akkor a hatodik helyen végzett. A következő a 2011-es Európa-kupa volt, amelyet megnyert a csapat, és itt el is jutottunk az idei világkupához, amelyen az elsődleges cél a négy közé jutás. Erre még esélyes a címvédő német Zerbst, a szlovák Podbrezova, a szerb Beograd, a horvát Zapresic, valamint talán a hazai pályán szereplő olasz Neumarkt – szűk a kör, nagy lesz a csata.
Az Alabárdos-Szegedi TE tegnap kora reggel indult a nagyjából ezer kilométeres útnak, majd délután elfoglalta a szállást, este pedig részt vett a megnyitón.
A selejtező első napját Ernyesi Róbert kezdi ma 12.30-kor, majd Igor Kovacsics lesz a második fellépő 17.10-kor. A további négy tekés csütörtökön következik – reggel nyolctól 19.30-ig igen tartalmas és idegőrlő nap vár ekkor az Alabárdos játékosaira.
– Először a selejtezőt kell sikerrel megvívni, utána jöhet majd a további számolgatás és az elődöntő – nyilatkozta Karsai Ferenc klubelnök. – Még nem százszázalékos a formánk, de ha az apróbb sérülések és a betegségek nem hátráltatnak, nem lehet gond.

DM 2016. 10. 03.

Megszerezte első győzelmét a Szegvár
Jó formát mutattak

A héten az olaszországi Bolzanóban rendezendő világkupa előtti utolsó bajnokiját játszotta a férfi tekecsapat szuperliga ötödik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 12-szeres bajnok a Kaposvárt fogadta, és 6:2-re legyőzte.

A heti nemzetközi verseny előtt – amelyre kedden kora reggel utazik el a szegedi csapat, és a delmagyar.hu útinapló formájában számol be a szerdától szombatig tartó világkupáról – jó hír, hogy az Alabárdos hét játékosa közül (a nyolcadik felnőtt, Poroszlai térdműtét után még lábadozik) Ernyesi, Szél, Kiss N. és Kovacsics is folyamatosan felfelé ívelő, jó formát mutatott az eddigi bajnokikon, míg Karsai, Fehér és Márton képes kimagasló teljesítményre. Ezt a többségük meg is mutatta a Kaposvár ellen.
Az újonc Szegvár megszerezte az első győzelmét a szuperligában, miután hazai páláyn remek hangulatban 7:1-re legyőzte a Nyíregyházát.

Férfi tekecsapat szuperliga, 5. forduló:
Alabárdos-Szegedi TE-Kaposvár 6:2 (3661:3453)
A párok:
Szél T.-Magyar J. 1:0 (4:0, 653:572)
Karsai L.-Kis R. 1:0 (3:1, 623:588)
I. Kovacsics-Illés R. 1:0 (600:523)
Márton J.-Földesi Zs. 0:1 (0:4, 566:636)
Fehér B.-Horváth L. 0:1 (2:2, 584:585)
Kiss N.-Miklós Gy. 1:0 (4:0, 635:549)

Ifjúságiak:
Alabárdos-Szegedi TE-Kaposvár 3:1 (1180:1013)
A párok:
Erdész Á.-Fajtai A. 0:1 (1:3, 530:539)
Ernyesi R.-Domoszlai Á. 1:0 (4:0, 650:474)

DM 2016. 09. 30.

Főpróbát tart a Szeged

A jövő heti világkupa előtti utolsó bajnoki mérkőzését játssza holnap 14 órától (ifik: 13 óra) az Alabárdos-Szegedi TE: a szuperliga ötödik fordulójában a Kaposvár érkezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumba.

A 12-szeres bajnok, címvédő szegedi csapat az eddigi négy fordulóban négy győzelmet aratott, és a szombati találkozó esélyese is a hazai alakulat. A négy sikerből kettő 8:0-s, egy 7:1-es és egy 5:3-as volt.
Az olaszországi Bolzanóban jövő szerdán kezdődik a legjobbak eseménye, amelyre az Alabárdos-Szeged kedden utazik el. A bajnokságban pedig október 29-ig nem lesz újabb játéknap.
A másik Csongrád megyei csapat, a Szegvár szintén holnap 15 órától (ifik: 14 óra) a Nyíregyházát fogadja.

DM 2016. 09. 26.

Ilyen még nem volt

A férfi tekecsapat szuperliga 4. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE olyan produkciót nyújtott, amely nagyon ritka a sportágban: nem a 8:0-s végeredménye gondolunk, hanem az addig vezető útra.

A Nyíregyháza elleni hazai mérkőzésen ugyanis az újszegedi teke- és bowlingcentrum közönsége olyan látott, amit még soha: a házigazda alakulat sem az ifjúsági, sem a felnőtt mérkőzésen nem engedett egyetlen szettet sem az ellenfelének.
A nyírségiek két játékosuk, Kastura és Szlovenszki T. nélkül érkeztek a bajnokira, így sok jóra nem számíthattak. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy lett egyre érdekesebb a létesítmény eredményjelzője, hiszen az Alabárdos valamennyi kispontot – négy ilyenből áll egy csapatpont, ami egy tekés megszerezehet, a harminc dobást legjobb eredménnyel záró játékos egyet kap belőle; ha 3:1 vagy 4:0, akkor egyértelmű a csapatpont sorsa, ha 2:2 az állás, akkor pedig a több ütött fa dönt – megszerezte. A legvégén azért rezgett a léc, hiszen mind Fehér N., mind Kiss N. közel volt az utolsó szett elvesztéséhez, ám végül nehéz helyzetből fordítottak, így a Nyíregyháza enélkül térhetett haza. A közelgő világkupa miatt valamennyi szegedi játékos lehetsőéget kapott, így Ernyesi az ifiknél játszott, és dobott 639 fát.
A másik Csongrád megyei csapat, a Szegvár Ajkán szerepelt, és 7:1-re kikapott.

Férfi tekecsapat szuperliga, 4. forduló:
Alabárdos-Szegedi TE–Nyíregyháza 8:0 (3810:3222)
A párok:
Szél T.–Szlovenszki A. 1:0 (4:0, 649:493)
Karsai L.–Mogyorósi P. 1:0 (4:0, 640:548)
I. Kovacsics–Ráski J. 1:0 (4:0, 625:537)
Márton J.–Finta Z. 1:0 (4:0, 642:546)
Fehér B.–Hacker D. 1:0 (4:0, 612:565)
Kiss N.–Szegő L. 1:0 (4:0, 642:533)

Ifjúságiak:
Alabárdos-Szegedi TE–Nyíregyháza 4:0 (1222:895)
A párok:
Házi M.–Erőss A. 1:0 (4:0, 589:480)
Ernyesi R.–ifj. Ráski J. 1:0 (4:0, 639:415)

DM 2016. 09. 23.

Az újonc Szegvár Ajkán szerepel
Bízhat a sikerben az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga 2016–17-es idényének negyedik fordulójában már a harmadik hazai mérkőzését játssza az Alabárdos-Szegedi TE – a sorsolás szeszélye folytán a SalgÓzd, majd az Ajka mellett a Nyíregyháza is az újszegedi teke- és bowlingcentrum vendége lesz ilyen rövid idő alatt.

És a sornak ezzel nincs vége, hiszen a következő játéknapon, jövő szombaton ugyancsak hazai pályán szerepel a 12-szeres bajnok, akkor a Kaposvár érkezik Újszegedre. Annyira azért nem rohanjunk előre, inkább azzal érdemes foglalkozni, mi várhat az Alabárdos-Szegedi TE-re holnap a 14 órakor kezdődő mérkőzésen. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai alakulat, és ha így történik, nagy kérdés, vajon milyen különbséggel lehet meg a siker. Érdekes statisztika került fel ugyanis a szegedi csapat közösségi oldalára: az együttes a legutóbbi három idényben nem kapott ki a hazai bajnokságban, és a mostani hárommal együtt már sorrendben 71 győzelemnél tart. Az említett összes sikerből 23-szor 8:0, 22-szer 7:1, 21-szer 6:2, 4-szer 5:3 – ez az eredmény született az eddigi egyetlen idegenbeli meccsen, Szegváron –, míg 1-szer 7,5:0,5 különbségű szegedi siker állt az eredményjelzőn.
A találkozó 14 órakor kezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, előmeccset 13 órától a szintén veretlen ifjúságiak vívnak.
A szuperliga újonca, a Szegvár Ajkán próbálja megszerezni első bajnoki pontjait.

DM 2016. 09. 19.

Kötelezőt teljesítettek

A férfi tekecsapat szuperliga 3. fordulójában kötelező házi feladat várt az Alabárdos-Szegedi TE együttesére: a címvédő, 12-szeres bajnokcsapat az újonc Ajkát fogadta az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

És ahogy várni lehetett, a hazaiak a hatból öt párban nyertek is. A Tisza-parti együttesnek ez volt a 71., egymás után megnyert bajnoki sikere, és a következő két mérkőzését is saját otthonában játssza majd.
Az újonc Szegvár a másik újonc, a SalgÓzd otthonában, Ózdon lépett pályára, és 6:2-es vereséget szenvedett.

Férfi tekecsapat szuperliga, 3. forduló:
Alabárdos-Szeged-Ajka 7:1 (3704:3342)

A párok:
Szél T.-Kovács G. 1:0 (4:0, 652:548)
Ernyesi R.-Lipp V. 1:0 (4:0, 656:532)
I. Kovacsics-Tóth Z. 1:0 (3:1, 608:541)
Karsai L.-Fodor Sz. 1:0 (2:2, 600:594)
Fehér B. (Márton J.)-Városi L. 0:1 (2:2, 556:557)
Kiss N.-Nagy L. 1:0 (4:0, 632:570)

Ifjúságiak:
Alabárdos-Szeged-Ajka 3:1 (1112:1078)

A párok:
Karsai D.-Nagy M. 1:0 (3:1, 571:535)
Házi M.-Tóth M. 0:1 (2:2, 541:543)

DM 2016. 09. 16.

Újból újonc érkezik

Két mérkőzés után két győzelemmel áll a férfi tekecsapat szuperliga 2016–17-s idényében a címvédő Alabárdos-Szegedi TE.

A klub már sorrendben a 70. bajnoki sikerénél tart, és ezt szeretné tovább folytatni szombaton 14 órától az Ajka elleni hazai mérkőzésen is.
– Szegváron voltak gyenge teljesítmények a csapatban, de a siker, a két pont megszerzése az eredmény, az 5:3 ellenére a legminimálisabb mértékben sem forgott veszélyben – nyilatkozta Karsai Ferenc, az Alabárdos-Szegedi TE elnöke. – A három csapatpontot magabiztosan szereztük meg, ráadásul összpályacsúcsot javítottunk. Ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni. A harmadik újonc, az Ajka következik sorrendben, hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint a sima győzelem.
Az Alabárdos-Szegedre ezen kívül még két hazai mérkőzés vár a bajnokságban (szeptember 24-én a Nyíregyháza, október 1-jén a Kaposvár érkezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumba), mielőtt október 4-én elindul az olaszországi Bolzanóba, a bajnokok tornájára, azaz a tekecsapat világkupára.

DM 2016. 09. 10.

Ráijesztett a Szegvár a Szegedre

A férfi tekecsapat szuperliga 2. fordulójában a Csongrád megyei derbi igazi rangadó lett, hiszen az újonc Szegvár alaposan megszorongatta a címvédő Alabárdos-Szegedi TE-t.

Az esélyesebb vendégek végül 5:3-ra nyertek, így ez volt sorrendben a 70. bajnoki sikerük, emellett kilenc fával felülmúlták a szegvári csapatpályacsúcsot.
Nagyon régen fordult elő az a szegediekkel a hazai bajnokságban, mint amely most megtörtént: egy mérkőzésen három csapatpontot vett el a bajnoki címvédőtől egy ellenfél – és ez nem volt más, mint az újonc Szegvár. Az első párban alaposan ráijesztettek a saját otthonukat nagyon szépen felújító hazaiak a Szegedre, hiszen 2:0-ra vezettek – igaz, összfában a vendégek álltak jobban még így is. Az Alabárdos-Szeged több mint két éve nem kapott ki magyar ellenféltől…
Ám a klasszisok azért vannak, hogy a nehéz helyzetben segítsenek. Így történt, hogy a középső sorban Ernyesi és Kovacsics nyert, majd a legvégén a hazai pályán játszó Márton János – Szegváron lakik – megszerezte a vendéggyőzelemhez szükséges harmadik csapat pontot is.

Férfi tekecsapat szuperliga, 2. forduló:
Szegvár–Alabárdos-Szegedi TE 3:5 (3214:3438, új csapatpályacsúcs)
A párok:
Zsibók Z.–Karsai L. 1:0 (3:1, 527:540)
Vígh F.–Fehér B. 1:0 (2:2, 579:574)
Angyal P.–I. Kovacsics 0:1 (0:4, 503:587)
Rácz R.–Ernyesi R. 0:1 (0:4, 537:609)
Szabó G.–Márton J. 0:1 (1:3, 510:595)
Ács T.–Kiss N. 1:0 (2:2, 558, 533)

Ifjúságiak:
Szegvár–Alabárdos-Szegedi TE 0:4 (922:1137)
A párok:
Bereczki Zs.–Karsai D. 0:1 (1:3, 471:535)
Puskás B.–Házi M. 0:1 (451:602).

DM 2016. 09. 09.

Szegváron játszik a Szeged

A férfi tekecsapat szuperliga második fordulójában megyei debit rendeznek: ma 15 órától az újonc Szegvár a címvédő Alabárdos-Szegedi TE-t fogadja a felújított csarnokában.

