• +36-30-539-3369
 • +36-62-401-410
 • tekeclub@szeged-teke.hu
 • 6726 Szeged, Derkovits fasor 1-3.

ARCHÍVUM 2017

DM 2017. 12. 19.

Hat és fél éves sorozatot épít az Alabárdos-Szeged
Hazai pályán verhetetlenek

A magyar bajnokságban 2011. áprilisa, a Bajnokok Ligájában pedig 2012. februárja óta veretlen hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban az Alabárdos-Szegedi TE, amely a Zalaegerszeg elleni rangadón folytatta ezt a sorozatát.

Alig két perccel, nagyjából négy dobással a befejezés előtt még senki nem tudhatta, mi lesz az Alabárdos-Szegedi TE és a Zalaegerszeg férfi tekemérkőzés végeredménye. Kiélezett helyzet volt, mindenki számolgatott. Lehetett volna 2:6, 4:4, 5:3, 6:2 is. Végül az utóbbi jött be, a szegediek mindössze négy fával megverték a bajnoki címvédőt, az aktuális világkupagyőztest – köszönhetőn a rutinos szerb, Jovan Csalics hidegvérének, remek játékának.
– Brutális meccs volt – mondta a találkozó után Karsai Ferenc, az Alabárdos elnöke.
És hogy ez most mit jelent? A bajnokság felénél csak a szegedi csapat százszázalékos, hiszen minden meccsét megnyerte, míg a Zalaegerszeg egy, a Répcelak két vereséggel zárta az őszt. Az Alabárdos viszont még mindkét ellenfeléhez utazik, azaz a szuperliga izgalmai ezzel még véletlenül sem értek véget.
Az előző bajnokságban az Alabárdos egy veretlenségi szériát épített egészen a répcelaki vereségig: összesen 78 mérkőzésen nem kapott ki az együttes. Ezúttal is egy kiváló szériát tudhat magáénak a csapat: hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 2011. április 16. óta nem kapott ki. Akkor a zalaiak nyertek 5:3-ra, azóta viszont 61 hazai bajnokin nem talált legyőzőre. A Bajnokok Ligájában a német Bamberg 2012. február 18-án elért 7:1-es sikere volt az utolsó kudarc, az elmúlt öt és fél évben a 11 nemzetközi meccs mindegyikét megnyerte.
Ehhez csatlakozott most a zalaiak elleni győzelem – a hazai pálya minden előnyét élvező szegediek sokat köszönhetnek a szurkolóiknak is. Talán az a négy fa éppen rajtuk múlott.

DM 2017. 12. 18.

Világkupagyőztest vert az Alabárdos-Szegedi TE
Négy fa – ennyin múlt

A férfi tekecsapat szuperliga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolt az Alabárdos-Szegedi TE és a Zalaegerszeg. A hazaiak hatalmas csatában végül négy fa különbséggel 6:2-re nyertek az aktuális világkupa- és szuperliga-címvédő ellen, így elsőként és hibátlan mérleggel zárták az őszt.

A teke El Clásicója. Ami a futballban a Real–Barcelona, kézilabdában a MOL-PICK Szeged–Veszprém, az a tekében az Alabárdos-Szeged–Zalaegerszeg párharc. Nem csoda, ha sokan fenték rá a fogukat, így remek hangulat és a két tábor hangpárbaja kísérte végig a mérkőzést a szuperliga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A zalaiak elmúlt időszakbeli eredménysora önmagáért beszél, hiszen a szuperliga címvédőjeként októberben megnyerték a világkupát is.
Négy fa – ennyi volt a különbség a két csapat között a meccs végén a hazaiak javára. Elképesztő izgalmakat hozott a hajrá, hiszen az első két sorban három szegedi nyert, és éppen hatvan fa előnyt hozott össze, ez azonban a meccs vége felé közeledve lassan elfogyott, sőt a zalaiak már át is vették a vezetést. Az utolsó sorban Fehér Béla hamar elvesztette az esélyét a sikerre, így a szerb Jovan Csalicsnak kellett hoznia a fát és a csapatpontot. Ellenfele, Nemes Attila elkövetett egy hatalmas hibát, ezt kihasználva Csalics három kilencessel elhúzott, és már csak az volt a kérdés, marad-e a szegedi előnyből? Ha nem, 4:4 a vége.
Na, ez a maradék volt a négy fa, amellyel az Alabárdos megőrizte hibátlan mérlegét, és vezeti az őszi záráskor a szuperliga tabelláját.

Alabárdos-Szegedi TE-Zalaegerszeg 6:2 (3686:3682)
A párok:
Szél T.-Rudolf B. 1:0 (3:1, 604:577)
Ernyesi N.-Fehér Z. 0:1 (1:3, 581:637)
Kiss N.-Boanta C. 1:0 (3:1, 611:602)
Karsai L.-Járfás Sz. 1:0 (4:0, 665:584)
J. Csalics-Nemes A. 1:0 (3:1, 652:634)
Fehér B.-Kozma K. 0:1 (1:3, 573:647)

DM 2017. 12. 15.

Holnap 11 órától: Alabárdos-Szeged–ZTK
Rangadóval zárnak

A férfi tekecsapat szuperliga őszi utolsó mérkőzését játssza szombaton 11 órától az Alabárdos-Szegedi TE, amely a címvédő Zalaegerszeget fogadja Újszegeden.

Az év utolsó meccse egyben a szezon legjobban várt mérkőzése is lesz: az elmúlt időszak két legjobb csapata, az Alabárdos-Szegedi TE és a Zalaegerszeg találkozik szombaton 11 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.
Mindkét csapat veretlen az idei szezonban, és amíg a szegediek az Európa-kupában harmadik helyen zártak, addig a a zalaiak történetük első világkupa-aranyérmét nyerték meg októberben.
– Meglepetés volt, hogy a Zalaegerszeg megnyerte az előző bajnokságot, és az a keret azóta csak erősödött két válogatott játékos, Rudolf Gergely és Boanta Claudiu érkezésével – mondta Karsai Ferenc szegedi klubelnök. – A találkozó a bajnokságot nagyban befolyásoló téttel bír, de ha úgy játszunk, mint a Split elleni BL-meccsen, megnyerhetjük.

DM 2017. 12. 11.

A BL-ben és bajnokin is 7:1-re győzött az Alabárdos
Jöhet a német Bamberg

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az Alabárdos-Szegedi TE 7:1-re legyőzte a horvát Mertojak Split együttesét, így kettős győzelemmel került a nyolc közé, ahol a német Bamberg vár rá.

Olyat látott az újszegedi teke-és bowlingcentrum közönsége, amit csak nagyon ritkán. Az Alabárdos-Szegedi TE és a horvát Mertojak Split Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján az első sorban (ez két-két, összesen négy játékost jelent) ugyanis minden tekés legalább 647 fát dobott. A két pár ádáz küzdelmet vívott a sikerért, és ebből a harcból a hazaiak jöttek ki jobban. Így az idegenbeli 5:3-s siker után megvolt újabb két csapatpont. A horvátok nagyon bíztak a Nikola Muse, Hrvoje Marinovic kettősben, és a vereség utáni csalódottságuk abban mindenképpen észrevehető volt, hogy a továbbiakban csendben figyelték a találkozót. És hogy milyen szó illik a Kiss Norbert, Szél Tibor kettős teljesítményére? Elképesztő. Amit a két hazai játékos mentálisan véghez vitt, azt csak kevés jelzővel lehet kifejezni. Az utolsó szettben például Szél 81 fát tarolt – ennyit gyakran telizni szoktak.
A meccs ezen szakaszában elképesztő volt a hangulat, a továbbiakban viszont már csak a Fodor József vezette hazai tábor hallatta a hangját – a Split elkönyvelte a kiesést, az Alabárdos-Szegedi TE pedig a továbbjutást. Ehhez egyetlen csapatpont kellett, ezt pedig a második sorban szereplők, Karsai László és Ernyesi Norbert megszerezte, így az utolsó párban Fehér Béla már pihenhetett.
Az Alabárdos-Szegedi TE a BL legjobb nyolc csapata között a német Bamberg ellen játszik január 27-én hazai pályán, február 17-én pedig Bambergben.
Az Alabárdos a BL-meccs után tegnap még lejátszotta a Balogunyom elleni bajnokit is, amelyet 7:1-re megnyert hazai pályán – köszönhetően annak, hogy a vendégek felcserélték pályaválasztói jogot.

Alabárdos-Szegedi TE–Mertojak Split (horvát) 7:1 (3738:3616)
A párok: Szél T.–N. Muse 1:0 (2:2, 656:647), Kiss N.–H. Marinovic 1:0 (3:1, 668:654), Ernyesi N.–A. Kujundzsics 1:0 (2:2, 594:587), Karsai L.–A. Kovac 1:0 (3:1, 631:592), J. Csalics–I. Sarkezi (G. Zubzinic) 1:0 (3,5:0,5, 629:558), Márton J. (Ács T.)–D. Milanovic 0:1 (0,5:3,5, 559:578)
Továbbjutott a nyolc közé kettős győzelemmel, 12:4-s összesítéssel: az Alabárdos-Szegedi TE

Alabárdos-Szegedi TE–Balogunyom 7:1 (3555:3270)
A párok:
Szél T.–Svajda Z. 1:0 (4:0, 607:535), Ernyesi N.–Doma A. (Kiss Zs.) 1:0 (3:1, 627:569), Ács T.–Józsa G. 0:1 (1,5:2,5, 533:562), Karsai L.–Cserei G. 1:0 (4:0, 618:509), Márton J.–Horváth M. 1:0 (2,5:1,5, 565:536), Kiss N.–Virág B. 1:0 (4:0, 605:559)

DM 2017. 12. 08.

Holnap 13 órakor: Alabárdos-Szeged–Mertojak Split
Még nem lefutott

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján holnap 13 órától az Alabárdos-Szegedi TE a horvát Mertojak Split ellen játszik, az első meccset a szegediek nyerték 5:3-ra.