Alaposan belehúzott a férfi tekecsapat szuperliga újonca, a Szegvár: előbb Zalaegerszegen vendégszerepelt, és kikapott 8:0-ra, majd a 2016–17-es bajnokság második fordulójában a címvédő Alabárdos-Szegedi TE-t fogadja.
– A szegediekkel szemben a tisztes helytállás lehet a cél – nyilatkozta Zsibók Zoltán, a Szegvár elnök-játékosa. – Örülünk, hogy az öt világbajnokkal érkező csapatot vendégül láthatjuk a pályánkon. Az biztos, hogy telt ház lesz.
Az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán egy 8:0-s sikerrel kezdett a másik újonc, a SalgÓzd ellen.
– Mindig jó, ha a bajnokságban van megyei ellenfél: egyrészt közeli a rivális, másrészt a régiós tekeélet szervezését, az utánpótlás fejlődését is segíti – mondta Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke. – Bízom benne, hogy egy jó hangulatú mérkőzésen folytatjuk a veretlenségi szériánkat. Poroszlait megműtötték, így februárig nem számíthatunk rá.

DM 2016. 09. 05.

Nyert az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga 1. fordulójában a címvédő Alabárdos-Szegedi TE 8:0-ra nyert a SalÓzd ellen, míg az újonc Szegvár 8:0-ra kikapott Zalaegerszegen.

Szentély. Így nevezte az egyik vendégjátékos az újszegedi teke- és bowlingcentrumot, amikor képeket osztott meg az egyik népszerű közösségi oldalon. A SalgÓzd tekésének reakciójából is látszik, mennyire becsülik és tisztelik azt az eredménysort, amelyet az Alabárdos-Szegedi TE az elmúlt két évtizedben elért. Ennek része volt egy rövid ideig a vendégek játékosa, Bóta Ervin is, aki korábban szerepelt a Tisza-parti csapatban is.
Az újonc SalgÓzd érkezett tehát a 2016–17-es bajnokság első fordulójában Szegedre. Ahogy várni lehetett, a hazaiak magabiztosan győztek még úgy is, hogy a hatszoros világbajnok Kiss Norbert ezúttal pihent.
Az újonc Szegvár Zalaegerszegen kezdett, és ugyan több szoros párharcot is lejátszott, ám végül a zalaiak 8:0-ra nyertek.

Jegyzőkönyvek

Eredmények, férfi tekecsapat szuperliga, 1. forduló:
Alabárdos-Szegedi TE–SalgÓzd 8:0 (3713:3293)
A párok: Szél T.–Balázs P. 1:0 (3,5:0,5, 636:529), Ernyesi R.–Fancsik I. 1:0 (4:0, 598:538), I. Kovacsics– Frink Sz. 1:0 (4:0, 628:528), Karsai L.–Rendes M. 1:0 (3,5:0,5, 623:565), Fehér B.– Bóta E. 1:0 (4:0, 635:557), Márton J.–Stréer 1:0 (2:2, 593:576).

Zalaegerszeg–Szegvár 8:0 (3452:3182)
A párok: Pintér K.–Angyal P. 1:0 (3:1, 542:516), Farkas S.–Zsibók Z. 1:0 (3:1, 612:532), Járfás Sz.–Vígh F. 1:0 (3:1, 561:541), Nemes A.–Szabó G. 1:0 (3:1, 578:522), Cseh B.–Rácz R. 1:0 (2:2, 561:535), Kozma K.–Ács T. 1:0 (4:0, 597:536).

DM 2016. 09. 02.

Két város egy csapata az első bajnoki ellenfél
Itthon rajtol az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga 2016– 2017-es idénye a hétvégén indul. A címvédő Alabárdos-Szegedi TE szombaton 14 órától (ifik: 13 óra) az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a SalgÓzd együttesét fogadja.

De vajon mit jelenthet a név? Íme a válasz: az Ózd megszűnése után a Salgótarján költözött az ózdi tekecsarnokba, és ott játszotta bajnoki mérkőzéseit. Az NB I Keleti csoportjának második helye után az Erőmű visszalépése miatti augusztusi osztályozón a Pét ellen kiharcolta a szuperligás tagságot – ózdi játékosokkal megerősítve. Salgótarjánnak tehát első osztályú csapata lett, de mivel az ózdi önkormányzat is támogatja az együttest, amely Ózdon játssza a hazai mérkőzéseit, így alakult ki a SalgÓzd név.
– Az egész bajnokságban a címvédés a célunk, az első hazai bajnokin pedig az újonc ellen a győzelem – mondta Karsai Ferenc, az Alabárdos-Szegedi TE klubelnöke. – Viszont Poroszlaira sokáig nem számíthatunk: térdszalagszakadást szenvedett, így hónapokra kidőlt.

DM 2016. 08. 29.

Dobogóra állhattak a szegediek

A szerbiai Apatinban tizedik alkalommal rendeztek férfi egyéni tekeversenyt Djuro Stikovac emlékére.

Az Alabárdos-Szegedi TE csapata teljes kerettel vett részt a viadalon, a dobogóra három szegedi állhatott fel. Nyert Kiss Norbert 666 fával, második helyen Ernyesi Róbert végzett 655, míg a harmadikon Igor Kovacsics 652 fával zárt. A további Alabárdos-játékosok közül Karsai László 648 fát dobott (5. lett), Szél Tibor 593 (20.), Fehér Béla 619 (11.), Márton János 575 (26.), míg Poroszlai Gergő 581 (24.) fát ért el, a csapat pedig 3832 fával zárt. A viadalon 28 tekés indult, az Alabárdos-Szeged játékosain kívül többek között a német Zerbst (Benedik), a horvát Zapresic (Bogdanovic), a szerb KK Beograd (Csalics, Bárány) BL-rutinnal rendelkező játékosai is.

DM 2016. 08. 27.

Apatinban szerepel ma a tekecsapat

Ismét útra kel az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata, és egy újabb felkészülési tornán vesznek részt a játékosok.

Az elmúlt heti, szlovákiai (Podbrezova) túra után ezúttal jóval közelebbi helyszín, a szerbiai Apatin ad otthont a 10. Djuro Stikovac emléktornának, amelyen a szegediek mellett meghívott a német Zerbst, a horvát Zapresic, a Medvescak Zagreb, a Grmoscica és az Eszék, a szlovén Brest, a bosnyák Borac Banja Luka, valamint a szerb élcsapatok, így a KK Beograd, a Crvena zvezda vagy a Partizan. A torna ma 10.30-kor kezdődik.
Az Alabárdos-Szegedi TE a verseny után Apatinban marad, és vasárnap 10 órától Bácskatopolyán felkészülési mérkőzést vív a szerb bajnokság előző évi másodikjával, a Metalac Gornji Milanovaccal. A Tisza-parti alakulat a világkupára is készül már (október 4–8., Bolzano, Olaszország), míg a Metalac éppen Bácskatopolyán lesz érdekelt az Európa-kupa küzdelmeiben.
A hazai szuperliga jövő szombaton rajtol, amikor a SalgÓzd érkezik Újszegedre.

DM 2016. 08. 22.

Podbrezován játszott az Alabárdos-Szeged

A szlovákiai Podbrezován rendezték meg a hagyományos egyéni és csapat világranglista-versenyt, amelyen szokás szerint részt vett az Alabárdos-Szegedi TE is.

Az első napon a csapatversenyt rendezték, amelyen a házigazdák együttese mögött második lett az Alabárdos-Szegedi TE. Ezek alapján a 12-es döntőbe három szegedi (Kiss Norbert – képünkön –, Igor Kovacsics, Ernyesi Róbert) került, ahol újabb 120 dobás, majd a két eredmény összesítése következett. Ezek alapján Kiss jutott a négy közé, ahol végül a második helyet szerezte meg.
A szegedi csapat szombaton megint útra kel, és a szerbiai Apatinban vesz részt egy újabb tornán. Az első bajnokit szeptember 3-án játssza hazai pályán az újonc SalgÓzd ellen, majd jön a szegvári megyei rangadó (szeptember 10.) és újabb három hazai meccs (Ajka, Nyíregyháza, Kaposvár), mielőtt elutazik az olaszországi Bolzanóba, a világkupára.

Eredmények, csapatverseny: 1. Podbrezova A (szlovák) 3877, 2. Alabárdos- Szegedi TE 3820 (Kiss Norbert 652, Igor Kovacsics 650, Ernyesi Róbert 647, Fehér Béla 632, Karsai László 620, Szél Tibor 619), 3. Podbrezova Legendák 3705, 4. KK Zapresic (horvát) 3646, 5. Borac Banja Luka (bosnyák) 3561 fával.
A legjobb 12 selejtezője a csapatverseny eredményével összesítve: 1. Tomka 1352, 2. Kiss N. 1328,  3. Tepsa 1319, 10. Kovacsics 1251, 11. Ernyesi 1243 fával. Négyes döntő: 1. Tepsa 655, 2, Kiss N. 645, 3. Jovetic 633, 4. Tomka 619 fával.

DM 2016. 08. 16.

Edzőmeccset játszottak a tekések

Az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata a hétvégét a felkészülést színesítő mérkőzéssel és versennyel töltötte.

A 12-szeres magyar bajnok Győrben a házigazda szuperligás csapat ellen lépett pályára, és mind a nyolc tekés produkciója értékelése után a szegediek 9:1-re győztek. A csapat ezek után részt vett egy egyéni versenyen is Székesfehérváron, amelyen mindenki dobott, majd a nyolcból a legjobb eredményt elért négy produkciót (Kiss N. 629, I. Kovacsics 622, Fehér B. 602, Házi M. 600 fa) összesítették, és így az Alabárdos-Szegedi TE az élről várhatja a következő hétvégi folytatást, ahogy egyéniben Kiss Norbert is.

Végeredmény, felkészülési mérkőzés: Győr–Alabárdos-Szegedi TE 1:9 (4704:4938). A párok: Nagy B.–Szél T. 0:1 (2:2, 603:613), Danóczy R.–Ernyesi R. 0:1 (1:3, 620:659), Koller D.–I. Kovacsics 0:1 (1,5:2,5, 593:636), Kázár T.–Fehér B. 0:1 (1:3, 544:575), Budai Á.–Karsai L. 0:1 (1:3, 623:641), Batki T.–Kiss N. 1:0 (3:1, 656:615), Lendvai B.–Poroszlai 0:1 (2:2, 535:569), Hungler B.–Márton J. 0:1 (1:3, 530:630).

DM 2016. 08. 03.

Névadó lett az Alabárdos étterem

Nyolc év, 2008 után lesz ismét névadó támogatója a Szegedi TE férfi tekecsapatának: az Oskola utcai Alabárdos étterem 1+2 éves szerződést kötött a négyszeres Bajnokok Ligája-, háromszoros világkupa- és 12-szeres szuperligagyőztes együttes vezetésével.

– Sok munkával, saját maguktól nagyon komoly és eredményes csapatot tettek össze a szegedi tekések, ezért döntöttünk úgy, hogy névadó szponzorként támogatjuk őket a következő egy évben, majd ha úgy alakul, közös megegyezéssel még két esztendeig – nyilatkozta Gellért Ákos, az Alabárdos étterem tulajdonos-ügyvezetője. – Semmi mást nem várunk tőlük, mint amit eddig teljesítettek. Félretéve a tréfát: a hazai bajnokságban ismét az első hely, a BL-ben pedig a legjobb négy közé jutás a cél, ha ez teljesül, akkor meghosszabbíthatjuk a szerződést. A világ legjobbjait támogatjuk.
– A győzelmeket garantálni nehéz, hiszen itthon és a nemzetközi porondon is komoly ellenfeleink vannak, de ezért szép a sport és a teke – mondta Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke. – A névadónkkal hosszú ideje kerülgettük egymást, tavaly nagyon jó évet zártunk, és a BL-győzelem meggyőző eredménye, visszhangja nyomós érv lehetett a szerződés létrejöttében. Emellett természetesen megvannak azok a támogatóink is, akik az elmúlt években eddig is mögöttünk, mellettünk álltak.
A csapat új szereléssel és immár Alabárdos-Szegedi TE néven utazik majd el a szlovákiai Podbrezovára, az első idei hivatalos megmérettetésre, a nemzetközi A kategóriás tekeversenyre.

DM 2016. 07. 23.

Speciális felkészülés a Szegedi TE-nél
Póker a bábukkal

Egy ismert kártyajáték, a póker tekés változatát játsszák a Szegedi TE világbajnokai, amikor bemelegítenek vagy lazítani szeretnének. A csapat gőz- erővel készül az idei feladatokra, a kikapcsolódás ilyen formája oldja az egyhangúságot.

Hogy milyen a tekések pókerja? Az egyik fajtája egyszerű és ismert: hárman (négyen, öten, hatan stb.) játsszák öt kártyával, lehet blöffölni, zseton vagy pénz a tét. Ezt űzik a hosszabb utakon vagy akár az edzések után a világ legjobbjai közé tartozó Szegedi TE játékosai is.
De van egy másik fajtája, amely közel áll a sportághoz, és az is egyszerű: fejenként öt dobásból áll, felváltva dobnak a játékosok, lehet sor (például 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os), pár (két 2-es), drill (három 7-es) vagy full (két 2-es és három 3-as) – minden dobásnál a bábuk száma számít, amelynek a maximumja a tekéből adódóan egy dobás után kilenc lehet.
Mindezt ezekben a hetekben elég gyakran alkalmazzák a szegediek, a felkészülés közepén jólesik a kicsit lazább játék. Második hete tart a munka, és az említett tekepókert főleg a hatszoros világbajnok Kiss Norbert és Márton János űzi.
– Nemcsak mi vagyunk ennek a lazító jellegű játéknak a részesei, aki éppen úgy gondolja, alkalmazza bemelegítés vagy kikapcsolódás gyanánt – mondta Kiss.
A szegediek a heti három sportági edzés mellett önállóan erősítenek, szobabicikliznek, hiszen tudják, most kell megszerezni az erőnlétet a sorjázó feladatokra, így a hazai szuperligára, a világkupára, az egyéni versenyekre és a Bajnokok Ligájára.

DM 2016. 07. 12.

Cél lehet az ismétlés

Megkezdte a felkészülést a világ egyik legjobb férfi tekecsapata, a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligáját és hazai szuperligát nyerő, a kezdő hatosában öt világbajnokot felvonultató Szegedi TE.

Egyhetes, laza ráhangolódással kezdi meg a felkészülést az újabb idényre a Szegedi TE férfi tekecsapata. Ezen a héten könnyedebb mozgás vár a játékosokra, majd a jövő héten, amikor a keret minden tagja visszatér a szabadságról, már komolyabban belevágnak a munkába.
– A tavalyi, bácskatopolyai világkupa tanulsága az volt, hogy talán későn kezdtük el a felkészülést, nem álltunk össze, így nem jutottunk a négy közé, ezért hoztuk előre az első napot – magyarázta Karsai Ferenc, a klub elnöke, akinek a csapata az előző szezonban megnyerte negyedik Bajnokok Ligája- és 12. szuperligaaranyát. – Vannak olyanok, aki nem szerepeltek az egyéni világbajnokságon, és több hete nem edzettek, nekik is erőt kell gyűjteniük. Ismételni nagyon nehéz, bármilyen címet megvédeni komoly feladat, semmit sem adnak ingyen. Jó csapatok vannak körülöttünk, akár a hazai, akár a nemzetközi mezőnyre gondolok, így előre kijelenteni, hogy megint nyerünk, felelőtlenség lenne. Viszont célként meg kell fogalmazni. Tavaly szerencsénk volt, mert a tétmeccseken elkerültek minket a sérülések, ez nem ártana idén sem.
A csapat az első edzőmeccsét Győrben játssza augusztus 13-án, majd 14-én egy székesfehérvári emléktornán szerepel. Augusztus 20-án a szlovákiai Podbrezován, 28-án a szerbiai Apatinban, 29-én Bácskatopolyán szerepel. Az első bajnokit szeptember 3-án, a bolzanói világkupát október 4. és 8. között rendezik. A csapat egy helyen változott: Budai Ádám Győrbe igazolt.

DM 2016. 06. 01.

A jövő reménysége

Három aranyéremmel tért haza a horvátországi Novigradban rendezett U23-as egyéni tekevilágbajnokságról a Szegedi TE játékosa, Ernyesi Róbert (22), aki így már a korosztályában kilencszeres világelsőnek mondhatja magát.

A jövő, de már a jelen tehetsége is. A kilenc ifjúsági világbajnoki címe mellett – legutóbb a horvátországi Novigradban szerzett hármat csapatban, egyéniben és összetettben – ugyanis van már két felnőtt vb-elsősége is a vajdasági Ernyesi Róbertnek.
– 17 évesen már felnőtt válogatott voltam, és 2011-ben megnyertük a csapat-vb-t, amelyet 2015-ben megismételtünk. Ehhez jött a mostani három, illetve a korábbi hat ifjúsági vb-aranyérem. Egyedül én vagyok tagja a csapatban egymás után négy elsőséget begyűjtő szerb ifjúsági válogatottnak – taglalta elsőségeit az SZTE méröki karán műszaki menedszernek tanuló, jelenleg a második évét befejező játékos.
A Vajdaságból érkező játékosok uralták a mostani novigradi vb-t, onnan jött Ernyesi is.
– Szerbiában rendszeresen szerveznek a 10-15 éves gyerekeknek meccset, edzőtábort, közös tréninget. Ilyenkor a legjobb szakemberek dolgoznak az utánpótlással, és ilyen edző Makra László is – mondta az összetettben, az egyéni és sprinteredmény összesítésében 1361 fával világcsúcsot elérő Ernyesi, akinek két példaképe van: a szegedi Kiss Norbert és a vajdasági Zavarkó Vilmos.

DM 2016. 05. 30.

Novigradban tekéztek

A horvátországi Novigradban megrendezett 6. egyéni tekevilágbajnokságon a Szegedi TE játékosai közül ketten a magyar, ketten pedig a szerb válogatott színeiben harcoltak az érmekért.

A négy szakágban a klub versenyzői összesen öt érmet gyűjtöttek: a legaktívabb Igor Kovacsics volt, aki szerb színekben háromszor állhatott a dobogóra. A 22 éves tekés megnyerte az összetett számot (a legjobb sprint és klasszikus egyéni eredményének összege), illetve sprintben és klasszikus egyéniben is harmadik lett. Ezen kívül Karai László tandem mixben, Kiss Norbert pedig a klassszikus egyéniben szerzett egy-egy ezüstérmet.
A női mezőnyben a szegedi Sáfrány Anita (klubja: Rákoshegy) Karsai társaként szerzett ezüstöt, míg Tímár Edina (FTC) összetettben végzett a második helyen.

DM 2016. 05. 17.

Négy érmet szereztek

A győri egyéni, sprint és napi egyéni férfi tekebajnokságon a Szegedi TE játékosai minden éremből begyűjtöttek egyet: Karsai László három, Fehér Béla egy dobogós hellyel térhetett haza.

Kezdődött az egyéni férfi tekebajnokság Győrben a napi egyénivel, amelyen a csapatbajnoki meccseken megszokott 120 vegyes dobással döntöttek az érmek sorsáról. Az egykori szegedi, a győri színekben induló Kakuk Levente mögött Fehér Béla a második, Karsai László a harmadik helyet szerezte meg.
A napi egyéniben elért helyezések alapján a 32 induló elkezdte a sprintszámot, amelyben Karsai a fináléig menetelt, és itt Kakukot legyőzte. Fehér Béla a nyolc között esett ki, a további két szegedi közül Kiss Norbert és Veres Zsolt is a 16 közé jutásért búcsúzott. Karsai az egyéni összetett harmadik és a sprint első helye mellett összetettben is a harmadik helyet szerezte meg.
A nőknél a szegedi Sáfrány Anita (Rákoshegy) megnyerte az egyéni összetettet.

DM 2016. 05. 04.

Tíz év után lett úja bajnok a Szegedi TE ifi tekecsapata
Jó példa az édesapa

Tíz év szünet után nyert ismét bajnoki aranyérmet a férfi tekecsapat szuperligában a Szegedi TE ifjúsági együttese. A szezonban szerepet kapott felnőtt világbajnok, ifjúsági válogatott játékos, illetve Karsai Dániel személyében egykori kézilabdakapus is – az édesapa, Karsai László nyomdokaiban.

Bajnok lett a Szegedi TE. A felnőttek mellett az ifjúsági csapat is megnyerte a férfi tekecsapat szuperligát – erre legutóbb éppen tíz éve, 2006-ban volt példa, akkor Tátrai Sándor és Eperjesi Csaba játszotta végig a szezont.
Ezúttal öten is szerepet kaptak a csapatban. A legmagasabban jegyzett játékos a már felnőtt vb-címmel is rendelkező Ernyesi Róbert, aki csak alkalmanként lépett pályára – amikor kellett, a rangadókon, így legutóbb Zalaegerszegen is segített, amúgy a felnőttek meghatározó játékosa. Poroszlai Gergő az ifjúsági válogatottkeret tagja, ő is kapott már szerepet a felnőtt bajnokikon. Házi Márk Gyuláról, Erdész Ákos Oroszlányból érkezett Szegedre, hogy az egyetemi tanulmányai mellett tekézzen is.
A legérdekesebb helyzetben Karsai Dániel van – a név ismerős lehet, hiszen az édesapa, Karsai László világbajnok, míg a keresztapa, Karsai Ferenc a klub elnöke.
A 18 éves Karsai Dániel hét éves korától kézilabdázott Szegeden (edzői: Mandl Gábor, ifj. Vágó Attila, Szabó Péter, Porobic Haris), kapusként 2014 nyarán elkerült a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiára Gyurka János és ifj. Vágó Attila kezei közé. Egy évet töltött el itt, utána visszaköltözött Szegedre.
– Komoly terhelést kaptunk, napi három edzésünk volt, és sajnos nem tudtam kihozni magamból a legtöbbet. Fiatalon sok volt a távolság is, ezért költöztem haza – mesélt a fiatal tekés. – A kézilabdát abbahagytam, majd keresztapám invitálásra kezdtem el a tekét. Ebben nőttem fel, néztem a meccseket, kézzel úgyes vagyok, így nem csoda, ha itt kötöttem ki. Apa eredményei inspirálóak, minden szegedi BL-, világkupa-, Európa-kupa és bajnoki sikerben benne volt, és ez azért szinte utolérhetetlen eredménysor. Szeretnék fejlődni, és minél hamarabb még többet hozzátenni az ificsapat teljesítményéhez, mert ebbe a világba csak belecsöppentem.

DM 2016. 05. 02.

Szentmise a győztesnek

A férfi tekecsapat szuperliga utolsó, 22. fordulójában a Szegedi TE Zalaegerszegen is nyert, így megszerezte sorrendben 68. bajnoki sikerét. A csapat az elmúlt három bajnokságban pontot sem vesztett.

Tovább javította győztes mérkőzésekből álló sorozatát a Szegedi TE, amely a férfi tekecsapat szuperliga 2015–16-os idényét Zalaegerszegen zárta. A már bajnok, 12. elsőségét begyűjtő együttes az első sorban még 1:2-re állt a csapatpontok tekintetében, ám a második három játékos egyaránt nyert, így a Szeged fordított. A meccs után egy, a csapatot kedvelő zalai szurkoló révén a városhoz közeli Bocföldén szentmisét tartottak a győztes tiszteletére.
A Szegedi TE ezzel egymás után három bajnokságot is úgy nyert meg, hogy nem veszített pontot. A hazai mezőnyben egyedülálló sorozat 68 sikert számlál, és Magyarországon a hazai ellenfelek 2013 ősze óta nem tudtak pontot sem szerezni az együttes ellen.
A krónikához tartozik, hogy az ifjúságiak is nyertek Zalában, és ezzel a sikerrel ez a korosztály is megszerezte a bajnoki címet – éppen a nagy rivális Zalaegerszeg előtt. Mint a felnőtteknél… A szabályok adta lehetőséget kihasználva a siker érdekében a felnőtt kerethez tartozó Ernyesi Róbert a fiataloknál is pályára lépett, majd utána a felnőttmeccsen is játszott.

A végeredmény:
Zalaegerszeg-Szegedi TE 2:6 (3483:3560)
A párok:
Fehér Z.-I. Kovacsics 1:0 (2:2, 596:575)
Pintér K.-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 570:617)
Járfás Sz.-Karsai L. 1:0 (3:1, 558:547)
Nemes A.-Fehér B. 0:1 (2:2, 613:618)
Takács T.-Szél T. 0:1 (1:3, 564:592)
Kozma K.-Kiss N. 0:1 (1:3, 582:611)

Ifjúságiak:
Zalaegerszeg-Szegedi TE 0:4 (1096:1149)
A párok:
Ostrom B.-Házi M. (Ernyesi R.) 0:1 (1:3, 557:579)
Farkas Á.-Poroszlai G. 0:1 (1:3, 539:570)

DM 2016. 04. 25.

Ünnepi pillanat

Igazán ünnepi pillanatokkal fejeződött be a férfi tekecsapat szuperliga 21. fordulójában az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE és a Répcelak mérkőzése.

A hazai alakulat ugyanis ekkor avatta fel azt az új molinót, amely az együttes idei két sikerével (a 4. Bajnokok Ligája-elsőség, a 12. hazai csapatbajnoki cím) egészítette ki az eddigi színes feliratot.
Hogy addig mi történt? A nagy dolgok eldőltek, hiszen a Szegedi TE a Győrben aratott sikere után megszerezte az újabb elsőségét, míg a Répcelak a szegedi vereségével a harmadik helynél előrébb már nem végezhet a szuperligában. Ám azért érdekes párharc volt például az egykori szegedi világbajnok, Zapletán Zsombor és Fehér Béla összecsapása, amelyet előbbi meg is nyert.
A szegedieknek ez volt a 67. bajnoki sikerük az elmúlt három év alatt, a hétvégén a zalaegerszegi idényzáró meccsen pedig ezt a sorozatot tovább bővíthetik.

Végeredmény: Szegedi TE-Répcelak 6:2 (3777:3541)
A párok:
Szél T.-Ritter T. 0:1 (2:2, 620:632)
Ernyesi R.-Pete S. 1:0 (3:1, 645:538)
I. Kovacsics-Farkas I. 1:0 (4:0, 657:568)
Karsai L.-Móricz Z. 1:0 (3:1, 594:564)
Fehér B.-Zapletán Zs. 0:1 (1:3, 631:628)
Kiss N.-Vörös M. 1:0 (3:1, 640:611)

Ifjúságiak: Szegedi TE-Répcelak 3:1 (1130:1052)
A párok:
Poroszlai G.-Gombos B. 0:1 (2:2, 565:569)
Karsai D.-Bertha M. 1:0 (4:0, 565:483)

DM 2016. 04. 22.

Utoljára Újszegeden

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játssza szombaton 14 órától a férfi tekecsapat-szuperliga idei kiírásában a Szegedi TE.

A csapat története tizenkettedik elsőségét is megszerezte – erre az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a négysávos tekepálya fölött kifeszített molinó is emlékeztet –, de még mindig van tétje a következő két bajnokinak: a veretlenség megőrzése. Először holnap a Répcelak ellen lehet a harmadik esztendeje tartó sorozatot folytatni. Ha nyer a címvédő, már 67, egymás után sikeresen megvívott mérkőzésnél tarthat. Az érmek átadására jövő szombaton Zalaegerszegen kerül sor.