A horvát bajnokot nem szokás saját otthonában megverni. Ehhez képest a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Alabárdos-Szegedi TE 5:3-ra nyert Splitben a Mertojak ellen. Ezt az előnyt kell megtartani a holnap 13 órakor az újszegedi teke- és bowlingcentrumban kezdődő visszavágón (belépés: ingyenes).
– A játékosállományokat ismerve elég egyformának tűnt a két csapat tudása, erre alapoztam azt a megérzést, hogy nyerünk idegenben is – mondta a szegediek világbajnoka, Karsai László. – Öt egyéni pontot szereztünk, ez nagy dolog, de nem volt könnyű a pálya és a meccs sem. Ennek ellenére óvva intenék mindenkit attól, hogy már eldöntnek nyilvánítsa a párharcot. Még egy 5:3-s vereség is beleférne, hiszen 15,5 szettpontot szereztünk, és azt nehezen tudom elképzelni, hogy 6:2-re nyernének. Kockáztatniuk kell, ebben pedig minden belefér. Elsődleges cél a továbbjutás, és ezt nem szeretnénk vereséggel elérni.
A két csapat az első mérkőzés óta nem játszott bajnokit, a horvátoknál viszont a szünetben rendezték az egyéni bajnokság összetett selejtezőjét, amelyen a Split játékosa, Hrvoje Marinovic a harmadik helyet szerezte meg a Zapresiç otthonában rendezett tornán.
Az Alabárdos-Szeged vasárnap újabb mérkőzést játszik: a BL-szereplés miatt a Balogunyom elleni bajnoki mérkőzést pótolja 13 órától.

DM 2017. 11. 27.

Nagyszerű siker volt

Megérezte Karsai László. Az Alabárdos-Szegedi TE háromszoros világbajnoka azt mondta az utazás előtt, hogy nyernek idegenben is.

És valóban: remek idegenbeli győzelemmel kezdte meg ugyanis szereplését a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájában a sorozat négyszeres győztese, az Alabárdos-Szeged. A horvátországi Splitben a horvát bajnok Mertojak ellen öt szegedi is szerzett csapatpontot, viszont Hrvoje Marinovic extra produkciója miatt a hazaiak kapták a több összfáért járó két pluszpontot.
A visszavágót jövő szombaton 13 órától rendezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Ha a szegediek továbbjutnak, az olasz Neumartk és a német Bamberg párharcának győztesével találkoznak – a Bamberg idegenben is nyert 6:2-re.

Mertojak Split (horvát)-Alabárdos-Szegedi TE 3:5 (3575:3524)
A párok:
D. Milanovic-Szél T. 0:1 (0:4, 579:594)
A. Kujundzics-Karsai L. 0:1 (1:3, 561:594)
H. Marinovic-Ernyesi N. (Márton J.) 1:0 (4:0, 670:544)
I. Sarkezi-Fehér B. 0:1 (1:3, 569:577)
N. Muse-Kiss N. 0:1 (1,5:2,5, 603:589)
A. Kovac-J. Csalics 0:1 (1:3, 593:626)

DM 2017. 11. 23.

Holnap a BL-ben: Mertojak Split–Alabárdos-Szeged
Utazás az ismeretlenbe

Megkezdődnek a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája küzdelmei: a nyolcaddöntő első mérkőzésén, szombaton 13 órakor az Alabárdos-Szeged a horvát bajnok Mertojak Split vendége lesz.

Régen fordult elő, hogy a horvát tekecsapat-bajnokságot ne a Zapresiç nyerje: déli szomszédunknál az előző idény végén óriási meglepetésre a Mertojak Split végzett az élen. És meglepetés volt a magyar bajnokságban is, hiszen az esélyes Alabárdos-Szegedet megelőzte a Zalaegerszeg.
Így a Split a világkupában, a Szeged pedig az Európa-kupában indulhatott, majd az ott elért eredmények alapján (a Split 4., a Szeged 3. lett a saját tornáján) kerülhetett össze a Bajnokok Ligájában a két csapat.
A jelenleg zajló saját bajnokságban az Alabárdos jobban szerepel, hiszen kilenc bajnokiból kilencet megnyert. A Mertojak viszont már két vereséget szenvedett: kikapott rögtön az első fordulóban otthon a Zapresiçtől (6:2), majd legutóbb Eszéken (6:2), így második a Zapresiç mögött.
– Nem tudunk róluk sokat, de néhány játékosukat ismerjük a nemzetközi porondról – mondta Karsai Ferenc, az Alabárdos-Szeged elnöke. – Nem kiegyensúlyozott csapat, így minden attól függ, milyen napot fognak ki. Háromesélyes már az első meccs, abban bízom, hogy szoros mérkőzésen nyerünk 5:3-ra, de ha ugyanilyen különbséggel kikapunk, az sem tragédia. Három csapatpontot kellene szerezni, és erre képesnek tartom a játékosaimat. A pályájuk számunkra ismeretlen, hiszen még nem szerepeltünk náluk.
A horvátok közül Hrvoje Marinovic válogatott játékos, Alen Kujundzsics Szegeden a nemzetközi BB Mentor-kupán bejutott a legjobb négy közé, Andrej Kovac a Zapresiçben szerepelt többször a Szeged ellen, de Nikola Muse és Igor Sarkezi is ismert játékos.

DM 2017. 11. 13.

Győrben 5:3-ra győzött az Alabárdos-Szeged
Újabb rangadósiker

A férfi tekecsapat szuperliga kilencedik fordulójában nehéz idegenbeli rangadót nyert meg az Alabárdos-Szegedi TE Győrben 5:3-ra.

Az az együttes, amelyik elbírja egy hatszoros világbajnok egyéni vereségét, mégis megnyeri a mérkőzést, igazán jó csapatnak vallhatja magát. Márpedig az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekéseinek játékosa, Kiss Norbert kikapott Győrben (övé volt a vendégek legkevesebb fája, és ehhez bizony nem szoktak hozzá a szegediek), ám az alakulat így is győzött egy izgalmas meccsen 5:3-ra.
A szuperliga idei rajtja előtt négy csapatot emeltek ki: a Zalaegerszeg, a Répcelak és a Szeged mellett immár a Győrt is számottevő klubnak tartják a férfi bajnokságnak. Ennek megfelelően a szegediek rangadóra készültek, és ahogy vártuk, ennek megfeleően is alakult az összecsapás. A meccs elején Jovan Csalics hozta a csapatpontot, Szél Tibor viszont nem a mezőny legjobbja, Danóczy Richárd ellen. A középső duókból nagyon jól jött ki az Alabárdos, hiszen Karsai László és Ernyesi Norbert is nyert. Így 3:1-es vezetésről és 126 fa előnyről várhatták az utolsó sort a vendégek. Bár mindkét játékos (illetve mindhárom, hiszen Fehér Bélát Márton János váltotta, mellette még Kiss dobott) kikapott, a megszerzett előnyből bőven maradt, így újabb rangadót nyert az Alabárdos.
A másik rangadón a Zalaegerszeg 5:3-ra verte a Répcelakot, így a Szeged mellett a zalaiak is százszázalékosak.

Győr-Alabárdos-Szegedi TE 3:5 (3519:3604)
A párok: Danóczy R.-Szél T. 1:0 (3:1, 664:618), Batki T.-J. Csalics 0:1 (1:3, 571:607), Koller D.-Karsai L. 0:1 (2:2, 553:608), Kázár T.-Ernyesi N. 0:1 (0:4, 520:601), Budai Á.-Fehér B. (Márton J.) 1:0 (2:2, 596:591), Németh G.-Kiss N. 1:0 (2:2, 615:579)

DM 2017. 11. 06.

Hozták a kötelezőt

A férfi tekecsapat szuperliga 8. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE a SalgÓzd együttesét fogadta az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Az esélyeknek megfelelően a hazaik megnyerték a találkozót, mégpedih 6.2-re úgy, hogy egyik legjobbjuk, Kiss Norbert ezen a mérkőzésen pihenhetett. A két elvesztett csapatpont bármelyike is lehetett volna a Szegedé, hiszen Márton János két szett után 2:0-ra vezetett, ám a harmadik 30 dobást elrontotta, a végén pedig az utolsót is elvesztette. A szerb Jovan Csalics több fát dobott, mint ellenfele, ám három szettet is elvesztett, más kérdés, hogy mindössze háro, öt és nyolc fával…
Végre – sóhajthattak fel a hazaiak Ernyesi Norbert teljesítménye láttán. A nyáron érkezett tehetség – bátyja, Róbert több évet is eltöltött már Szegeden, jelenleg Olaszországban légiós – már a hétközi edzésen is jól dobott, ezúttal pedig a bajnoki legjobbja volt 633 fával.

Alabárdos-Szegedi TE-SalgÓzd 6:2 (3598:3268)
A párok: Szél T.-Balázs P. 1:0 (4:0, 606:531), Ernyesi N.-Fancsik I. 1:0 (4:0, 633:532), Márton J.-Rendes M. 0:1 (2:2, 549:576), Karsai L.-Molnár Gy. 1:0 (4:0, 629:520), J. Csalics-Stréer T. 0:1 (1:3, 581:565), Fehér B. (Ács T.)-Telek T. 1:0 (3:1, 600:544)

DM 2017. 11. 03.

Kiss Norbert, az Alabárdos-Szeged tekése

Meccs nélküli hétvége után vannak az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekései. A hatszoros világbajnok Kiss Norbert szerint jól jött a szabadnap, amely megszakított két hosszú, meccsekkel és utazásokkal teli őszi periódust.