DM 2016. 04. 19.

Novigradi utazók

Az utolsó edzésen Csányi Béla, a magyar férfi tekeválogatott szövetségi kapitánya kihirdette a horvátországi Novigradban május 22–28. között rendezendő egyéni világbajnokságra utazó hatfős keretet.

Ebben helyet kapott a Szegedi TE két játékosa, Kiss Norbert és Karsai László. Az egykori kilencszeres világbajnok Csányi a győri tréningen – az elsőt Szegeden tartotta – valamennyi jelöltjének a játékára kíváncsi volt. A férfiválogatott tagjai először négyfős csapatokat alkottak, így mérték össze a tudásukat, majd mérkőzés szituációt gyakoroltak egymás ellen (ahogy a meccseken: 120 vegyes dobás), végül újra 120 vegyeset gurítottak. Ezek alapján Csányi kijelölte a keretet, amelyben a két szegedi mellett Kakuk Levente (Győr), Zapletán Zsombor (Répcelak), Nemes Attila (Zalaegerszeg) és Kiss Tamás (KK Neumarkt – olasz) kapott helyet.

DM 2016. 04. 11.

Minden héten győzelem

A férfi tekecsapat szuperliga 20. fordulójában a Szegedi TE 8:0-ra nyert Győrben, ezzel sorrendben a 66. bajnoki sikerét aratta, miközben a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül megszerezte története 12. bajnoki címét.

Nem tud hibázni a Szegedi TE férfi tekecsapata. És a szereplés kapcsán Oliver Stone klasszikus, sporttémájú filmjének címe jut eszünkbe – egy kis módosítással. Ott ugyanis a háború a harmadik szó, nálunk viszont így néz ki: Minden héten győzelem.
A csapat sorrendben a 66. bajnoki sikerét aratta Győrben, azaz immár harmadik éve nem tudja senki sem legyőzni a Tisza-partiakat, sőt még a döntetlenben sem reménykedhetnek az ellenfelek. Az előző hét végén Németországban, Bambergben a Bajnokok Ligáját nyerte meg a Szegedi TE, ezúttal pedig ez a kisalföldi siker a 12. bajnoki címet érte, mivel már csak két forduló van hátra a szuperligából, az előny pedig behozhatatlan.
És akkor még fokozzuk: a győri győzelem csapat pályacsúccsal valsóult meg, hiszen a gárda a 2015. januárjában saját maga által elért 3762 fás eredményt adta át a múltnak – az új rekord immár 3856, a különbség majdnem száz fa.
A nagy diadalhoz nagy egyéni teljesítmények kellettek: Szél Tibor például egykori csapattársa, Kakuk Levente – a hírek szerint egy idény után Győrt is elhagyja, és Répcelakon folytatja – ellen 0:2-s szettarányból fordított, és több ütött fával nyert, a szerbiai „ikrek”, Ernyesi Róbert és Igor Kovacsics folytatták a csapat hasznára váló egymás elleni külön csatát, Kiss Norbert pedig a mezőny legjobbját nyújtotta.
Két bajnoki van már csak hátra az idényből: április 23-án érkezik Szegedre a Répcelak, majd 30-án Zalaegerszegen fejeződik be a bajnokság. A sikerek száma akár 68 is lehet – ilyet Magyarországon még senki sem csinált meg.

A végeredmény:
Győr-Szegedi TE 0:8 (3663:3856, új csapat pályacsúcs)
A párok:
Kakuk L.-Szél T. 0:1 (2:2, 647:655)
Batki T.-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 632:642)
Koller D.-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 606:648)
Szőke G. (Rédling Zs.)-Karsai L. 0:1 (1:3, 584:625)
Pete L.-Fehér B 0:1 (1:3, 562:611)
Németh G.-Kiss N. 0:1 (0:4, 632:675)

DM 2016. 04. 09.

Karsai Ferenc elnök kellemes hátizsákja a teke
A világ legjobb csapata

Négy Bajnokok Ligája győzelem, három világkupa siker, 11 magyar bajnoki aranyérem. Ez 21 év alatt a Szegedi TE férfi tekecsapatának a mérlege. A világ legeredményesebb klubja. Bármilyen sportban ez nagy dolognak számít, sokan büszkék rá. A klub elnökével, Karsai Ferenccel beszélgettünk.

– Mire gondolt először a megszerzett BL-győzelem pillanatában?
– Boldog voltam, a világ legjobbjait győztük le. Csodálatos volt a hangulat Bambergben a négyes döntő helyszínén. Öröm, most hirtelen ez jut eszembe, amire először gondoltam. Ami nagyon jó érzés volt megtapasztalni, az az, hogy milyen tisztelet vett bennünket körül. Ez ám nagy dolog, ez egy komoly elismerés!
– 1995-ben, amikor munkához látott, gondolta volna, hogy a világ legeredményesebb klubjának az elnöke lesz?
– Nem! Az első vágyam az volt, hogy magyar bajnok legyen a szegedi férfi tekecsapat. Ez előtte sohasem sikerült. Még 1998-ban is jót mosolyogtak rajtunk, amikor azt mondtam, hogy egyszer bajnokok leszünk. Ez 2000-ben jött össze először. Nagy lökést adott éppen ebben az évben elért tirguvistei Európa-kupa ezüstérmünk. Akkor tudatosult bennem, hogy tudunk a nemzetközi porondon is nagyot alkotni. Eddig négy BL-győzelem, három világkupa siker mellett 11 magyar bajnoki aranyat nyertünk. A kezdet nagy motivációt adott, és ez szerencsére még most is kitart.
– Nehézségek mindig akadtak, azonban hihetetlen akarattal rendelkezik! Miből merít erőt?
– Nem vagyok az a típusú ember, aki feladná a küzdelmet. Rám jellemző, hogy megmutassam a környezetemnek és a csapatomnak, hogy képesek vagyunk minden nehézséget megoldani. Az elmúlt 4-5 évben sok vihart megéltünk, de mindent átvészeltünk, megoldottunk, talán ebben van a legnagyobb erőnk: a közösségben.
– Kitől esik a legjobban a dicséret?
– Nem tennék különbséget. Nekem jól esik egy NB III-as játékostól, vagy éppen az alpolgármestertől is a gratuláció, a dicsérő szó. Nincs rangsorom, persze a szeretteim dicsérete is sokat számít. Ez egy kellemes elfoglaltság, én választottam a tekét, én vettem magamra ezt a hátizsákot, amit szívesen viszek, főként, ilyen remek társasággal, sikerekkel.
– A szegedi sportra mindig is jellemző volt a családias hangulat, talán a közösség erejének köszönhető, hogy ennyire sikeresek a klubcsapataink. A Szegedi TE is ebben a kategóriába tartozik!
– Köszönjük, de ez tényleg így van, pedig az elmúlt nyáron alaposan átalakult a keret. Öt új fiatal érkezett hozzánk. Ez hihetetlen jó hatással volt ránk. 53 évesen szeretek közöttük lenni, a fiatalok teljesen új lendületet adtak a csapatnak. A Zerbst legyőzése után lett volna okunk örülni, ünnepelni, azonban minden játékos tudta, hogy másnap jön a döntő, 10 órakor már mindenki a szobájában pihent. Hihetetlen jó szemléletű társaság jött össze.
– Harc továbbra is elfogadtatni a sportágat?
– Először az újságíróknak, köztük a Délmagyarország napilapnak szeretnénk megköszönni azt a publikálást, amit most a BL-győzelemkor kaptunk. A sportágat, az eredményeinket ismerik, sokan állítanak meg Szegeden az utcán, és ismeretlenül is gratulálnak. Inkább a támogatók megnyerése a harc, az a nehéz feladat. Mivel nem vagyunk olimpiai sportág, így nem kapunk állami támogatást, ezért a győzelemért sem jár semmi. A legnagyobb küzdelem a megfelelő anyagi háttér megteremtése, az komoly harc.
– Az elődöntőben majdnem a szék mellé ült! Mi történt?
– Ernyesi Robi mögött ültem. Következett az utolsó gurítása. A négyből három fát kellett levennie, hogy döntetlent érjen el a szettben, így pedig megnyerje a párharcot. Én azt láttam, hogy eldőlt két bábu. Robi viszont az öklét rázta. Én felpattantam, hogy jobban lássak, közben azonban hátratoltam a széket. Tényleg eldőlt három, örültem én is, de közben már ültem le, centiken múlott, hogy a szék mellett kössek ki. Volt nevetés a lelátón.
– Nem hiányzik a teke, a mozgás?
– De! Viszont elfogadom, hogy már nem vagyok fiatal, az élsportban eltöltött évek megviselték az izületeimet, megbékéltem azzal, hogy számomra már csak a hobbijáték maradt. Néha persze jó lenne beszállni, megmutatni a világ legjobbjainak, hogy mit tudtam.
– Ma Győrben szerepel a csapat. Meglehet a 12. magyar bajnoki cím?
– Kemény lesz, de 99,9 százalék, hogy bajnokként térünk haza. Az biztos, hogy az egykori szegedi Kakuk Levente vezette hazaiak mindent megprobálnak, de bízom a fiúkban, a BL-siker után is komolyan edzettek, készültek. Ez pedig mindenképpen jó jel.

DM 2016. 04. 05.

Németország kapitulált

Maradandót alkotott a németországi Bambergben a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely története negyedik Bajnokok Ligája-elsőségét szerezte meg, így a sportágban a világ legeredményesebb csapatává nőtte ki magát.

Thomas Gottschalk, a belváros, a férfi kosárlabdacsapat, Csányi Béla – és a Szegedi TE. Bamberg nevezetességeiből soroltunk fel néhányat. Az utóbbi talán meglepő lehet a sorban, ám a hétvégi Bajnokok Ligája négyes döntő után, amelyet megnyert a Tisza-parti férfi tekecsapat, oda kell tennünk a városban született népszerű német műsorvezető, a világörökség részét jelentő belváros, az Euroligában a 16 között szereplő kosarasok és a kilencszeres világbajnok szegedi származású tekés mellé.
Főleg mert mint kiderült, a Szegedi TE a döntőben elért 3865 fás összeredményével megjavította a tavaly épült bambergi létesítmény csapatpályacsúcsát – éppen nyolc fával múlta felül a házigazda bajnoki rekordját. Ilyen unalmas BL-döntő régen volt – mondták az izgalmakra kihegyezett német szurkolók, de a szegediek ezt nem bánták. A hazaiak nyilván német házidöntőt szerettek volna látni bambergi sikerrel, ám ezt keresztül húzta a szegedi alakulat.
– Németország kapitulált – ezt már a szegedieket elkísérő szurkolói csoport egyik tagja mondta, gondolván arra, hogy a Schwabsberg, a Zerbst és a Bamberg ellen is nyert a csapat a hosszú BL-menetelésben.
Pedig az elmúlt nyáron még sokan megijedtek, mi lesz a két világbajnokát (Kakuk Levente, Zapletán Zsombor) vesztő, a világ legjobbjai közé tartozó alakulattal. Ám a nyári vérfrissítés jót tett, a fiatal Igor Kovacsics meghatározó játékossá nőtte ki magát, a többiek felvették a tempót, és ugyan a csapat a tavaly októberi világkupára még nem állt össze, de ez a BL-sorozat már azt mutatta, rendben az egység.
A Szegedi TE immár egyedüli négyszeres BL-győztes, a csapat két tagja, Karsai László és Kiss Norbert pedig elmondhatja magáról, csak ők voltak ott mind a négy sikernél. Nézzük a hősökat, mint mondtak a győzelem után.
Ernyesi Róbert: – Jól játszottunk, a horvát Zapresic elleni hazai visszavágó után már optimistán várhattuk a hétvégét, és ez be is jött.
Igor Kovacsics: – Nekem ez az első BL-sikerem. Örülök ennek, illetve annak is, hogy csapatpályacsúcsot dobtunk.
Fehér Béla: – Nagyon együtt volt a csapat, a Zapresic elleni meccs égi jel volt, és nem akadt kérdés. Halványan játszottam, de a kötelező két csapatpontot hoztam.
Kiss Norbert: – Minden jel arra utal, összeálltunk. A világkupán még nem volt így, de azóta sokat változott helyzet. A Zerbst elleni elődöntő után a németek játékosa, Timo Hoffmann odajött hozzám, és azt mondta, rendben, most nyertünk, de jövőre két játékost már biztos igazolnak. Mondtam neki, állunk elébe.
Szél Tibor: – Biztos voltam benne, hogy a döntőben több fát ütünk, mint az elődöntőben. Megismertük a pályát, és jól ment rajta a játék. A lehető legnehezebb úton jutottunk a csúcsra, feltettük a koronát a szezonra.
Karsai László: – A Zapresic kiejtése nagy lökést adott nekünk. Abszolút nem remegtek a lábak, sőt inkább a Zerbst tűnt idegesebbnek. Úgy voltunk vele, ha megvan az elődöntő, a finálé megnyerése is reális lehet.
A csapat fontos tagja volt Budai Ádám, Poroszlai Gergő és Márton János, ám ők nem kaptak szerepet Bambergben.

DM 2016. 04. 04.

Negyedszer a trónon a Szeged

Története negyedik Bajnokok Ligája-győzelmét aratta a németországi Bambergben a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely 2006, 2013 és 2014 után hódította el újra a serleget. A klub ezzel a sorozat eredményességi rangsorában egyedül első, mivel másnak még nincs négy BL-elsősége.

Nem a könnyebb utat választotta magának a Bajnokok Ligája-győzelem felé a Szegedi TE. Azzal, hogy a szerbiai Bácstopolyán, a világkupán még az ősszel az ötödik helyen végzett, a sorsolás folytán igazán minőségi ellenfelekkel kellett megküzdenie a férfi tekecsapat BL-ben. Kezdődött a német Schwabsberggel, amelyet kettős győzelemmel vert ki, majd a negyeddöntőben a horvát Zapresic elleni idegenbeli 1:7 után jött az emlékezetes hazai 7:1 és a továbbjutás. A BL hétvégi elődöntőjében, a németországi Bambergben aztán előbb a címvédő Zerbst nem tudta útját állni a szegedieknek (a 6:2-es siker azt jelentette, a BL négyes döntőjében először győzte le a Szeged a Zerbstet), akikre a döntőben a házigazda Bamberg várt. A német élvonal és a horvát bajnok – veretes a névsor.
– Ötven, ötven százalék esélye van mindkét csapatnak. Természetesen örülök és érdekes helyzetben is vagyok a Szeged sikere miatt, de most a Bamberg edzőjeként ülök le a játékosok mögé – nyilatkozta még a finálé előtt a szegedi származású, kilencszeres világbajnok Csányi Béla.
Síri csend, egyedül a Fodor József vezette szegedi szurkolók hangja hallatszott fel néha, néha – pedig Bambergben voltunk, és azért tudjuk, a németek is tudnak szurkolni, ha vezetnek. Ám most nem volt okuk minderre: az első három szegedi, Ernyesi, Kovacsics és Szél egyaránt begyűjtötte a csapatpontot, a 125 összfás előny pedig igazán biztos szegedi előnyt mutatott.
A folytatásban is egyértelmű volt a szegediek fölénye, amely után negyedszer emelhették a magasba a díszes serleget: 2006, 2013 és 2014 után a világon egyedüliként érte el a negyedik Bl-sikert a klub.
Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke: – Nagyon erősen kedzett a Bamberg, és az volt a szerencse, hogy az első ötven, hatvan gurításban tartottuk velük a lépést. Utána a rutin és a jobb erőállapotnak köszönhetően 3:0 volt ide. A második sorban csak meg kellett tartani az előnyt, amely viszonylag könnyen sikerült.

Végeredmény

A döntőben: Szegedi TE-Bamberg (német) 7:1 (3865:3693)
A párok: Ernyesi R.-F. Fritzmann 1:0 (4:0, 682:628), I. Kovacsics-M. Weiss 1:0 (3:1, 635:621), Szél T.-D. Kunze 1:0 (2:2, 656:599), Kiss N.-C. Jelitte (U. Wagner) 1:0 (3:1, 669:604), Karsai L.-J. Hess 0:1 (1:3, 627:654), Fehér B.-Lupu (M. Jelinek) 1:0 (3:1, 596:587)

Elődöntő: Zerbst (német)-Szegedi TE 2:6 (3709:3758)
A párok: U. Stoklas-Karsai L. 1:0 (2:2, 617:580), T. Hoffmann-Kiss N. 0:1 (0:4, 607:646), B. Benedik-Fehér B. 0:1 (2:2, 597:621), A. Schondelmaier-Ernyesi R. 0:1 (1,5:2,5, 639:634), M. Weber-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 621:652), T. Schneider-Szél T. 1:0 (3:1, 619:625)

DM 2016. 04. 02.

Jó érzések Bambergben

Kilenc órahossza, nagyjából 1000 kilométer megtétele után tegnap délután megérkezett a németországi Bambergbe a Szegedi TE férfi tekecsapata.

A klub játékosai, szakmai stábja és szurkolói több csoportban indultak és futottak be a tekecsapat Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszínére, majd a technikai értkezlet után este részt vettek a megnyitó ünnepségen is.
Az esemény otthona nem ismeretlen a szegediek előtt, hiszen a tavalyi avatásán éppen a Tisza-parti csapat volt a meghívott – természetesen a sikerek, illetve a város szülötte, a kilencszeres világbajnok Csányi Béla révén. A hatsávos létesítmény mellett meghagyták a régi, nyolcas pályát is, azaz Bambergben tényleg minden a tekéről szól – különösen most, a Bajnokok Ligája négyes döntője előtt.
– Jó érzéseim vannak, mert láttam, hogyan edzettek a fiúk, és ismerem a pálya tipusát, amely kedvünkre való – mondta Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke. Elsőre csak a mai elődöntőről beszélt, amelyen 14 órától a német Zerbst lesz az ellenfél, ám gondolatban már tovább is lépett. Azt nem árulta el, mennyire…

DM 2016. 04. 01.

Csúcsmezőny a Szegedi TE-vel

A németországi Bamberg ad otthont a hétvégén a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájának, amelyen a Szegedi TE a szombati elődöntőben a német csúcscsapat, a Zerbst ellen próbálja meg elérni a vasárnapi döntőbe jutást.

A világ legjobb négy csapata. Mindez nem túlzás, hiszen ha ránézünk a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája Final Fourjának mezőnyére, olyan nevekkel találkozunk, amelyek az elmúlt másfél évtizedben meghatározói a sportágnak. Mindig vannak fellángolások (például a Zalaegerszeg, vagy a horvát Eszék, a Zapresic, a Zadar az osztrák St. Pölten, a szerb KK Beograd), de az elmúlt hét évben a hétvégi négyes döntő csapatai, a német Zerbst és a Bamberg, a szlovák Podbrezova, valamint a Szegedi TE nyerte a sorozatot, az eddigi 14 kiírásban pedig tíz elsőséggel zárt a kvartett.
A Szegedi TE hatalmas csatában, nem mindennapi izgalmak és szurkolás közepette ejtette ki a negyeddöntőben a Zapresicet (a párharc vége 8:8, a szettarány 25:23 volt), és szombaton 14 órakor a Stiftung Eintracht Bamberg tekecsarnokban (hatsávos a létesítmény) a címvédő Zerbstet próbálja megállítani. A két csapat régi és jó ismerős – a sportágban csak ellenfelek, de nem ellenségek. A BL négyes döntőjében eddig négyszer találkozott a két együttes, és nyomasztó a Zerbst fölénye: mind a négy meccset megnyerte… Két döntőben (2015, Straubing: 5:3, 2010, Apatin: 6:2), egy bronzmeccsen (2007, Podbrezova: 7:1) és egy elődöntőben (2011, Bad Langensalza: 5,5:2,5) volt jobb a német alakulat. Jön tehát az ötödik, és az mindenképpen biztató szegedi szempontból, hogy egyre kisebb a különbség: a legutóbbi két alkalommal 44 (2011) és 38 fa (2015) volt a különbség. A másik párban a Podbrezova és a házigazda találkozik (16.30), majd vasárnap a bronzmeccset (13.15), utána pedig a döntőt (15.45) rendezik.
A ma hajnalban keződő hétvégéről a delmagyar.hu útinapló formájában számol be fotókkal, videókkal kiegészítve.

DM 2016. 03. 21.

Készülés a BL-re

A férfi tekecsapat szuperliga 18. fordulójában sem történt különösebb meglepetés, azaz az éllovas Szegedi TE magabiztosan hozta a soros bajnokiját.

A BKV Előre otthonában lejátszott találkozó azért is fontos volt, mert remek felkészülést biztosított a jövő hétvégi Bajnokok Ligája négyes döntő előtt. Ahogy majd a németországi Bambergben, úgy a fővárosi Sport utcában is hatsávos létesítményben szerepelt a 11-szeres bajnok, így lehetett gyakorolni a nem megszokott (a magyar pályák többsége, így a Szegedé is négysávos) körülményeket.
A mezőny legjobbja ezúttal a szerb felnőttválogatottban szereplő két vendégjátékos közül Ernyesi Róbert volt, aki 657 fát ért el, míg Igor Kovacsics 617-et. A hazaiak egyik csapatpontját pedig az a Sajermann Gergő érte el, aki néhány éve még a Szeged játékosa volt.

Végeredmény:
BKV Előre-Szegedi TE 2:6 (3345:3570)
A párok:
Gönczi Á.-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 539:617)
Sajermann G.-Szél T. 1:0 (3:1, 581:572)
Tóth N.-Ernyesi R. 0:1 (0:4, 570:657)
Pete L.-Karsai L. 0:1 (0:4, 546:609)
Kovács G.-Kiss N. 0:1 (2:2, 533:574)
Szarvas B.-Fehér B. (Márton J.) 1:0 (576:541)

Ifjúságiak: BKV Előre-Szegedi TE 0:4 (996:1090)
A párok:
Tóth T.-Poroszlai G. 0:1 (1:3, 495:580)
Kocza N.-Karsai D. 0:1 (1:3, 501:510)

DM 2016. 03. 16.

Szegeden tartotta első közös foglalkozását Csányi Béla
Partner a topjátékosok mögött

Szegeden edzőtáborozott a magyar férfi és női tekeválogatott, amelyekben számos egykori és jelenlegi szegedi játékos található. A férfiak szövetségi kapitánya az a Csányi Béla, aki kilenc vb-címével minden idők legeredményesebb tekése.

A horvátországi Novigradban (Kopertől délre a tengerparton található) rendezik május 22. és 28. között az egyéni teke világbajnokságot. A magyar csapat már készül az eseményre, és a közös munka egyik állomása tegnap fejeződött be az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
A mieink keretében két jelenlegi (Kiss Norbert, Karsai László), illetve három korábbi (Kakuk Levente – Győr; Kovács Gábor – Neumarkt, olasz; Zapletán Zsombor – Répcelak) szegedi játékos, valamint a zalaegerszegi Nemes Attila, az osztrák Kronlachner Wiener Neustadtból Boanta Claudiu, illetve a szintén az olasz Neumarktban játszó Kiss Tamás található. A válogatott szövetségi kapitánya pedig a szegedi származású, már évtizedek óta Németországban, Bambergben élő, a sportág halhatatlanjai közé beválasztott, kilencszeres világbajnok Csányi Béla (65), aki most tartott először közös foglalkozást a keretnek.
– Január 1-je óta nyugdíjas vagyok, és ugyan van még naponta néhány órás elfoglaltságom, ám ez nem akadályoz abban, hogy ott legyek a válogatott közös edzésein. A szegedi napok után április közepén jövök haza legközelebb, és akkor egészen a világbajnokságig maradok. A Bamberggel másodikok lettünk a német Bundesligában, így nagy az öröm, mert hoztuk a tervet, de az igazi az lenne, ha a Szegeddel játszanánk majd április elején a Bajnokok Ligája döntőjét a Bambergben tartandó Final Four-on. A német csapatból négy tanítványom megy a vb-re: egy a német, egy a román, egy a cseh válogatottal, míg egy német srác az U23-as keret tagja. A magyar csapat tagjainak bemutatkozásként elmondtam, nem akarom őket megváltoztatni. Mind toptekés, viszont abban tudok segíteni, ha a versenyszituációkban nem megy a játék. Minél hamarabb át kell lendülni a holtponton, lerövidíteni ezt a szakaszt. Én a partnerük vagyok, és mentálisan mögöttük állok, ez a legfontosabb feladatom – mondta a szegedi két nap zárásaként Csányi Béla.
A férfiak mellett a nők is Szegeden készültek két napot, itt a szegedi illetőségű tekések közül Tímár Edina (csapata: Ferencváros) és Sáfrány Anita (Rákoshegy) tagja az egyelőre még bő keretnek.

DM 2016. 03. 07.

A várt könnyedség

A Bajnokok Ligája négyes döntője miatt előrehozott mérkőzést játszott a férfi tekecsapat szuperligában, annak is a 19. fordulójában a Szegedi TE.

A bajnoki címvédő együttes a Kaposvárt fogadta, és ahogy várni lehetett, magabiztosan le is győzte 7:1-re. A találkozó előtt több gonddal is meg kellett küzdeni a hazaiaknak az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, így a pihenőt kapó Karsai Lászlón kívül Ernyesi Róbert betegséggel küszködött, ezért nem lépett pályára, míg a szerb világbajnok Igor Kovacsics komoly nyaksérüléssel vállalta a játékot – az eredményén ez meg is látszott.
A helyettesek viszont kiválóan pótolták a csapattársakat, a meccs fénypontja pedig a „sógorok”, a hatszoros világbajnok Kiss Norbert és a testvére párja, az egykori szegedi Földesi Zsolt csatája volt. A négy szettből hármat a hazai játékos nyert, így övé lett a csapatpont is.

Végeredmény:
Szegedi TE–Kaposvár 7:1 (3667:3369)
A párok:
Szél T.–Illés R. 1:0 (4:0, 647:526)
Fehér B.–Magyar J. 1:0 (3:1, 607:564)
I. Kovacsics–Kálny K. 0:1 (2:2, 572: 575)
Márton J.–Nagy G. 1:0 (3,5:0,5, 620:556)
Budai Á.–Horváth L. 1:0 (3:1, 594:540)
Kiss N.–Földesi Zs. 1:0 (3:1, 627:608)

Ifjúságiak: Szegedi TE–Kaposvár 4:0 (1150:946)
A párok:
Poroszlai G. (Erdész Á.)–Domoszlai Á. 1:0 (4:0, 553:440)
Karsai D.–Fajtai A. 1:0 (4:0, 597:506).

DM 2016. 03. 05.

Előrehozott meccs

Bár a férfi tekecsapat szuperligában erre a hétvégére nincs kiírva hivatalos forduló, a Szegedi TE mégis pályára lép: a 11-szeres bajnok együttes a Kaposvárt fogadja az újszegedi teke- és bowlingcentrumban vasárnap 11 órától.

A találkozót eredetileg a sorozat 19. fordulójában, április 2-án bonyolították volna le, de ekkor a Szegedi TE a németországi Bambergben szerepel a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, és április 2-án elődöntőt játszik a német Zerbst ellen, 3-án pedig helyosztót a Podberzova (szlovák)–Bamberg párharc egyik csapatáva

DM 2016. 02. 29.