– Megszokták már az új játékosok az Alabárdos-Szegedi TE speciális, egyedi bemelegítő vagy edzéskiegészítő játékát?
– Minden csütörtökön kötelező a közös edzés, így összeültünk a mozgás után, és pókereztünk. Innen indult az ötlet: mi lenne, ha a játék mintájára öt dobásból sort, drillt, netán pókert vagy egy, netán két párt hoznánk össze? Addig játszottuk, amíg el nem fáradtunk vagy esetleg bemelegítés gyanánt ezzel kezdtünk. Egy pályán, egyenlő felételekkel csináljuk, aki veszít, kérhet visszavágót. Ezt a játékot már az újak, így Jovan Csalics, Ernyesi Norbert és Ács Tamás is megismerték. Rövid a széria, két-három dobás után lehet kalkulálni, mit tudok kihozni belőle. Élvezik ők is, ahogy mi is.
– Túl van a csapat az Európa-kupán és egy hazai rangadón a kötelező győzelmek mellett. Milyen az összkép?
– Még mindig nem álltunk össze. Az Európa-kupán amikor kellett, mindig hozta valaki a meccsét. Szinte ez ismétlődött meg a Répcelak elleni bajnokin is: nem ment nekem például a játék, de más hozta a csapatpontot, így megnyertük a nemzteközi bronzmeccset és a bajnokit is – előbbit 6:2-re, utóbbit 5:3-ra.
– Szünet volt az egyéni megyei bajnokság miatt, jól jött a meccs nélküli hétvége?
– Igen. Volt egy elég hosszú szakasz augusztustól, a felkészülési tornáktól kezdve a bajnoki rajton és az Európa-kupán keresztül a Répcelak elleni rangadóig. Ez vár ránk most egészen december közepéig a Bajnokok Ligája-meccsekkel a horvát Mertojak Split ellen, illetve a szuperligában a kötelezőnek vélt sikerek mellett a Győr és a Zalaegerszeg elleni rangadókkal.

DM 2017. 10. 24.

Első rangadóját megnyerte az Alabárdos
Hibátlan maradt a Szeged

Első bajnoki rangadóját megnyerte az Alabárdos-Szeged a Répcelak ellen a férfi tekecsapat szuperliga hetedik fordulójában. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban mindössze tizenöt fa döntötte el a győztes kilétét.

Minden párban hatalmas csata dúlt az Alabárdos-Szeged és a Répcelak tekései között – nem is vártunk mást a férfi tekecsapat szuperliga hetedik fordulójának rangadóján.
Az első sorban Szél Tibor három szett alatt elintézte a csapatpont sorsát, le is cserélték mellette Molnár Pált. A hatszoros világbajnok Kiss Norbert kétszer két fával hozta az első két szettet, majd innen vesztett – a visszaesés magyarázatát még nyilván ő is keresi. Ernyesi Norbert egyetlen szakaszt sajnálhat, a negyediket, amikor csak 134 fát ért el 30 dobás alatt, ám így is hozta a pontot, míg Karsai László nem bírt a régi ismerőssel, a volt szegedi Kakuk Leventével.
A záró párok előtt így 2:2-re állt a meccs, a faelőny viszont a vendégnél volt – igaz, mindössze nyolc egységgel. A hajrában Jovan Csalics úgy vesztett meccset több összfával, hogy az utolsó előtti, 119. dobásánál üreset gurított, míg Vörös Milán kilencest ért el. Fehér Béla viszont nagyon szépen megfogta az utóbbi meccsek legjobb répcelakiját, a szintén volt szegedi Zapletán Zsombort.
Az Alabárdos így megnyerte a bajnokság első rangadóját, és továbbra is hibátlan – ahogy a Zalaegerszeg és a Győr is.

Alabárdos-Szegedi TE-Répcelak 5:3 (3615:3600)
A párok: Szél T.-Molnár P. (Ritter T.) 1:0 (3:1, 611:564), Kiss N.-Móricz Z. 0:1 (2:2, 621:647), Ernyesi N.-Brancsek J. (Horváth Z.) 1:0 (3:1, 573:555), Karsai L.-Kakuk L. 0:1 (1:3, 592:639), J. Csalics-Vörös M. 0:1 (1:3, 612:598), Fehér B.-Zapletán Zs. 1:0 (2,5:1,5, 606:597)

DM 2017. 10. 20.

Az Alabárdos-Szeged a Répcelakot fogadja
Rangadó lesz Kakukék ellen

A férfi tekecsapat szuperliga 2017–18-as idényének első rangadója következik: szombaton 14 órától az Alabárdos-Szegedi TE a Répcelak együttesét fogadja az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Négy hibátlan csapat áll a férfi tekecsapat szuperliga első négy helyén, ebből az első és a második egymás ellen játszik holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A Győr és a Zalaegerszeg mellett a szombati házigazda, az Alabárdos-Szegedi TE, valamint a Répcelak is az eddigi hat fordulóban minden pontot begyűjtött.
– Minden játékosnak a legjobbját, ebből háromnak extrát kell nyújtani ahhoz, hogy legyőzzük a Répcelakot – nyilatkozta Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke. – Az első négy felfelé kiemelkedik a mezőnyből, az eddigi hat forduló a papírformát hozta, mostantól viszont érdekesebb mérkőzések következnek. Ide tartozik a holnapi is, amely után szeretnénk hibátlanok maradni.
Az előző bajnokságban Szegeden az Alabárdos nyert 7:1-re, Répcelakon viszont a hazaiak 6:2-re. A vendégek keretében ott van két egykori szegedi, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor is.

DM 2017. 10. 16.

Hatodik győzelem

A férfi teke Szuperliga hatodik fordulójában idegenben, Budepesten lépett pályára az Alabárdos-Szegedi TE együttese. Érdekesség, hogy hiába számítanak patinás klubnak, idén újoncok a legjobbak között.

A Szeged remekelt, pedig a BKV-pályája igazán speciális. Egy percig sem forgott veszélyben a vendégsiker, amely magabiztos volt. Kell is az önbizalom, szombaton 14 órakor következik a rangadó, a Répcelak lesz az ellenfél az újszegedi teke- és bowlingcenttrumban.

BKV Előre-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3276:3506)
A párok: Tóth Á.-Fehér B. 0:1 (1:3, 555:592), Kiss A.-Kiss N. 0:1 (0:4, 532:630), Pete L.-Márton J. 0:1 (1:3, 535:547), Gönczi Á.-Karsai L. 0:1 (1:3, 547:608), Kovács G.-Ernyesi N. (Ács T.) 1:0 (3:1, 557:528), Szarvas B.-J. Csalics 0:1 (1:3, 550:601)

DM 2017. 10. 09.

Az Alabárdos-Szegedi TE harmadik lett Hirschauban
Megküzdöttek az éremért

Története hetedik Európa-kupáján hatodszor állhatott dobogóra az Alabárdos-Szeged férfi tekecsapata. A Tisza-partiak a németországi Hirschauban a bronzmérkőzésen 6:2-re győzték le az osztrák St. Pöltent.

Volt már két arany- és három ezüstérme az Európa-kupákról a szegedi csapatnak – no meg egy negyedik hely –, ezúttal az együttes megszerezte azt a medált, amely még nem található meg az újszegedi teke- és bowlingcentrum vitrinjében.
Nehéz út vezetett ehhez a harmadik helyhez, hiszen a selejtezőből aránylag magabiztosan jutott a csapat az elődöntőbe, majd ott közel volt ahhoz, hogy az első sor után 3:0-ra vezessen a horvát Zaprešic ellen. Apró nüanszokon múlott a siker, a Szeged kikapott, így készülhetett az osztrák St. Pöltennel szembeni bronzmérkőzésre. Itt már nem volt vita, a sorozat kétszeres győztese már az első három pár alapján biztosan vezetett – pedig Fehér Béla egy fával kikapott, viszont Szél Tibor volt az egyetlen, aki mindkét kik-ki mérkőzésen győzött –, a második sorban pedig újabb két Alabárdos-játékos nyert, így 6:2-vel a Szegedé lett a bronzérem.

Alabárdos-Szegedi TE-St. Pölten (osztrák) 6:2 (3643:3498)
A párok:
Fehér B.-M. Bulka 0:1 (2:2, 616:617)
Szél T.-M. Spreng (Tischler) 1:0 (4:0, 593:520)
Karsai L.-F. Eigner 1:0 (3:1, 628:552)
Kiss N.-L. Huber 0:1 (1:3, 606:635)
Márton J.-F. Dejda 1:0 (2:2 , 593:590)
J. Csalics-M. Eder 1:0 (3:1, 607:584)

DM 2017. 10. 07.

Marad a bronzmeccs

A 29. férfi tekecsapat Európa-kupa elődöntőjében az Alabárdos-Szegedi TE a horvát Zaprešic ellen játszott a németországi Hirschauban.

Az első sorban az első három pár után a szegediek 2:1-re vezettek, és volt 31 fa előnyük is. Kiss Norbert és Szél Tibor hozta a csapatpontot, egyedül Fehér Béla veszített, pedig neki is volt esélye a sikerre. A második sorban aztán egyik Alabárdos-játékos sem tudta legyőzni ellenfelét, így a horvát együttes bejutott a döntőbe.
A szegediek ma 10.30-kor az osztrák St. Pölten ellen játsszák az Európa-kupa bronzmérkőzését.

Zapresic (horvát)-Alabárdos-Szeged 6:2 (3720:3655)
A párok:
B. Bogdanovic-Kiss N. 0:1 (2:2, 607:637)
M. Mance-Szél T. 0:1 (1:3, 603:630)
B. Manev-Fehér B. 1:0 (2:2, 632:606)
N. Uzelac-J. Csalics 1:0 (4:0, 606:585)
M. Fridl-Karsai L. 1:0 (2,5:1,5, 607:601)
L. Bolanca-Ernyesi N. 1:0 (3:1, 665:596)

DM 2017. 10. 06.

Ma 13.40-kor: Zaprešic (horvát)–Szeged
Elődöntőzik az Alabárdos

Tegnap a németországi Hirschauban a férfi tekecsapatok 29. Európa-kupáján befejeződött a selejtező. A hat versenyző alapján az Alabárdos-Szegedi TE a 3. helyen zárt, így bejutott az elődöntőbe.

Az első nap, három tekés után a sorozat korábbi kétszeres győztese, a Tisza-parti alakulat a negyedik helyről várta a csütörtököt. Az első Alabárdos-játékos, Kiss Norbert főleg az utolsó 30 dobásban nyújtott jó teljesítményt, így 633 fával fejezte be a versenyét. Következett Karsai László, aki Kisst két fával felülmúlva (635) lett a szegediek legjobbja. A nap zárásaként Márton János jött, akinek a 594 fája azt jelentette, a szegediek a harmadik helyen végeztek.
Ma már az elődöntőket rendezik a német kisvárosban, és az Alabárdos a horvát Zaprešic ellen lép pályára 13.40-kor.
29. férfi tekecsapat Európa-kupa, a selejtező végeredménye: 1. Bamberg (német) 3747, 2. Zaprešic (horvát) 3694, 3. Alabárdos-Szeged (Szél 595, Fehér B. 611, Csalics 570, Kiss N. 633, Karsai L. 635, Márton 594) 3645, 4. St. Pölten (osztrák) 3585, 5. Sterzing (olasz) 3523, 6. Trstena (szlovák) 3517, 7. Jihlava (cseh) 3515, 8. Trzic (szlovén) 3493, 9. Banja Luka (bosnyák) 3434, 10. Gevrey-Chambertin (francia) 3287 fával.
A mai program, elődöntők, 13.40: Zaprešic–Alabárdos-Szegedi TE; 16 óra: Bamberg–St. Pölten.

DM 2017. 10. 05.

Jó helyen áll az Alabárdos

A németországi Hirschauban megkezdődött a férfi tekecsapatot 29. Európa-kupája.

Az Alabárdos-Szegedi TE három versenyzője közül Szél Tibor 595 fával kezdett, majd őt követte Fehér Béla, aki 611 fával zárt. A nap harmadik szegedije, a szerb Jovan Csalics 570 fás eredményével a csapat az első nap után a 4. helyen áll – ez mindenképpen biztató az elődöntő szempontjából.
Ma a selejtezőben minden csapatból újabb három játékos következik (a szegediek 12.40-kor, 13.50-kor és 17.20-kor következnek), majd a nap végére kialakul a legjobb négy mezőnye. Holnap 13.40-kor a selejtező 2. és 3., 16 órától pedig az 1. és 4. helyezettje játszik az elődöntőben.

DM 2017. 10. 04.

Hetedszer az Európa-kupában az Alabárdos-Szeged
Hirschauban küzdenek

Tegnap kora reggel elindult Németországba, kora este pedig részt vett Hirschauban az Európa-kupa megnyitóján az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata, amely a második számú sorozat kétszeres győzteseként most is esélyes a végső sikerre.

Története hetedik Európa-kupa szereplésére készül az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata: a németországi Hirschauban ma kezdődő világverseny történetében a Tisza-parti csapat kétszer első (2011, 2013), háromszor második (2001, 2007, 2010) és egyszer negyedik (1999) volt. Az együttes most is az esélyesek közé tartozik, de több kihívója is akad a mezőnyben.
– A célunk a döntőbe jutás – mondta Karsai Ferenc, a klub elnöke. – Ehhez azonban először a selejtezőben kell olyan eredményt elérni, amely az elődöntőbe jutáshoz szükséges. A legnagyobb rivális a német Bamberg és a horvát Zaprešic lesz, de az osztrák St. Pölten, a szlovén Trzic és talán a szlovák Trstena is veszélyes lehet.
A németországi Hirschau az egyik szegedi játékosnak kellemes emlékeket idéz: a hatszoros világbajnok Kiss Norbert ugyanis 2015-ben itt szerepelt egy egyéni világkupán, amelyet megnyert, ráadásul a hatsávos létesítmény középső négy pályáján ő tartja a pályacsúcsot 694 fával.
A selejtezőkben ma és holnap három-három szegedi dob, majd pénteken az elődöntőket, szombaton pedig a helyosztókat játssza a selejtező legjobb négy csapata.

DM 2017. 10. 02.

Az Euópa-kupa előtt nyert az Alabárdos-Szeegd
Főpróbát tartottak

A férfi tekecsapat szuperliga ötödik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 8:0-ra legyőzte a Kaposvárt.

A hazai együttesből többen is remek formában játszottak: Kiss Norbert például a sógorát, Földesi Zsoltot győzte le 663 fát elérve, Karsai László és Szél Tibor ugyancsak túljutott a 600 fán, ahogy az ifjúságiaknál Ernyesi Norbert (638 fa), de Fehér Béla és Márton János is közel járt a lélektani határhoz.
A Tisza-partiak holnap hajnalban indulnak el a németországi Hirschauban rendezendő csapat Európa-kupára. A Kaposvár elleni siker közepette mutatott több jó egyéni teljesítmény sok mindenre elég lehet – az áhított négy közé jutásra mindenképpen.

Alabárdos-Szegedi TE-Kaposvár 8:0 (3672:3231)
A párok: Szél T.-Illés R. 1:0 (4:0, 625:532), Fehér B.-Magyar J. 1:0 (3:1, 597:556), Márton J.-Nagy G. 1:0 (3:1, 597:572), Karsai L.-Kis R. (Fajtai A.) 1:0 (4:0, 620:462), J. Csalics-Kálny K. 1:0 (3:1, 570:527), Kiss N.-Földesi Zs. 1:0 (4:0, 663:582)

DM 2017. 09. 28.

Főpróba az Európa-kupa előtt
Hirschaura is figyelnek

Az ötödik bajnoki mérkőzés játssza a férfi tekecsapat szuperligában az Alabárdos-Szegedi TE. Holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 12-szeres bajnok a Kaposvárt fogadja.

Az Alabárdos az elmúlt négy fordulóban négy győzelmet aratott, és a Répcelakkal, a Zalaegerszeggel, valamint a Győrrel holtversenyben áll a tabella élén. A következő bajnokin is a Tisza-partiak az esélyesek, hiszen amíg ők négyből négy meccset nyertek, addig a Kaposvár az eddigi három lejátszott mérkőzésén minden fajta eredményből begyűjtött egyet – a Nyíregyháza elleni találkozóját október 8-ra halasztották.
A felnőttekhez hasonlóan a szegedi ifjúsági együttes is hibátlan, vezeti a tabellát, és szintén esélyese a kaposiak elleni mérkőzésnek.
A szegediek kedden hajnalban elindulnak a németországi Hirschauba, ahol az idei Európa-kupát rendezik. Szerdán és csütörtökön a selejtezőket tartják, amelyen 3-3 játékos kap szerepet, majd pénteken az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók következnek.

DM 2017. 09. 25.

Nyíregyházán is nyert az Alabárdos-Szeged
Megvan a negyedik

A férfi tekecsapat szuperliga negyedik fordulójában a negyedik győzelmét aratta az Alabárdos-Szegedi TE, amely Nyíregyházán nyert 7:1-re.

Kezdődött a mérkőzés az utóbbi időben szokásos duó kiváló játékával: Kiss Norbert és Szél Tibor megadta az alaphangot, az utóbbi tekás ráadásul kiváló formában van az elmúlt hetekben – más kérdés, hogy ezúttal egy kézsérülés hátráltatta.
Kissék után a második sorban is született egy 600 fás eredmény, Márton János jutott el a bűvös határig, a meccs pedig abból a szempontból elérte a célját, hogy minden Alabárdos-játékos pályára léphetett – Ernyesi Norbert az ifjúságiak mérkőzésén dobott és szerzett csapatpontot – a közelgő Európa-kupa (Németország, Hirschau) előtt.

Nyíregyháza-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3240:3546)
A párok: Ráski A. (Szlovenszki)-Kiss N. 0:1 (0:4, 496:607), Mogyorósi P.-Szél T. 0:1 (1:1:3, 550:629), Péter D.-Márton J. 0:1 (0:4, 512:600), Kastura Zs.-Karsai L. 0:1 (1:3, 543:592), Hacker D.-J. Csalics (Ács T.) 1:0 (3:1, 569:546), Finta Z.-Fehér B. 0:1 (2:2, 550:572)

DM 2017. 09. 23.

Már lehet nevezni a 16. egyéni világranglista-versenyre
A Nyírségben játszanak

Nincs megállás, a férfi tekecsapat-bajnokságban sorjáznak a fordulók.

Az Alabárdos-Szegedi TE együttese a szuperliga negyedik játéknapján idegenbe látogat: a Tisza-partiak ma 14 órától Nyíregyházán lépnek pályára, hogy megszerezzék sorozatban negyedik győzelmüket is. A szegediek eddig magabiztosan „húzták” a bajnokikat: hazai pályán nyertek az Ajka (7:1) és a Szolnok (8:0), idegenben pedig a Fradi (7:1) ellen, így hibátlanok. A bajnokságban ugyanígy három sikere van a címvédő Zalaegerszegnek és a Répcelaknak, valamint a Győrnek, azaz a tabellán ez a négy alakulat áll az első négy helyen.
A klub 2018. januárjában ismét megrendezi a hagyományos, immár 16. nemzetközi egyéni világranglistaversenyét a BB Mentor-kupáért, amelyre már elkészült a kiírás – azaz lehet nevezni a népszerű viadalra.

DM 2017. 09. 18.

Karsai kiemelkedett

A férfi tekecsapat szuperliga harmadik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán szerepelt.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezett mérkőzésen a Szolnok volt a vendég. A házigazda ott folytatta, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta, azaz magabiztosan nyerte meg a mérkőzést. Az egész találkozó kiemelkedő játékosa Karsai László volt, aki a mezőny legeredményesebb játékosaként 651 fát ért el. Rajta kívül csak a szintén szegedi Márton János jutott 600 fa (612) fölé. Fehér Béla sérülten vállalta a mérkőzést, míg Szél Tibor ezúttal pihenhetett. Az ifjúsági mérkőzésen is volt egy remek szegedi teljesítmény: Ernyesi Norbert 621 fát ért el.
Az Alabárdos ugyan nem pörgött magas hőfokon, de így is hozta a kötelezőt, ráadásul mindenki lehetőséget kapott. A szegediek a hét végén Nyíregyházára utaznak, majd az októberi Európa-kupa előtt még a Kaposvárt fogadják.

Alabárdos-Szegedi TE-Szolnok 8:0 (3571:3242)
A párok: Ács T.-Somodi K. 1:0 (2:2, 568:561), Kiss N.-Bíró E. 1:0 (3:1, 590:565), Márton J.-Rácz R. 1:0 (3:1, 612:562), Karsai L.-Földi J. 1:0 (4:0, 651:526), J. Csalics-Varga I. 1:0 (4:0, 584:516), Fehér B.-Falkus D. 1:0 (3:1, 566:512)

DM 2017. 09. 16.

Újszegedre érkezik a Szolnok

A férfi tekecsapat szuperliga harmadik fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szolnokot fogadja.