Kétségek nélkül

Ilyen az, amikor egy csapat sikeréhez nem férhet kétség.

A férfi tekecsapat szuperliga 17. fordulójában a Szegedi TE hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban fogadta a Nyíregyházát. Az esélyek egyértelműen a Tisza-partiak mellett szóltak, és ezt igazolták – nem is akárhogyan. A derék vendégek remekül állták a sarat, ám a szegediek majdnem megközelítették azt az összprodukciót, amit a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a horvát Zaprešic ellen: akkor 3901, most 3825 fát értek el.
Ernyesi ugyanazt hozta, mint akkor, Szél és Kovacsics egy kicsivel elmaradt tőle, Fehért jól pótolta Budai, Kiss N. pedig igazán extrát nyújtott.
A szegediek most pihenhetnek, hiszen legközelebb március 19-én a BKV Előre otthonában játszanak bajnoki mérkőzést, majd húsvét után jöhet a Bajnokok Ligája négyes döntő.

DM 2016. 02. 26.

Nyírségi vendégek

A nagyszerű nemzetközi kupasiker után a hazai pontvadászatban folytatja szereplését a Szeged TE.

A férfi szuperligában a 17. forduló mérkőzéseit rendezik, és ebben a fordulóban a BL négyes döntőjébe jutott Tisza-parti együttes szombaton 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Nyíregyházát fogadja.
A két csapat jól ismeri egymást, hiszen a csapatbajnokság mellett a nyírségiek rendszeresen eljárnak a januári nemzetközi világranglistaversenyre is. Az éllovas szegedieknek nem okozhat gondot a tabellán 12 együttesből a kilencedik helyen álló vendégek legyőzése.
Ha ez sikerül, a 11-szeres bajnok a következő két hétvégét pihenéssel töltheti, hiszen legközelebb majd csak március 19-én lépnek pályára Szélék a BKV Előréhez látogatnak.

DM 2016. 02. 23.

A hétvége sporthőse

Földöntúli bravúrt vitt végbe a Szegedi TE a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájában: olyan pozícióból sikerült továbbjutni a horvát Zaprešic ellen a Final Fourba, amelyre nagyon kevés esélyt adtak. A hétvége legjobbja a BL-visszavágó legeredményesebb hazai játékosa, Igor Kovacsics volt.

A Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között a Szegedi TE is ott van. Ám ehhez olyan bravúr kellett a férfi tekecsapat BL negyeddöntőjének visszavágóján, amelyre igen ritkán akad példa.
– Még most sem igazán hiszem el, hogy megcsináltuk, és ekkora hátrányból, 7:1-es vereség után is továbbjutottunk a horvát Zaprešic ellen – emlékezett vissza a mérkőzésre a világbajnok szerb légiós, Igor Kovacsics, aki 677 fával az egész mérkőzés, és lapunknál a hétvége legjobbja volt. – Fiatal, 21 éves vagyok még, így nem csoda, ha a pályafutásom alatt ilyen mérkőzésen nem szerepeltem. De azt hiszem, nagyon sokáig ez a találkozó lesz a csúcs. Az első pár után tudtuk, hogy még kevesebb esélyünk maradt, hiszen a horvátok az általuk áhított egy csapatpontból és hét szettből az előbbit megszerezték, és az utóbbiból is megvolt nekik 3,5. Ami ezután történt, arra nincsenek szavak…
Hogy illusztáljuk, mit is vitt véghez a szegedi csapat, a labdarúgásból veszünk egy példát: ilyen az, amikor egy csapat 1–5-ös hátrányból otthon 4–0-ra nyer, és az idegenben szereztt gólnak köszönhetően továbbjut.
A szegediek a németországi Bambergben a BL elődöntőjében április 2-án 14 órától a címvédő német Zerbst ellen lépnek pályára.

DM 2016. 02. 22.

Bravúros mérkőzésen ejtette ki a Szegedi TE a Zaprešicet
Csoda a Final Four-ért

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Szegedi TE az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a horvát Zapresic ellen 7:1-re nyert, így továbbjutott az elődöntőbe, mivel a két mérkőzés alapján a 8:8-as összesítés mellett kettővel (25:23) jobb volt a szettaránya.

– Gyerekek, ma 24 döntőt kell játszani – ezekkel a szavakkal próbálta még inkább inspirálni a Szegedi TE játékosait az elnök, Karsai Ferenc a BL-visszavágó előtt. Ezzel arra utalt, hogy az összes szettet érezzék létfontosságúnak a tekései. Szükség is volt a „lelki fröccsre”, mert a Tisza-parti alakulat 7:1-es hátrányból fogadta az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a horvát Zaprešicet, a tét pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutást volt.
Hajsza a szettekért – nagyjából így lehetett leírni a meccs hangulatát. Az első párban rögtön 3,5-et szereztek a vendégek, így nagyon közel kerültek az áhított 7-hez (az első meccsen, Horvátországban 6,5 jutott a szegedieknek), amely a továbbjutásukat jelentette volna. A második sorban Ernyesi és Kovacsics demoralizálta őket: kétszer 4:0-val nyertek, így a szegediek reményei még mindig éltek: 3:1 és 12,5:3,5 volt ekkor az eredmény a hazaiaknak.
Jött a villámgyors számolgatás, és kiderült, a Fehér Béla, Karsai László duónak amellett, hogy hoznia kellene a csapatpontot, összesen nem lehetett elveszítenie egy-egy szettet a saját négyéből. És megcsinálták! A falfehér vendégek csak nézték, ahogy a szegedi játékosok szárnyaltak – ezen a napon megcsináltak egy kisebb csodát.
– Köszönöm! – nézett körbe Karsai Ferenc a meccs után a létesítményben. Csak ennyit tudott kiadni magából a klub történetének egyik legizgalmasabb meccsén, amikor arra kérte a vezetőbíró, Tóth Redmond, zárja le a találkozót.
Ami biztos, ilyen közönsége nem sok csapatnak van. A meccs elejétől a legutolsó dobásig biztatták a hazai csapatot Fodor József vezetésével, ráadásul a közönség felállva üvöltötte végig az utolsó dobásokat, a vendégeket teljesen megbabonázta a hangulat, így nem csoda, ha a hazai csapat le tudta dolgozni a hátrányát.
Folytatás a németországi Bambergben, ahol április 1-jén és 2-án rendezik a Final Fourt, és ahol a Szeged mellett két német, a Zerbst és a Bamberg, valamint a szlovák Podbrezova szerepel.

Szegedi TE–Zaprešic (horvát) 7:1 (3901:3670, 18,5:5,5)
Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi teke- és bowlingcentrum.
A párok: Szél T.–M. Fridl 1:0 (2,5:1,5, 644:636), Kiss N.–N. Uzelac 0:1 (2:2, 624:654), I. Kovacsics–B. Bogdanovic 1:0 (4:0, 677:570), Ernyesi R.–M. Mance 1:0 (4:0, 659:591), Fehér B.–D. Fuckar 1:0 (3:1, 637:580), Karsai L.–B. Manev 1:0 (3:1, 660:639).
Továbbjutott: a Szegedi TE 8:8-cal, 25:23-as szettaránnyal.

DM 2016. 02. 18.

Szombaton 13 órától a BL-ben: Szegedi TE–Zaprešic
Nincs lehetetlen

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját 7:1-es hátrányból várja a Szegedi TE a horvát Zaprešic ellen. A szombaton 13 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban kezdődő meccsen kevés az esélye a hazaiak a továbbjutásra, de tudják, lehetetlen nincs.

Egyszerű a helyzet: a Szegedi TE-nek 8:0-ra kell nyernie ahhoz, hogy továbbjusson a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája Final Fourjába. Ha ez nem menne, a 7:1 is elég, feltéve ha az ellenfél mindössze hat szettpontot gyűjt.
Elmondva könnyű, véghez vinni rettentően nehéz, főleg az aktuális rivális, a horvát Zapresic ellen. A matek helyett, illetve után itt a tény: a horvátok az első mérkőzést otthon 7:1-re megnyerték, a Tisza-partiak mindössze 6,5 szettet nyertek meg a megszerezhető 24-ből úgy, hogy nem játszottak rosszul. Nincs lehetetlen, de innen ez már nehéz lesz.
– Csináltunk mi már egy kisebb fajta csodát néhány éve szintén a BL-ben: akkor a zalaegerszegi 2:6 után itthon 7:1-re nyertünk, így továbbjutottunk. Ez azonban még keményebb feladat, hiszen senkinek sem szabad hibáznia a siker, a továbbjutás érdekében. A vendégek pontosan tudják majd a mi felállásunkat, ezért ez is könnyít a helyzetükön, hiszen taktikázhatnak. Azt nem tudjuk befolyásolni, hogy az ellenfél milyen napot fog ki. Mindenkinek törekednie kell a maximális produkcióra, nem lehet egyetlen dobást sem könnyelműen venni. Egyszer idegen pályán már sikerült 8:0-ra megverni őket, de a sérülések és a betegségek most nem kedveznek. Tizenkilencre lapot kell húznunk. Reálisan az esélyünk? Nagyjából tíz százalék, de az legalább még megvan – vallotta be Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke.
A mérkőzés megtekintése ingyenes szombaton 13 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, amelyet a csapat reményei szerint megtöltenek majd azok a szurkolók, akik oly sokszor segítettek már az együttesnek.

DM 2016. 02. 08.

Helytálló beugrók

A férfi tekecsapat szuperliga 15. fordulójában még úgy is magabiztos győzelmet aratott az éllovas Szegedi TE a Vasasszonyfa ellen, hogy két játékosa hiányzott, a beugrók viszont jól teljesítettek.

A háromszoros világbajnok Karsai László fia, az egykori kézilabdakapus, Karsai Dániel az ifjúsági csapatban, a két nyári szerzemény, az U23-as válogatott Poroszlai Gergő és Budai Ádám a felnőtt kezdőben – alaposan megváltozott a Szegedi TE a férfi tekecsapat szuperliga 15. fordulójára. Az újonc Vasasszonyfa elleni hazai mérkőzés említett körülményeit persze a kényszer is szülte: Szél Tibor továbbra is sérült, míg Fehér Béla megbetegedett. Így került az ifjabb Karsai, valamint Poroszlai és Budai is a saját korosztályuk kezdőjébe.
A változás egyik együttesen sem látszott meg, mert mindkét csapat hozta a győzelmet. Az ifik ezzel a sikerrel őrzik a második helyüket, míg a felnőttek a százszázalékos mérlegüket, ezzel pedig az elsőségüket. Lehet, hogy valakinek unalmas az állandó ráutalás, ám akkor is tény, hogy a Szegedi TE hétről hétre dönti meg a saját csúcsát, hiszen a harmadik bajnoki idény alatt ez volt a 61. sikere a hazai mezőnyben.
A Tisza-partiak ezen a hétvégén nem játszanak, a jövő héten viszont kettő mérkőzést is: előbb 20-án a horvát Zaprešic, majd másnap a Fradi ellen.

Végeredmény:
Szegedi TE-Vasasszonyfa 7:1 (3849:3437)
A párok:
Poroszlai G.-Horváth Z. 0:1 (2:2, 561:566)
Ernyesi R.-Cserei G. 1:0 (4:0, 671:591)
I. Kovacsics-Horváth P. 1:0 (4:0, 668:573)
Karsai L.-Molnár P. 1:0 (2:2, 619:602)
Budai Á.-Szerdahelyi G. 1:0 (4:0, 642:570)
Kiss N.-Albert L. 1:0 (4:0, 687:535)

Ifjúságiak:
Szegedi TE-Vasasszonyfa 3:1 (1103:1064)
A párok:
Karsai D.-Kovács A. 0:1 (1:3, 528:561)
Házi M.-Hammer B. 1:0 (4:0, 575:503)

Meccskomment
Budai Ádám,
a Szegedi TE játékosa
– Az első számú cél ebben a helyzetben a biztos győzelem volt. Számítottunk rá, hogy nem lesz szoros a mérkőzés, ezért mindenki lehetőséget kaphatott a keretünkből. Kicsit mérges vagyok, mert elrontottam a párharcom végét, hiszen mindössze három fa hiányzott ahhoz, hogy a szegedi egyéni csúcsomat elérjem.

DM 2016. 02. 05.

Otthon, édes otthon

A február további része a hazai meccsek időszaka.

Kedden még Szolnokon ugyan volt fellépése a Szegedi TE férfi tekecsapatának, ám a következő hétvégéken nem mozdul ki a városból. Így az újszegedi teke- és bowlingcentrumba érkezik a Vasasszonyfa (holnap, 14 óra), a Fővárosi Vízművek (február 21., vasárnap) és a Nyíregyháza (február 27., szombat), illetve a horvát Zaprešic (február 20., szombat, 13 óra) is. A Szegedi TE legközelebb majd csak március 19-én mozdul ki, akkor a BKV Előréhez látogat a szuperligában.
Az első feladat az újonc, Vas megyei Vasasszonyfa lesz szombaton 14 órától (ifik 13 óra), amelyet 7:1-re győzött le a Szeged – 324 fás különbséggel. A siker ezúttal sem lehet akadály, viszont a csapat játékosa, Szél Tibor még nem léphet pályára combizomsérülés miatt.

DM 2016. 02. 03.

Megvan a 60. siker

A hétvégi, horvátországi Bajnokok Ligája-negyeddöntő miatt elhalasztott bajnoki mérkőzést pótolt tegnap a férfi tekecsapat szuperliga 14. fordulójában a Szegedi TE.