A szegediek két győzelem után látják vendégül a másik Tisza-parti riválist, és most is a mérkőzés esélyesei. A szolnokiak előbb megverték az újonc BKV Előrét, majd a papírformának megfelelően kikaptak a Répcelaktól. Az előzetes várakozások alapján tehát a szegediek megszerzik a harmadik sikerüket is.

DM 2017. 09. 11.

Idegenben győzte le a Szegedi TE az FTC-t
Csak az eleje lett szoros

A férfi tekecsapat szuperliga második fordulójában a Ferencváros vendége volt az Alabárdos-Szegedi TE.

Az első sorban – a népligeti létesítmény hatsávos, így egyszerre három pár volt a pályán – igen izgalmasan alakultak az események, hiszen Szél mindössze 14 fával kapott ki, Kiss Norbert és Ernyesi Norbert pedig kevesebb fával, de jobb szettaránnyal verte meg ellenfelét. A folytatásban már nem volt ilyen szoros a meccs, hiszen Fehér Béla, Jovan Csalics és Karsai László is hozta a saját csapatpontját. A szegediek végül 7:1-s sikernek örülhettek, és ezzel két mérkőzés után két győzelemmel állnak a bajnokságban.

FTC-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3479:3596)
A párok: Bíró P.-Szél T. 1:0 (3:1, 618:604), Botházy P.-Kiss N. 0:1 (1:3, 613:611), Aranyosi L.-Ernyesi N. 0:1 (1,5:2,5, 556:544), Márkus L. (Iványi L.)-Fehér B. 0:1 (0:4, 492:605), Kovács G.-J. Csalics (Márton J.) 0:1 (1:3, 605:618), Balogh M.-Karsai L. 0:1 (1:3, 595:614)

DM 2017. 09. 04.

Karsaiék legyőzték az Ajkát
Sikerrel rajtolt az Alabárdos-Szeged

A férfi tekecsapat Szuperliga 2017–18-s bajnoki nyitányán az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán az Ajkát fogadta, és magabiztosan, 7:1-re legyőzte.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezett mérkőzés első sora igen komolyan bekezdett: Szél Tibor 683, Kiss Norbert 659 fával nyitott – már ekkor 202 fa előnnyel vezetett a hazai alakulat.
A folytatásban szerepet kaptak az új játékosok is, így Ács Tamás és a szerb Jovan Calic is, és míg utóbbi megszerezte a csapatpontot, addig előbbi elvesztette. A harmadik igazolás, Ernyesi Norbert az ifjúsági együttest vezette győzelemre.
A szegediek a következő fordulóban, szombaton a Ferencváros vendégei lesznek. A két csapat a felkészülés alatt kétszer már találkozott, és mindkétszer biztos Alabárdos-iker született.

Alabárdos-Szegedi TE–Ajka 7:1 (3752:3431)
A párok:
Szél T.–Városi L. 1:0 (4:0, 683:539), Kiss N.–Németh M. 1:0 (3:1, 659:601), Ács T.–Fodor Sz. 0:1 (0:4, 568:622), Karsai L.–Nagy L. 1:0 (4:0, 635:570), J. Csalics–Tóth Z. 1:0 (3:1, 588:539), Fehér B.–Kovács G. 1:0 (4:0, 619:560)

DM 2017. 09. 02.

Ma 14 órától az Ajka érkezik Újszegedre
Itthon rajtol az Alabárdos

Ma 14 órától az Ajka elleni hazai mérkőzéssel megkezdi a férfi tekecsapat Szuperligát az Alabárdos-Szegedi TE férfi csapata, amelyben ugyanúgy a Répcelak és a Zalaegerszeg lesz a legnagyobb rivális.

Hiába nem volt irányított a hazai férfi tekecsapat Szuperliga sorsolása – korábban az előző idény első hárma mindig a szezon utolsó három fordulójában találkozott, ezúttal viszont csak az volt a szempont, hogy a nemzetközi kupákig, október első hetéig az első négy fordulóban ne találkozzon a három bajnokesélyes, a címvédő Zalaegerszeg, a második Alabárdos-Szegedi TE és a bronzérmes Répcelak –, mégis úgy alakult, hogy a szezon hajrájában találkoznak egymással. A Szeged jól járt, hiszen a hetedik fordulóban (október 21.) a Répcelakot, a tizedikben pedig (november 25.) a Zalaegerszeget fogadja – azaz csak jövőre megy a közvetlen riválisokhoz.
– Eddig egyértelmű volt a sorsolás, ez változott, és jobb a játékosok pályára lépési lehetősége miatt – mondta Kiss Norbert hatszoros világbajnok tekés. – A világ- és Európa-kupa miatt fontos, hogy mindenki játsszon, erre lehetőséget adnak a korai meccsek. A két hazai rangadó sikere esetén pedig akár veretlenül is várhatjuk a tavaszi szezont. A saját célom a tavalyi gyengébb idényt felülmúlni, csapatként pedig a dobogó elérése.
Az Alabárdos-Szegedi TE együttese az első fordulóban ma 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban az Ajkát fogadja.

DM 2017. 08. 21.

Egyéniben nem került szegedi a négy közé
Csapatbronzot nyertek

A szlovákiai Podbrezován rendezett nemzetközi világranglista-versenyen az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata is részt vett.

A kubok viadalán a Tisza-parti együttes a házigazdák A gárdája, valamint a Répcelak mögött a harmadik helyen végzett, míg egyéniben Karsai László és Kiss Norbert bejutott a legjobb 12 közé, ahonnan végül nem kerültek a négyes döntőbe, hiszen Karsai az ötödik, Kiss pedig a hetedik helyen fejezte be a második nap első selejtezőjét.
Eredmények, 11. ZP-kupa nemzetközi csapat- és egyéni világranglistaverseny, csapatok: 1. Podbrezova (szlovák) 3848, 2. Répcelak 3748, 3. Alabárdos-Szegedi TE 3691 fa. Egyéni selejtező (az Alabárdos-Szegedi TE versenyzőinek eredményei): 5. Kiss Norbert 646, 7. Karsai László 639, 15. Ács Tamás 624, 16. Jovan Calic 624, 22. Fehér Béla 614, 31. Márton János 593, 34. Szél Tibor 589, 40. Ernyesi Norbert 579 fával. 12-es döntő: 5. Karsai L. 657, 7. Kiss N. 629 fával. Négyes döntő, végeredmény: 1. Zavarkó Vilmos (Podbrezova) 678, 2. Zapletán Zsombor (Répcelak) 667, 3. Tomas Passiak (Podbrezova) 630, 4. Kakuk Levente (Répcelak) 616 fával.

DM 2017. 08. 19.

Csapattornán szerepel az Alabárdos

A szokásos nyári felkészülési tornájára utazott el tegnap az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata: ezen a hétvégén a szlovákiai Podbrezován rendezik nyolc csapat részvételével a 11. ZP-kupa nemzetközi világranglistaversenyt, amelynek második napján, holnap már csak a legjobb 16 egyéni versenyző érdekelt.
A podbrezovai eseményen az Alabárdos, valamint a házigazdák A és B csapata mellett a horvát Zaprešic és Plitvice, a macedón Makpetrol Szkopje, a bosnyák Borac Banja Luka, illetve a kvalifikáció legjobb hat játékosa alkotta válogatott küzd az elsőségért.
A csapatverseny egyéni eredményei alapján holnap már csak a legjobb 16 játékos dob, majd ezek után az első négy újra 120 vegyeset – ezek alapján alakul ki a végső sorrend.
A szegediek eddig három edzőmeccset játszottak, és mindegyiket megnyerték a szintén szuperligás Győr és a Fradi (kétszer is) ellen.

DM 2017. 08. 14.

Kétszer is legyőzte a Szeged az FTC-t

Rendhagyó módon két felkészülési mérkőzést is játszott az Alabárdos-Szegedi TE a Ferencváros ellen – a két szuperligás csapat mindkét mérkőzését a bajnoki ezüstérmes Szeged nyerte Budapesten és az újszegedi teke- és bowlingcentrumban egyaránt.

1. mérkőzés: FTC-Alabárdos–Szegedi TE 0:8 (3502:3762). A párok: Bíró P.–Szél T. 0:1 (2:2, 600:636), Botházy P.–Kiss N. 0:1 (1:3, 600:616), Aranyosi L.–Ernyesi N. 0:1 (0:4, 567:673), Sárosi K.–Fehér B. 0:1 (2:2, 575:593), Kovács G.–J. Calic 0:1 (2:2, 594:606), Kecskés M.–Karsai L. 0:1 (0:4, 546:638). Dobott még: Karsai D. 568, Ács T. 589, Poroszlai G. 580 fa.
2. mérkőzés: Alabárdos-Szegedi TE-FTC 7:1 (3744:3328). A párok: Szél T.–Németh A. 1:0 (4:0, 650:533), Kiss N.–Kecskés M. 1:0 (3:1, 681:575), Ernyesi N.–Aranyosi L. 1:0 (3:1, 557:545), Karsai L.–Sárosi K. 1:0 (4:0, 635:257, utóbbi 60 dobás után befejezte a játékot), J. Calic–Bíró P. 0:1 (2:2, 587:589), Márton J.–Szabó N. 1:0 (3:1, 590:532). Dobott még: Ács T. 594, Poroszlai G. 551 fa.

DM 2017. 08. 04.

Első edzőmérkőzését vívta a Szeged
Lenullázták a Győrt

Az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapat lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Az újszegedi teke-és bowlingcentrumban a vendég a Győr volt, és a hazaiak a bajnokság előtti időszakhoz képest kiváló dobóformát mutattak, amely révén 8:0-ra legyőzték a kisalföldieket.

Alabárdos-Szegedi TE-Győr 8:0 1 (3778:3383)
A párok:
Szél T.-Hungler B. 1:0 (4:0, 664:558)
Kiss N.-Balom S. 1:0 (3,5:0,5, 645:542)
Márton J.-Budai Á. 1:0 (3:1, 582:566)
Karsai L.-Koller D. 1:0 (4:0, 663:553)
J. Calic-Danóczy R. 1:0 (3:1, 619:592)
Fehér B.-Lendvai A. 1:0 (2:2, 605:572)
Játszott még: Ács T.-Szabó M. 1:0 (3:1, 524:483), Ernyesi N.-Nagy B. 0:1 (1,5:2,5, 586:591)

DM 2017. 07. 14.

Megkezdte a munkát az Alabárdos-Szegedi TE
Frissült a keret

Tegnap az újszegedi teke- és bowlingcentrumban megkezdte a felkészülést a 2017–18-as idényre az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata, amely rutinos és fiatal játékosok leigazolásával frissítette fel a keretét.

Egyszer leszel még a Szeged játékosa – mondta Karsai Ferenc klubelnök a szerb Jovan Csalicsnak. Az ígéret 15 évvel a megfogadása után megvalósult, hiszen a korábbi egyéni és csapatvilágbajnok, Bajnokok Ligája-győztes tekés az Alabárdos-Szegedbe igazolt. Ő képviseli a rutint az újak közül, rajta kívül pedig egy fiatal is érkezett a 21 éves Ernyesi Norbert személyében, illetve Szegvárról Ács Tamás. A három új játékos az olasz Neumarktba távozó Igor Kovacsics és Ernyesi Róbert helyére szemelte ki a klub, amely tegnap megkezdte a felkészülést.
– Nem nagyon kapcsolhattunk ki, hiszen a távozó játékosokat pótolni kellett, ez töltötte ki tehát az elmúlt időszakot – mondta Karsai Ferenc. – Két, a világelitbe tartozó, nagyon tehetséges játékos távozott, és nem is tudom, mennyire tudjuk őket pótolni. Az elmúlt évben Kiss Norbert nem a legjobb évét zárta, Fehér Béla sérült volt, így ha Jovan Csalics és Ernyesi Norbert hozza magát, megint erős lehet az Alabárdos-Szeged. A csapat képes megnyerni a bajnokságot, ám óvatosan bánunk ezzel a kijelentéssel. Az első cél az októberi Európa-kupa, amelyen a célkitűzés a dobogós szereplés.
A szegedi csapat először augusztus 5-én lép pályára hazai pályán a Győr ellen, majd 19-én a szlovákiai Podbrezovába, 26-án pedig a szerbiai Apatinba utazik.

DM 2017. 06. 10.

Két távozó, három érkező az Alabárdos-Szegednél
Átalakul a keret

Évzáró összejövetelét tartotta az újszegedi teke- és bowlingcentrumban az Alabárdos-Szegedi TE, amelynek keretében komoly változások lesznek a nyáron.

Volt olyan időszak, amikor az aranyérmekről szólt az Alabárdos-Szegedi TE szezonja: például az előző, amelyben bajnoki címet és BL-aranyat nyert az együttes. A 2016–17-es idény viszont az ezüstőkről marad emlékezetes: második lett a csapat a Bajnokok Ligájában és a hazai szuperligában, Kiss Norbert révén született egy ezüstérem (két bronz mellett) az egyéni országos bajnokságon, és a csapat-világbajnokságról is második hellyel térhetett haza Kiss és Karsai László – igaz, a két szerbiai légiós, Igor Kovacsics és Ernyesi Róbert világbajnok lett.
– Sokan ezt az eredménysort kudarcnak érzik, az viszont biztos, hogy ilyen rengeteg gonddal teli szezonunk még nem volt – mondta a klub évzáróján, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban megtartott összejövetelen Karsai Ferenc elnök. – Ennek tudtában én nem érzem kudarcnak ezt az idényt. A Bajnokok Ligája második helye óriási siker, hiszen zsinórban ötödször voltunk ott a fináléban, és ez példaértékű, sokáig nem is ismételhető meg. A bajnokság hajrájában olyan dolgok történtek, olyan meglepő eredmények születtek, amely azt eredményezte, hogy egy ponttal lemaradtunk a bajnoki címről. A dettenheimi vb-n a magyar válogatott második helye megint csak óriási siker a sportág és a válogatott helyzetét ismerve, két játékosunk pedig aranyérmes lett. Ezzel a sorral, kiegészülve az egyéni ob-val, sok klub elégedett lenne.
A klubvezető ezek után a csapat keretének változásairól számolt be. Karsai elmondta, két meghatározó játékos, Kovacsics és Ernyesi R. az olasz Neumarkt együtteséhez igazolt, míg a rutinos Jovan Csalics (KK Beograd, szerb bajnok) és Ernyesi öccse, Ernyesi Norbert (Törökbecse, szerb I. osztály, 6. helyezett csapat), valamint a Szegvár egyik legjobbja, Ács Tamás érkezik.
A nyári szünet után július közepén kezdi el a felkészülést az Alabárdos-Szegedi TE az újabb, ősszel esedékes feladatokra, így a szuperligára és az Európa-kupára.

DM 2017. 06. 06.

Az egykori szegedi Kakuk triplázott
Kiss három érmet nyert

Az újszegedi teke- és bowlingcentrum adott otthont a férfiak egyéni, sprint és összetett (az egyéni és a legjobb sprint eredményének összege) országos bajnokságának.

A viadalon az egykori szegedi, a Répcelak jelenlegi játékosa, Kakuk Levente triplázott, hiszen mindhárom számban megszerezte az aranyérmet. A Csongrád megyei versenyzők (öten voltak) közül legjobban a hatszoros világbajnok Kiss Norbert szerepelt: egyéniben és sprintben harmadik, összetettben második lett.
– Kakuk Levente ismeri a pályát, szereti is, hiszen eredményes. Így ő is bekerült a triplázók közé, hiszen Karsai Lászlónak és én is teljesítettem már ezt az egyedi sikert. A világbajnokság után kemény két nap volt, akadt, aki meg is érezte – mondta Kiss Norbert.
A tekézők idei szezonja ezzel befejeződött, az Alabárdos-Szegedi TE július közepén kezdi meg a felkészülést.

Eredmények
Férfi egyéni, összetett és sprint országos bajnokság, Szeged, újszegedi teke- és bowlingcentrum. Egyéni: 1. Kakuk Levente (Répcelak) 681, 2. Zapletán Zsombor (Répcelak) 665, 3. Kiss Norbert (Alabárdos-Szegedi TE) 664, 11. Márton János (Alabárdos-Szegedi TE) 592, 15. Karsai László (Alabárdos-Szegedi TE) 586, 24. Rácz Róbert (Szegvár) 569, 29. Veres Zsolt (Alabárdos-Szegedi TE) 553 fával. Sprint: 1. Kakuk L., 2. Danóczy Richárd (FTC), 3. Kiss N. és Járfás Szilárd (Zalaegerszeg), 5–8. Márton J., 17–32. Veres Zs., Karsai L. és Rácz R. Összetett: 1. Kakuk L. 908, 2. Kiss N. 880, 3. Zapletán Zs. 874, 10. Márton J. 797, 15. Karsai L. 779, 29. Rácz R. 722, 31. Veres Zs. 716 fával.

DM 2017. 06. 02.

Szegeden a hazai férfi élvonal legjobbjai
Egyéni címekről döntenek

Szombaton és vasárnap az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont a 2017-es férfi egyéni, összetett egyéni és sprint országos bajnokság 36-os döntőjének. A két nap alatt összesen négy Csongrád megyei játékos (négy az Alabárdos-Szegedből, egy Szegvárról) érdekelt.

Alighogy hazaért a németországi Dettenheimben rendezett csapat-világbajnokságról a magyar férfi válogatott, amely a szerbek mögött második lett, máris itt az újabb, az idényben az utolsó feladat: az egyéni, összetett egyéni és sprint országos bajnokság. Ennek a viadalnak pedig szombaton és vasárnap az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont.
A legjobb 36 között az Alabárdos-Szegedet négyen képviselik: Kiss Norbert és Karsai László válogatottként egyből a legjobbak között találta magát, míg Veres Zsolt és Márton János a megyei, majd a területi selejtezők sikeres teljesítése után került a mezőnybe. Ott van az indulók között a szegvári Rácz Róbert is, valamint a világbajnoki ezüstérmes válogatott valamennyi, nem szegedi tagja (Kakuk, Zapletán, Kovács G., Boanta, Fehér Z., Farkas S.). A Dettenheimben járt játékosok a nap végén, 16 és 17 órától dobnak.
A versenyen szombaton mind a 36 játékos 120 vegyeset dob, ez alapján hirdetik ki az egyéni győztest, míg az 1–32. helyezett vehet részt vasárnap a sprint számban. Ebben a 2×20 vegyes gurítás, illetve döntetlen (1:1) esetén a három-három dobásos szétlövés után dől el a továbbjutó sorsa. A szombati és a vasárnapi események is 9 órakor kezdődnek, a sprint döntőjét várhatóan vasárnap 15 órától rendezik, és ezután hirdetik ki az összetett egyéni dobogósait is.

DM 2017. 05. 29.

Szerbia megvédte címét a teke-világbajnokságon
Ernyesiék voltak jobbak

Szerb győzelemmel végződött a németországi Dettemheimben a 7. tekecsapat-világbajnokság férfi döntője.

Az már a finálé előtt biztos volt, hogy lesz szegedi vb-elsőség, hiszen a szerbeknél szerepelt az Alabárdos két légiósa, Ernyesi Róbert és Igor Kovacsics, az ellenfél pedig az a magyar válogatott volt, amelyben kezdőként kapott szerepet Kiss Norbert és Karsai László.
A meccsen a szerbek fokozatosan húztak el, a záró párosok előtt ugyan 2.2 állt az eredményjelzőn, de már 85 fával vezettek a szerbek. Kiss és Kovács Gábor (Neumarkt) sajnos nem tudott további pontot szerezni, így a szerbek 6:2-re nyertek, és megvédték két évvel ezelőtti címüket.
A magyar női válogatott a négy közé jutásért búcsúzott el Horvátország ellen, soraiban a bajnok Rákoshegy tekésével, a szegedi Sáfrány Anitával.

DM 2017. 05. 26.

Negyeddöntős a férfi- és a női válogatott
Karsaiék remekeltek

A németországi Dettenheimben zajló 7. tekecsapat-világbajnokságon a magyar női és férfiválogatott is a legjobb nyolc közé jutott.