Az éllovas együttes Szolnokra látogatott, ahol a győzelem nem forgott veszélyben. És ez igaz még úgy is, hogy a vendégek közül meglepetésre az elmúlt időszak egyik legjobbja, Ernyesi Róbert szettet sem nyert Tóth Áron ellen.
A többiek közül viszont még négyen hozták a csapatpontot, így a szegediek a 14. játéknap után is hibátlan mérleggel állnak az élen, sőt a hazai sorozatban ez volt sorrendben a hatvanadik bajnoki győzelmük. Ehhez az elmúlt két bajnokságot százszázalékos mérleggel kellett megvívni – a 2013–14-es idényben 24, a 2014–15-ösben 22 győzelem a mérleg –, míg az idei sorozatban mind a 14 találkozóját megnyerte a szegedi együttes. És hol van még a vége…
A szegediek a következő hetekben nem mozdulnak ki otthonról: a szuperligában hazai meccsek (Vasasszonyfa, Fővárosi Vízművek, Nyíregyháza) következnek, és közben február 20-án érkezik a horvát Zaprešic elleni BL-visszavágó.

Férfi tekecsapat szuperliga, 14. forduló:
Szolnok–Szegedi TE 2:6 (3442:3557)
A párok:
Tóth Z.–Karsai L. 0:1 (2:2, 591:596)
Tóth Á.–Ernyesi R. 1:0 (4:0, 613:574)
Bíró P.–I. Kovacsics 0:1 (1:3, 547:592)
Varga I.–Márton J. 0:1 (1:3, 519:581)
Somodi K.–Fehér B. (Budai Á.) 1:0 (4:0, 606:552)
Bíró E.–Kiss N. 0:1 (1:3, 566:662)
Ifjúságiak:
Szolnok–Szegedi TE 1:3 (1042:1115)
A párok:
Tóth D.–Poroszlai 0:1 (0:4, 504:594)
Varga M.–Házi M. 1:0 (3,5:0,5, 538:521)

DM 2016. 02. 02.

Ritka és tanulságos
Ha csak tíz százalék az esély, de akkor is van remény, hogy a horvátországi 1:7 után továbbjut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Zaprešic ellen a Szegedi TE férfi tekecsapata.

Szerencsére ritkán „kapják el” úgy a Szegedi TE férfi tekecsapatát, mint ahogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén, Horvátországban. A Zaprešic ugyanis 7:1-re győzte le a Tisza-parti alakulatot, amellyel nagy lépést tett a továbbjutás felé. Ám még hátravan a visszavágó…
– A horvátok nagyon jól dobtak, magabiztosan játszottak, de mi sem teljesítettünk rosszul. Márton, Ernyesi és Kovacsics az utolsó szettet előnyből kezdte, és volt olyan, amikor 176 vagy 186 fa sem volt elég a sikerhez. A Zaprešic jó csapat, de az idegenbeli eredményeik nem ennyire kiemelkedőek. Bizakodó vagyok, még ha csak tíz százalék esélyt is adok magunknak. Legutóbb a Zalaegerszegtől kaptunk ki 7:1-re, illetve ellenük volt, hogy éppen a BL-ben a zalai 2:6 után hazai pályán 7:1-re nyertünk. Tudomásul kellett venni, hogy jó napot fogtak ki, mi meg pechesek voltunk – nyilatkozta Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke, akinek a csapatát Szegedről, Zalaegerszegről és Székesfehérvárról is biztatták a helyszínen, Zaprešicben.
A szegediek ma pótolják az éppen a BL-meccs miatt elhalasztott bajnokijukat: 18 órától Szolnokon lépnek pályára, a tét a hibátlan mérleg, ezzel együtt pedig a sorrendben 60. szuperligás siker.

DM 2016. 02. 01.

Nehéz a helyzet

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szegedi TE nem várt 7:1-es vereséget szenvedett a horvát Zaprešic ellen, innen pedig nagyon nehéz lesz a visszavágón továbbjutást érő eredményt elérni.

Rossz hírrel kezdődött a meccs, ugyanis a kezdés előtt kiderült, Szél Tibor comb-
izomhúzódás miatt nem tudja vállalni a játékot a tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Szegedi TE első sorában így helyette Márton János kapott lehetőséget, aki nem játszott rosszul, hiszen az utolsó tarolásig vezetett ellenfelével szemben, ám Manev ebben a szakaszban jobban ki tudta használni a hazai pálya előnyét. A meccs minden szettje önmagában is izgalmas volt, csak néhány fán múltak az apró szettpontok – sajnos a találkozón ebben is jobbak voltak a horvátok. Ernyesi 11, Kovacsics mindössze 1 fával kapott ki, azaz a szerencse sem kísérte a szegediek szereplését.
A végeredmény beszédes, a statisztika még inkább: a Szegedi TE telizésben egyformán teljesített ellenfelével szemben, viszont tarolásban a Zaprešic 120 fával többet tudott teljesíteni – ez döntött. A szegediek számára az is elég rossz hír, hogy mindössze 6,5 szettpontot szereztek a 24-ből, így pedig nagyon nehéz lesz olyan eredményt elérni, amely a továbbjutást jelentheti. Ehhez 8:0-ra vagy 7:1-re kell nyerni, utóbbi esetben pedig 6,5 szettpont alatt tartani a horvátokat.
Bitang nehéz lesz, de február 20-áig, a szegedi visszavágóig még sok idő van hátra. A remény addig még él.

Végeredmény:
Zapresic (horvát)-Szegedi TE 7:1 (3950:3810)
A párok:
Manev-Márton 1:0 (3:1, 653:609)
Fridl-Fehér B. 1:0 (4:0, 665:620)
Bogdanovic-Karsai L. 1:0 (4:0, 668:618)
Mance-Kovacsics 1:0 (3:1, 648:647)
Uzelac-Ernyesi 1:0 (2,5:1,5, 639:628)
Fuckar-Kiss N. 0:1 (1:3, 677:688)

DM 2016. 01. 30.

Taktikázó éllovasok

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Szegedi TE egy régi ismerőssel találkozik: ma 13 órától Horvátországban a KK Zaprešic vendége lesz a párharc első mérkőzésén.

3867, 3720, 3913, 3851. Mindez a KK Zaprešic férfi tekecsapatának hazai összteljesítménye, a horvát bajnok (amely jelenleg 14 mérkőzésen 12-szer nyert, egyszer döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott, ezzel pedig vezeti a tabellát) az utóbbi négy otthoni mérkőzésén ezeket az eredményeket érte el. Az összesített fák beszédesek, azaz nem vár egyszerű mérkőzés a 11-szeres magyar bajnok, jelenleg is éllovas Szegedi TE-re, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén ma 13 órától idegenben lép pályára.
– A horvát együttes otthon tényleg kimagasló produkcióra képes, ráadásul Manev és Bogdanovic még ezen belül is extrát tud. Hozzáteszem, a többi játékos is képes nagy eredményre, és ha még a taktikázást is belevesszük, amely biztosan végig kíséri majd a találkozót, kijelenthetjük, óriási párharcra van kilátás. Győzni szeretnénk idegenben is, de a három csapatpont elérése igazán megnyugtató lenne a február 20-án esedékes visszavágó előtt. A BL előző kiírásának ugyanezen szakaszában már megtettük, ám akkor a hazai 6:2 után jöttünk ide, és nyertünk 5:3-ra – mondta Karsai Ferenc klubelnök.
A másik magyar BL-együttes, a Répcelak ma 13 órától a német Zerbst otthonában szerepel.

DM 2016. 01. 25.

Kiváló BL-főpróba

A férfi tekecsapat szuperliga 13. fordulójában a Szegedi TE 8:0-ra verte a Pétet, így jól sikerült a főpróba a szombati horvátországi BL-meccs előtt.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a hazaiak ráadásul elképesztően jó formát mutattak, és remekül dobtak. Kiss Norbert megint a legjobb volt, Szél Tibor szintén kiválóan játszott, de Ernyesi Róbert és Igor Kovacsics is a 650 fát ostromolta. A pétiek becsülettel tették a dolgukat, de mindent elmond a hazai fölényről, hogy a megszerezhető 24 szettpontból mindössze másfél jutott nekik…
A Szegedi TE szombaton a horvátországi Zaprešicben szerepel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, az erre a napra kisorsolt bajnoki mérkőzést pedig február 2-án játssza le Szolnokon. Ha a 11-szeres bajnok győz a következő alkalommal is, az lehet sorrendben a 60. hazai szuperligás sikere.

Végeredmény:
Szegedi TE-Pét 8:0 (3808:3292)
A párok:
Szél T.-Kiss G. 1:0 (4:0, 652:528)
Ernyesi R.-Sebestyén T. 1:0 (3,5:0,5, 637:555)
I. Kovacsics-Hajdú I. 1:0 (4:0, 643:541)
Fehér B.-Bobay K. 1:0 (4:0, 592:554)
Budai Á.-Bíró L. 1:0 (3:1, 600:555)
Kiss N.-Kéri S. 1:0 (4:0, 684:559)

Ifjúságiak: Szegedi TE-Pét 4:0 (1244:939)
A párok:
Poroszlai G.-Vikor M. (Bolcsik D.) 1:0 (4:0, 627:415)
Házi M.-Szokoli D. 1:0 (4:0, 617:524)

DM 2016. 01. 22.

Zaprešic előtt Pét

A férfi tekecsapat szuperliga újabb, már 13. fordulójában hazai mérkőzés vár a Szegedi TE-re: a címvédő, 11-szeres első és éllovas klub szombaton 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Pét együttesét fogadja.

A szegediek idén már túl vannak a szegedi nemzetközi egyéni világranglista-versenyen (saját közönség előtt Kiss Norbert negyedszer végzett az élen), majd az Erőmű elleni idegenbeli bajnokin (6:2). A Pét elleni csata is minden bizonnyal hazai sikert hoz, főleg, mert az ősszel idegenben is sikerült 7:1-re nyerni, ám a Tisza-partiak fél szemmel már a jövő heti ellenfelüket figyelik. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ugyanis január 30-án a horvátországi Zaprešic vendégei lesznek – az lesz az utóbbi időszak legfontosabb értékmérője.
– A bajnokin nem lehet kérdés a győzelem, így lélekben már a Zaprešicre készülünk, és ennek szellemében játsszuk majd a Pét elleni találkozót is. Karsai László és Fehér Béla is betegséggel küszködött, kíváncsi leszek, meggyógyultak-e. Fontos, hogy a meghatározó játékosok jó formába lendüljenek a lényeges BL-mérkőzés előtt – nyilatkozta a Szegedi TE elnöke, Karsai Ferenc.

DM 2016. 01. 18.

Új pálya, régi forma

A férfi tekecsapat szuperliga 12. fordulójában – amely a tavaszi szezon első, hivatalos játéknapja – a címvédő, éllovas Szegedi TE a Budapesti Erőmű vendége volt.

A Tisza-parti csapat egy eddig még nem ismert, új építésű létesítményben, a főváros 10. kerületében szerepelt, és néhány játékosnak meg is gyűlt a baja az új körülményekkel. Ám összességében nem forgott veszélyben a siker, ráadásul az együttes megdöntötte a helyi csapatpályacsúcsot, és a szegediek szerb légiósa, Igor Kovacsics sem állt messze (tíz fa hiányzott) az egyéni rekord felülmúlásától.
Rajta kívül Ernyesi Róbert került még hatszáz fa fölé a kétszintes, az alsó szinten az öltözőket és a parkolót, a második emeleten pedig a pályát magába foglaló, 2013-ban elkészült épületben, amely a Tüker MSC NB II Északnyugati csoportjában szereplő együttese gondoz.

Jegyzőkönyv
A végeredmény: Bp. Erőmű– Szegedi TE 2:6 (3306:3473).
A párok: Tóbiás J.–Szél T. 1:0 (2:2, 572:567), Rendes Á.–Ernyesi R. 0:1 (1:3, 543:602), Szővérfi I.–Karsai L. 0:1 (1:3, 532:552), Kun Zs.–I. Kovacsics 0:1 (0:4, 555:617), Jancsár P.– Kiss N. 0:1 (541:575), Czeilinger G.–Fehér B. 1:0 (3:1, 560:560).

DM 2016. 01. 12.

A hétvége hőse

Rovatunkban a hétvége megyei sporthősét választjuk meg. Nem lehet vitás, hogy a Szegedi TE által megrendezett 14. BB Mentor-kupa nemzetközi tekeverseny rendezése és szervezése érdemelte ki ezt az elismerést.

175 induló. Öt ország legjobb tekései. Hazai siker, Kiss Norbert lett a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas férfi egyéni teke világranglista-verseny győztese. Röviden így lehetnek összefogni a hatnapos eseményt, amelynek a döntőjét az újszegedi teke és bowlingcentrumban ismét telt ház előtt rendeztek meg.
– A magyar és a szerb válogatott teljes létszámmal vett részt a versenyen, a világ legjobb tekéseinek a 70-75 százaléka rajthoz állt. Jelentős tornáva nőtte ki magát a viadal, nem véletlenül népszerű a játékosok körében – kezdte a torna értékelését Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke, a kupa főszervezője.
Annál szebb dolgot nem is lehet elképzelni, minthogy egy ilyen versenyen szegedi győzelem szülessen. 2016-ben így történt, Kiss Norbert, a Szegedi TE világbajnok klasszisa állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
– Két éve sikerült nyernie, most újból ő lett a legjobb, teljesen megérdemelten. A címvédő Kiss Tamás már a selejtezőből nem tudott továbbjutni, ez a verseny erejét bizonyítja. Örömteli volt viszont a két szegedi, Budai és Márton továbbjutása, ők voltak a verseny pozitív meglepetései. Visszatérve Kiss Norbihoz a közönség legnagyobb örömére lett első, és nagyon megérdemelte ezt a sikert – zárta a beszélgetést Karsai Ferenc.

DM 2016. 01. 11.