A nők ugyan kikaptak a házigazda németektől (5:3, a szegedi Sáfrány Anita 600 fával pontszerző volt), de ma 11.30-tól a horvátok ellen a négy közé juás a tét.
A férfiak tegnap 6,5:1,5-re verték Csehországot (az Alabárdos-Szegedből Karsai László 644 fával szerzett csapatpontot, míg Kiss Norbert 674 fával kikapott), így csoportelsőként a nagyon erős szlovénok ellen játszanak ma 15 órától a nyolc között.

DM 2017. 05. 22.

A nők és a férfiak is nyertek Dettenheimben
Könnyű sikerrel kezdtek

Könnyed győzelemmel mutatkozott be két szegedivel a soraiban a magyar férfi tekeválogatott a németországi Dettenheimben.

Az Alabárdos-Szegedi TE játékosai közül Kiss Norbert végig pályán volt, és mindössze egy szettet engedett dán ellenfelének. Karsai László a párharc feléig, 60 dobásig kapott lehetőséget, és 322 fát elérve adta át a helyét a zalaegerszegi Farkas Sándornak.
– A két csere meg volt beszélbve, így a keret minden tagja kipróbálhatta a pályát – mondta Kiss Norbert. – Szerintem nem a világrekordokról szól majd ez a világbajnokság, hiszen technikás pályát raktak össze a szervezők. Ennél csak nehezebb meccseink lesznek ezen az eseményen.
A nők is sikerrel vették az első fordulót (6:2 Ausztria ellen) a szegedi Sáfrány Anitával (Rákoshegy) a kezdő csapatban. A hölgyek ma 18.30-kor Észországgal, a férfiak kedden 15 órától Franciaországgal folytatják a világbajnokságot.

DM 2017. 05. 10.

Tizenhatodik világbajnokságára készül Karsai László
Rutin és tapasztalat van

Két Alabárdos-Szegedi TE-játékos is utazhat a magyar tekeválogatott tagjaként a németországi Dettenheimben jövő szombaton kezdődő csapat-világbajnokságra: Karsai László a 16. felnőtt vb-jére készül, társa, Kiss Norbert pedig tizenötödször lesz vb-résztvevő.

Csányi Béla szövetségi kapitány kilencfős férfi tekeválogatott-keretében két szegedi játékost találhatunk. Karsai László és Kiss Norbert is ott lesz a
németországi Dettenheimben jövő szombaton kezdődő csapat-világbajnokságon.
– 1998 óta vagyok válogatottkeret-tag, míg 2002 óta sem csapat-, sem egyéni világbajnokságot nem hagytam ki – mondta Karsai László, aki így már a 16. vb-jére készülhet. – A mérlegem a csapatban három arany-, két ezüst- és egy bronzérem, míg van még egy egyéni és két tandem mix ezüstérmem is. A csoportban a dánok, a franciák és a csehek ellen egyaránt esélyesek vagyunk, bár az utóbbi válogatott mindig nehéz ellenfél volt. Csoportelsőként a negyeddöntőben elkerülhetnénk a németeket, és a román vagy a szlovén csapat ellen játszhatnánk. A magyar együttes jó, és ugyan Kiss Tamásra térdműtét miatt nem számíthatunk, ám nélküle sem vagyunk gyengébbek, csak egy világklasszis hiányzik majd.
Kiss Norbert a 15. vb-jére készül, és hat aranyéremnél (három csapat-, egy-egy egyéni összetett, sprint- és tandemmix-elsőség) jár, emellett van három második és három harmadik helye is.
A női válogatottban is található egy szegedi származású tekés: Sáfrány Anita a Rákoshegy bajnokcsapatából került a Németországba utazó csapatba.

DM 2017. 05. 02.

Megszakadt a sorozat

Zsúfolásig megtelt a zalaegerszegi tekecsarnok a férfi csapat szuperliga 22. fordulójában, amikor a hazaiak a sorozat címvédőjét, az Alabárdos-Szegedi TE-t fogadták.

A meccs első fele jól alakult a vendégek számára, hiszen Ernyesi és Kovacsics is csapatpontot szerzett, ám a folytatásban az eksztázisban játszó trónkövetelő mindhárom játékosa nyert, így 6:2-re legyőzte ellenfelét, és megszerezte története ötödik bajnoki címét. A szegediek egymás után háromszor voltak 2014 és 2016 között elsők, ezt a sorozatot szakította meg most a Zalaegerszeg. Az Alabárdos így az Európa- kupában indulhat, a versenynek a németországi Hirschau ad otthont október elején. A szuperliga másik Csongrád megyei csapata, a Szegvár Répcelakon 8:0-ra kikapott, így a 11. helyen esett ki.

Férfi tekecsapat szuperliga, 22. forduló: Zalaegerszeg–Alabárdos-Szegedi TE 6:2 (3503:3454). A párok: Fehér Z.–Veres Zs. (Szél T.) 1:0 (3:1, 583:546), Takács T.–Ernyesi R. 0:1 (0:4, 543:595), Járfás Sz.–I. Kovacsics 0:1 (1,5:2,5, 576:601), Nemes A.–Fehér B. 1:0 (3:1, 596:548), Farkas S.–Karsai L. 1:0 (2,5:1,5, 583:581), Kozma K.–Kiss N. 1:0 (3:1, 622:583).

DM 2017. 04. 29.

Ma 11 órától: Zalaegerszeg–Alabárdos-Szeged

Ez a meccs dönt

A férfi tekecsapat szuperliga aranyérmének sorsa ma dől el: 11 órától Zalaegerszegen lép pályára a címvédő Alabárdos-Szeged. Aki nyer, bajnok, a döntetlen a vendégeknek jó.

Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna a férfi tekecsapat szuperliga hajrája, hiszen az utolsó forduló dönt a bajnoki címről. A Zalaegerszeg saját otthonában fogadja a címvédő Alabárdos- Szegedi TE-t ma 11 órától a zalai városban.

Felkészültünk mindenre, sok nagy csatát megélt a csapatom, így nem féltem őket ettől a mérkőzéstől – mondta Karsai Ferenc, a szegedi csapat elnöke. – A sorsolás és az eredmények alakulása révén lett ez az egész szezon mindent eldöntő találkozója, amelyen megszerezhetjük a 13. bajnoki elsőségünket. A Zalaegerszeg meglepetésre nyert Répcelakon, ezzel teremtette meg magának a lehetőséget a bajnokság megnyerésére. Otthon mindenkire veszélyes csapat, amely mindent elkövet majd a győzelemért.

Az Alabárdos Zalaszentgróton töltötte az éjszakát.

DM 2017. 04. 21.

Három Alabárdos-játékos tagja a magyar és a szerb válogatottnak

Szétszéledt a keret

A férfi tekecsapat szuperligából már csak egyetlen forduló, a 22. van hátra az Alabárdos-Szegednek, de az döntővel ér fel: április 29-én Zalaegerszegen csap össze a második zalaiakkal. Ha nem kap ki a címvédő, újra (13. alkalommal) övé az aranyérem.

Addig is a felnőttkeret valamennyi tagja érdekelt ezen a hétvégén: Ózdon rendezik szombaton a keleti régió területi bajnokságát, amelyen a klubból Fehér Béla, Veres Zsolt (mindketten 13 órakor dobnak), Márton János és Szél Tibor (14 órakor kezdenek) indul. A 120 vegyes dobás tétje az első tíz hely, amely országos döntőt ér, és amelyet Szegeden rendeznek június 3–4-én.

A magyar válogatott Szlovákiában, Füleken (szombat) és Rimaszombaton (vasárnap) játszik felkészülési mérkőzést a szlovákokkal, a keret tagja Kiss Norbert és Karsai László, bár utóbbi most pihenhet, míg a nőknél a szegedi Sáfrány Anita (Rákoshegy) utazhat. A szerbek pedig a németeket fogadják szintén világbajnoki felkészülési meccsen szombaton Apatinban, a hazai keret tagja Ernyesi Róbert és Igor Kovacsics.

A legfrissebb férfi világranglistát a szlovák Podbrezova vajdasági játékosa, Zavarkó Vilmos vezeti, mögötte három szegedi játékos található: Kovacsics a második, Kiss Norbert a harmadik, Ernyesi pedig a negyedik.

DM 2017. 04. 15.

A szerb légiós új egyéni pályacsúcsot ért el

Kovacsics remekelt

A Bajnokok Ligája négyes döntője miatt elhalasztott mérkőzésen az Alabárdos-Szegedi TE tekecsapata a 20. forduló bajnokiját pótolta Szolnokon.

A Tisza-partiak közül a szerb légiós, Igor Kovacsics fantasztikusan játszott, hiszen új egyéni pályacsúcsot ért el 710 fával. A szuperligából már csak egyetlen forduló van hátra: a tabellát egypontos előnnyel vezető szegedi alakulat április 29-én Zalaegerszegen, az üldöző otthonában lép pályára, és ha nyer vagy egy pontot szerez (a döntetlen azért elég ritka a sportágban), akkor megvédi a címét, és megszerzi 13. aranyérmét a csapatbajnokságban. Az Alabárdos ifjúsági együttese viszont már megnyerte a sorozatot, mivel a nagy rivális szolnokiak otthonában is győzni tudott – mindössze egyetlen fával.

Végeredmény:
Szolnok-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3444:3708)
A párok:
Varga I.-Karsai L. 0:1 (1:3, 567:595)
Bíró E.-Ernyesi T. 0:1 (1:3, 606:599)
Sáfár Z.-I. Kovacsics 0:1 (0:4, 548:710)
Földi J.-Szél T. 0:1 (1:3, 534:566)
Somodi K.-Fehér B. (Márton J.) 1:0 (3:1, 636:597)
Tóth Á.-Kiss N. 0:1 (0:4, 553:641)

DM 2017. 04. 10.

Elbúcsúzott a szuperligától a Szegvár

Már csak egy lépés kell az Alabárdosnak

A férfi tekecsapat szuperliga 21. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE magabiztos győzelmet aratott az egyik nagy rivális, a Répcelak ellen.