Kiss negyedszer a legjobb

A 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas férfi egyéni teke világranglista-versenyt idén a Szegedi TE hatszoros világbajnoka, Kiss Norbert nyerte az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, aki már negyedszer volt a legjobb a viadal történetében. Az eseményre 175-en neveztek öt országból.

Megint megtelt az újszegedi teke- és bowlingcentrum, megint színvonalas meccseket láthattak a szurkolók, és a torna történetében negyedszer győzött a szegedi Kiss Norbert – ő az első, aki elérte ezt a számot.

Meglepetés
Kiss Tamás címvédőként érkezett az eseményre. Az olasz KK Neumarkt csapatának légiósa az aktuális világcsúcstartó, így mindenki minimum a legjobb 16 közé várta őt. Ám nem így történt: az ötnapos selejtező – összesen 175-en neveztek az eseményre négy országból, így Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból, Szerbiából és Magyarországról jöttek a Quadratech Kft. átlal felajánlott kupákért – legvégén, az utolsó sorban dobott, és végül a 612 fája a 22. helyre volt elég. Azt már napokkal a végkifejlet előtt határozottan állította Karsai Ferenc, a viadal főszervezője, hogy nagyjából 630 fa szükséges a nyolcaddöntőbe jutáshoz. Ez szinte tökéletesen be is jött, hiszen a selejtező másik, pozitív meglepetése, a nyíregyházi Mogyorósi Péter 624 fával slisszant be a 16 közé.

Elöl a legjobbak
A sport nagy igazsága teljesült: a legjobb játékosok ott voltak a végelszámolásnál. A selejtező első három helyezettje bejutott az elődöntőbe, az egyedüli kivételnek Zavarkó Vilmos (Podbrezova), Kiss Norbert és Bárány Csongor (KK Beograd) mellett a Podbrezova szerbje, Daniel Tepsa számított, aki a 13. helyről vágott neki a tegnapi küzdelmeknek. Legyőzte a nyolcaddöntőben honfitársát, a szegedi Igor Kovacicsot, a negyeddöntőben a szintén szegedi Budai Ádámot – ha a második szett végén, az utolsó dobásnál utóbbi egy ötöst dob, 2:0-ra legyőzi Tepsát, ám csak hármast ért el, egyenlő lett a szettek aránya, a háromdobásos szétlövést pedig Tepsa bírta jobban –, az elődöntőben pedig az egyik esélyest, Zavarkót.

Legek
Néhány érdekesség az eseményről a számok nyelvén is: a 175 nevező játékos összesen 206 alkalommal lépett pályára – a szabályok megengedik, hogy egy tekés a nevezési díj befizetése mellett annyiszor dob, ahányszor csak akar, illetve ahogy a program megengedi. A nyolcaddöntő szakasz legjobb 30 vegyes szettjét (15 teli plusz 15 tarolás) a szerbiai Bárány Csongor produkálta, aki az újszegedi teke- és bowlingcentrum négyes pályáján 201 fát ért el. A Fodor József vezette szegedi vezérszurkolók a Csak a kilenc számít! szlogen szellemiségét követve különdíjat ajánlottak fel annak a játékosnak, aki egymás után öt kilencest ér el. Erre csak a szegedi Kiss Norbert volt képes az egész versenyen.

Jegyzőkönyvek

14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas férfi egyéni teke világranglista-verseny, a selejetző végeredménye: 1. Zavarkó Vilmos (Podbrezova, szerbiai) 692, 2. Kiss Norbert (Szegedi TE) 675, 3. Bárány Csongor (KK Beograd) 660, 4. Igor Kovacic (Szegedi TE, szerbiai) 658, 5. Budai Ádám (Szegedi TE) 645, 6. Tomas Pasiak (Podbrezova) 641 (tarolás: 245), 7. Karsai László (Szegedi TE) 641 (239), 8. Kakuk Levente (Győr) 640, 9. Vörös Milán (Répcelak) 637, 10. Bystrik Vadovic (Podbrezova) 634, 11. Szél Tibor (Szegedi TE) 632, 12. Márton János (Szegedi TE) 630, 13. Daniel Tepsa (Podbrezova) 629, 14. Zapletán Zsombor (Podbrezova) 626, 15. Rudolf Balázs (Répcelak) 624 (238), 16. Mogyorósi Péter (Nyíregyháza) 624 (205) fával.
Nyolcaddöntők: Zavarkó V.–Mogyorósi P. 2:0, Kiss N.–Rudolf B. 2:0, Bárány Cs.–Zapletán Zs. 2:0, D. Tepsa–I. Kovacic 2:0, Kakuk L.–Vörös M. 1:1, 22:21, Karsai L.–B. Vadovic 2:0, T. Pasiak–Szél T. 2:0, Budai Á.–Márton J. 2:0. Negyeddöntők: D. Tepsa–Budai Á. 1:1, 23:21, Bárány Cs.–T. Pasiak 1:1, 19:18, Zavarkó V.–Kakuk 1:1, 20:15, Kiss N.–Karsai L. 2:0. Elődöntők: Kiss N.–Bárány Cs. 2:0, D. Tepsa–Zavarkó V. 1:1, 21:17. Döntő: Kiss N.–D. Tepsa 1:1, 23:20.
Különdíjak, a legidősebb játékos: Miszori József (Chinoin), a legjobb amatőr játékos: Busa Endre (EDF DÉMÁSZ, 603 fa), a legjobb szegedi: Kiss Norbert (Szegedi TE).

DM 2016. 01. 09.

Végletek találkoztak

Miszori József nekifutott, majd nagyjából 25 kilométer/órás sebességgel elgurította a golyót.

És ezt megcsinálta 120-szor, illetve a bemelegítés további 10 alkalmával együtt 130-szor. Pedig a budapesti Chinoin játékosa októberben már nyolcvanéves lesz – bár még két nap hátravan, ám a nevekből ítélve minden bizonnyal ő a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas egyéni férfi teke világranglista-verseny idei kiírásának leg-
idősebb játékosa.
A tegnapi selejtezőnap másik véglete pedig az exszegedi, jelenleg már győri Kakuk Levente volt, aki gyakran 42 kilométer/órás sebességgel indította útjára a golyót az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Miszori a mezőny végén zár, Kakuk pedig vélhetően várhatja a vasárna-
pi 16-os döntőt – itt is látszik, jól megfér egymás mellett ezen az eseményen a két
véglet, azaz az amatőr és a profi is.
Folytatás ma 7.30-tól a selejtező utolsó napjával, holnap következik a 16-os kieséses szakasz, míg az események követhetők a szegedteke.click2stream.com oldalon.

Két nap programja

14. BB Mentor-kupa férfi egyéni teke világranglista-verseny,, szombat, 7.30-tól 21.30-ig: a selejtező 5. napja; vasárnap, 9.30-tól: egyenes kieséses szakasz sprint szakágban a selejtező legjobb 16 versenyzőjének részvételével; nyolcaddöntők; 12.10-től: negyeddöntők; 13.30-tól: elődöntők; 14.30: döntő.

DM 2016. 01. 08.

Jöttek a nagyágyúk

A csütörtöki nap programját látva szinte mindenki tudta, az előző napi sorrend biztos megváltozik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban zajló 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas egyéni férfi teke világranglista-versenyen.

Megérkeztek a viadalra ugyanis a „nagyágyúk”. Ilyen például a szlovák Podbrezova vajdasági légiósa, Zavarkó Vilmos, a Szegedi TE hazai pályacsúcstartója, Kiss Norbert, klubtársai, Szél Tibor és Karsai László, illetve az osztrák St. Pöltenből Lukas Huber.
És Hubert kivéve – nem játszott jól az osztrák, és 596 fájával már nem reménykedhet a 16 közé jutásban – alaposan át is rendezték a tabella elejét. Kiss és Zavarkó között az egymás melletti pályán hatalmas presztízscsata volt, végül öt fával utóbbi nyert, és át is vette a vezetést – feladta a leckét a többieknek.
Folytatás ma 10 órától, az események pedig a szegedteke.click2stream.com oldalon követhetők élőben.

DM 2016. 01. 07.

Túl a negyeden

Szépen lassan megérkeznek a hatszázas eredmények is, azaz lehet számolgatni, vajon milyen teljesítmény szükséges ahhoz, hogy valaki a legjobb tizenhat közé jusson a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas, férfi egyéni teke világranglista-versenyen.

A végső válasz majd szombaton 22 óra tájban kapható meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, de annyit viszonyításként elárulunk: 2014-ben 618, míg tavaly már 629 fa volt a nyolcaddöntőbe jutás alsó limitje. Jelenleg négyen jutottak el a hatszázas határ fölé: a szegvári Rácz József vezet (612), mögötte Veres Zsolt (Szegedi TE, 609) a szerbiai Apatinból érkezett Damir Dojics (605), valamint Busa Endre (EDF DÉMÁSZ, 603) előtt. Két selejtezőnap után tehát vannak, akik már bizakodhatnak abban, hogy marad a legutolsó pillanatig is esélyük. Jönnek is a versenyzők főleg Csongrád megyéből, de Tiszakécskéről, Szankról, Budapestről is feliratkoztak már a rangsorba, nem beszélve a szerbiai bajnokságból érkezőkről. Az eltelt idő alatt ötven fölött jár a nevezők száma, azaz elérkeztünk a 14. BB Mentor-kupa negyedéig. Calbert László, a verseny bírója folyamatosan könyvel, pályát rendez, sorokat indít. Nem unatkozik.
És lesz dolga bőven a következő napokban is, hiszen a hatnapos verseny java még hátravan. Ma például az osztrák St. Pöltennel folyamatos Bajnokok Ligája-szereplő Lukas Huber és a horvát Matko Bulka, a hazai csapatbajnoki címvédő, rendező Szegedi TE- ből Kiss Norbert, Budai Ádám és Szél Tibor, valamint a szlovák Podbrezova kiválósága, Zavarkó Vilmos is pályára lép.

DM 2016. 01. 06.

Egy óra boldogság

Tegnap az első selejtezőnappal megkezdődött a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny. A nagy eredmények még váratnak magukra, de a java még csak eztán jön.

Mi a jobb egy népes mezőnyben? Elsőként vagy a végén, már-már utolsóként sorra kerüln?
Van, aki azt mondja: jobb az elején túlesni a versenydrukkon, sőt ha rögtön a kezdés az enyém, néhány percig, óráig, napig akár első is lehetek. Vagy maradok a végére, amikor már látható, hogyan alakul a sorrend, mi kell ahhoz, hogy az adott szintet, az elért eredményt túlszárnyaljam.
E sorok írója a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi pénzdíjas A kategóriás egyéni teke világranglista-versenyen rögtön az elsők között játszott, részt vett a magyar nemzeti szín szalag átvágásában, és bizony azt vette észre, hogy a két társát legyőzve vezeti a tornát – ha csak egy órahosszáig is, de első. Aztán persze jöttek a jobbak, az ügyesebbek, a tapasztaltabbak, a rutinosabbak, így fokozatosan csúsztam hátra, ám azt az egy órás örömet már nem veszi el tőlem senki. Még akkor sem, ha a közel 200 induló között nem leszek a legjobb 160-ban sem… A társak, Süli Andris és Süli Robi sem panaszkodtak, hiszen ők meg dobogósok voltak.
Ebből is látszik, van presztízse az eseménynek, évről évre rangot jelent részt venni rajta. Sokaknak nem az eredmény az elsődleges – bár az első tizenhat már nem megy haza pénzdíj nélkül, hiszen minimum visszanyeri a nevezési díjat –, hanem a hangulat, illetve a legjobbak testközeli játéka a legfontosabb vonzerő.
A torna java csak ezután következik, az események élőben követhetők a szegedteke.click2stream.com oldalon.

DM 2016. 01. 05.

Majdnem kétszázan

Ma 10 órakor kezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi pénzdíjas férfi egyéni teke világranglista-verseny.

A viadalra kis híján 200 versenyző adta le a nevezését Ausztriából, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából és természetesen Magyarországról is. A mezőny először a hagyományos, 120 vegyes dobásos szakágban versenyez – lesznek eredmények 450 fától egészen 670-680, sőt akár 700 fáig is. A szombati nap lesz a csúcs, ekkor a világranglista első felének tekései lépnek pályára, a legmagasabban rangsoroltak a selejtező utolsó soraiban. Az ekkor késő este kialakuló sorrendet gyorsan fel kell dolgozni mind adminisztrációban, mind a versenyzőknek lelkileg, hiszen vasárnap reggel már jön az egyenes kieséses szakasz egy egészen más stílusban, a sprint szakágban. Aki legalább két ellenfelét megveri, már megkapja a meccsterhelést, ám aki a döntőig menetel, két mérkőzésnyi, összesen 240 dobást teljesíthet – és akkor még nem beszéltünk az 1:1-es szettarány utáni szétdobásokról.
Az esemény az elejétől látható lesz élőben a http://szegedteke.click2stream.com/ oldalon.

A program

A 14. BB Mentor-kupa nemzetközi férfi egyéni teke világranglista-verseny programja; ma, 10 órától 21 óráig: a selejtező 1. napja; szerda, 10 órától 21 óráig: 2. nap; csütörtök, 11 órától 23 óráig: 3. nap; péntek, 10 órától 22 óráig: 4. nap; szombat, 7.30-tól 21.30-ig: 5. nap; vasárnap, 9.30-tól: egyenes kieséses szakasz sprint szakágban a selejtező legjobb 16 versenyzőjének részvételével; 14.30: döntő.

Címünk
 • Szeged, Derkovits fasor 1-3.
 • hétfőtől csütörtökig: 15-22 óra
  pénteken: 15-23 óra
  szombat: 10-23 óra
  vasárnap: 10-22 óra
Kövessen minket
© 2023 Szeged-Teke. All Rights Reserved.