A vendégek – akik még az ősszel megszakították a szegediek 78 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát, és legyőzték a címvédőt – merészet húztak a találkozó elején, hiszen minden mindegy alapon az egykori szegedi duót, Kakuk Leventét és Zapletán Zsombort rögtön az első párban játszatták. Ám ez a lépés nem jött be, hiszen Ernyesi Róbert és Szél Tibor visszaverte a támadásokat, és megszerezte mindkét csapatpontot. A találkozó ezután már hazai örömjátékot hozott, egyedül Fehér Béla nem tudta megnyerni a saját párharcát, így az Alabárdos megőrizte első helyét a tabellán, a Répcelak pedig az utolsó fordulótól függetlenül harmadik lesz a bajnokságban. A Szeged csütörtökön Szolnokon pótolja a 20. fordulóból elhalasztott bajnokit, míg a szuperligát eldöntő zalaegerszegi mérkőzése április 29-én lesz.

Alabárdos-Szegedi TE-Répcelak 7:1 (3652:3553)
A párok:
Szél T.-Zapletán Zs. 1:0 (4:0, 610:570)
Ernyesi R.-Kakuk L. 1:0 (2:2, 655:638)
I. Kovacsics-Ritter T. 1:0 (3:1, 583:547)
Karsai L.-Brancsek J. 1:0 (3:1, 620:575)
Kiss N.-Molnár P. 1:0 (2:2, 607:602)
Fehér B.-Vörös M. 0:1 (2:2, 577:621)

DM 2017. 04. 07.

Rangadót játszanak

A férfi tekecsapat szuperliga 21. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE szombaton 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Répcelak együttesét fogadja.

Répcelak–Zalaegerszeg 2:6. Ez az eredmény alaposan megváltoztatta az erőviszonyokat a férfi tekecsapat szuperligában. A 20. fordulóig ugyanis a Alabárdos-Szegedi TE első számú kihívója a Répcelak volt, ám ezzel a sikerrel a zalaiak léptek elő a legfőbb riválissá. A szegediek még mindkét közvetlen riválisukkal játszanak, ám míg a Répcelakot otthon fogadják (szombaton 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban), addig Zalaegerszegre ellátogatnak.

Meglepődtem, mert a Zalaegerszeg ugyan mindig hozta a kötelezőt, de a Répcelak otthon stabil volt – mondta Ernyesi Róbert, a szegediek BL-legjobbja. A zalaiak elleni meccs így felértékelődött, a Répcelakról meg tudtuk, hogy mindkét mérkőzés fontos lesz ellene a bajnokság szempontjából. Taktikai csata lehet holnap, de remélem, a hazai eredményeinket hozva megnyerjük a rangadót.

Az Alabárdos-Szegedi TE a a Szolnok elleni elmaradt mérkőzést április 13-án pótolja.

DM 2017. 04. 04.

A szegedi Ernyesi Róbert érte el a legjobb egyéni eredményt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében

Négy arany mellett már négy ezüstjük van

Nyolcadik Bajnokok Ligája-döntőjében a négy arany mellett a negyedik ezüstérmét szerezte meg az Alabárdos-Szegedi TE. A szlovákiai két nap alatt mindössze egy kimagasló teljesítmény akadt a csapatban, és valóban a legjobb, a német Zerbst győzött, míg a házigazda Podbrezova harmadik lett.

Podbrezova (magyarul Zólyombrézó) hatalmas vasműje ráereszkedett a területén, a Besztercebánya és Breznóbánya közötti vasútvonal mentén megépített korszerű tekecsarnokra. Mint épület és mint hatalmas teher egyaránt.

A helyi tekecsapat, a szlovák Zeleziarne Podbrezova nagy hatalmú vezetője, a vasmű ötödik embere, Julius Krivan nem titkoltan azért intézte úgy, hogy a besztercei régió kisvárosa rendezze a tekecsapat Bajnokok Ligája négyes döntőjét, hogy a Podbrezova megszerezze története harmadik BL-elsőségét. A nagy terhet nem bírták el a hazaiak, a győzelmet a Zerbst érte el – éppen harmadszor. A hat német és két szlovén válogatottat felvonultató germánok egyenletes teljesítményt nyújtottak a Final Four mindkét napján, valóban ők voltak a legjobbak.

Egyenletesen és teher nélkül játsz(hat)ott a címvédő Alabárdos-Szegedi TE is, ami a horvát Zaprešic elleni elődöntő megnyeréséhez elég volt, a Zerbsttel szemben viszont már nem.

Ernyesi Róbert mindkét napon remekelt, övé volt a legjobb egyéni eredmény, a döntőbeli 691 fa, emellett mindkét ellenfelét 4:0-ra verte. A többieknek voltak fellángolásai, jó szakaszai, de hullámvölgyei is.

A Szeged a nyolcadik BL- döntőjében a negyedik ezüstérmét szerezte, ezzel kiegyenlítette az aranyak számát. Hogy melyik lép át az ötödik szintre, az leghamarabb jövőre derülhet ki a németországi Straubingban.

DM 2017. 04. 02.

Sorrendben ötödször döntőzött a BL-ben az Alabárdos-Szeged

Ezúttal ezüstöt szereztek

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája sorozatának 2016–2017-es döntőjében a címvédő Alabárdos-Szegedi TE 6:2-re elvesztette a német Zerbst elleni meccset a szlovákiai Podbrezován.

Sorozatban ötödször jutott a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája Final Fourjában a döntőbe az Alabárdos-Szegedi TE – most is címvédőként várta a szlovákiai Podbrezován rendezett négyes finálét. És bizony az elődöntőben megijedhettünk, hiszen a horvát Zaprešic a meccs felénél 61 fával 2:1-re vezetett. A második sor első szettje viszont álomszerűen alakult, a szegediek a három játékos első harminc dobása alatt utolérték ellenfelüket, később fordítottak, és ha nem is simán, de 6:2-re győztek.

A döntőben az a német Zerbst következett, amely örök mumusa a szegedieknek, de amelyet tavaly a BL-elődöntőben sikerült legyőzni – igaz, 2016 őszén a világkupa elődöntőjében viszont a germánok nyertek. Ez a meccs is úgy alakult szegedi szempontból, mint az elődöntő, azzal a különbséggel, hogy az Alabárdos ezúttal nem tudta a maga javára fordítani az eredményt.

A szegedi csapat így a négy elsősége mellé begyűj- tötte a negyedik BL-ezüstérmét is – szégyenkezésre tehát semmi ok, hiszen még mindig a sorozat legeredményesebb csapatáról van szó, még ha most tényleg a jobb együttes győzte is le.

Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, elődöntő:
Alabárdos-Szegedi TE-Zaprešic (horvát) 6:2 (3759:3717)
A párok: Szél T.-Bolanca 0:1 (0:4, 546:623), I. Kovacsics-Bogdanovic 0:1 (2:2, 630:665), Ernyesi R.-B Manev 1:0 (4:0, 677:626), Fehér B.-Friedl 1:0 (2:2, 611:610), Kiss N.-M. Mance 1:0 (2:2, 658:622), Karsai L.-N. Uzelac (D. Funda) 1:0 (3:1, 637:571). A másik elődöntőben: Podbrezova (szlovák-Zerbst (német) 3:5.
Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, döntő:
Alabárdos-Szegedi TE-Zerbst (német) 2:6 (3771:3876)
A párok: I. Kovacsics-M. Weber 0:1 (0:4, 632:678), Szél T.-A. Schondelmaier 0:1 (0:4, 589:672), Ernyesi R.-U. Stoklas 1:0 (4:0, 691:631), Fehér B.-T. Hoffmann 1:0 (2:2, 612:609), Kiss N.-B. Benedik 0:1 (2:2, 640:672), Karsai L.-T. Schneider 0:1 (1:3, 607:614). A 3. helyért: Podbrezova-Zaprešic 5,5:2,5.

DM 2017. 04. 01.

Ismét a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel az Alabárdos-Szeged

Címvédőként utaznak Podbrezovába

Tizenkettedik alkalommal résztvevője a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája négyes döntőjének az Alabárdos-Szegedi TE, amely holnap 14 órától címvédőként lép pályára a szlovákiai Podbrezován a horvát Zaprešic ellen a Final Four elődöntőjében.

Tavaly ugyanekkor angyali nyugalommal kelt útra a németországi Bambergbe a tekecsapat Bajnokok Ligája négyes döntőjére az Alabárdos-Szegedi TE. Az együttes már azzal nagy dolgot tett, hogy előbb a német Schwabsberget, majd a horvát Zaprešicet kiejtette – utóbbit 1:7-ről, jobb szettaránnyal, a visszavágón hatalmas mérkőzést produkálva és 7:1-re győzve. A négyes döntőben aztán előbb a német Zerbstet, majd a házigazda Bamberget legyőzve hódította el története negyedik BL-trófeáját.

Ezúttal mint címvédő talán egy kicsivel több lehet a teher a játékosok vállán, de a nyugalom ugyanúgy átjárhatja a játékosokat, hiszen ismét ott vannak a legjobbak között.

Nehéz szezonunk van sérülések és betegségek miatt, de az elmúlt két, három hét történései alapján merem azt mondani, hogy igenis megint esélyesei vagyunk a szlovákiai négyes döntőnek – mondta Karsai Ferenc klubelnök. – A podbrezovái létesítményben jól játsszuk a pályát, persze a hazaiaknál nem mindig jobban. Egy ilyen torna, egy-egy meccs azonban nem csak a pályáról, annak minőségéről szól, hanem az ott pályára lépők fizikai és lelki állapotától is. A csapat formája felfelé ívelő, főleg mióta Fehér Béla visszatért. Persze, a másik három is erős csapat, ám ha azt produkáljuk, amit tudunk és amit én várok, akkor megnyerhetjük a BL-t. Nem kell extra, de mindenkinek hozni kell, amire képes hullámvölgy, rövidzárlat nélkül.

Az Alabárdos-Szeged ma reggel indult el a szlovákiai Podbrezovába, ahol szombaton 14 órától lép pályára a már említett Zaprešic ellen. Két régi ismerősről van szó, amelyek már többször találkoztak egymással: a nyolc párharc mérlege hat szegedi és két horvát győzelem. A másik ágon a házigazda Podbrezová és a német Zerbst küzd majd (holnap 16.30-tól) a döntőbe jutásért. Vasárnap 13 órától a bronzmérkőzést, 15.30-tól pedig a döntőt rendezik.

DM 2017. 03. 27.

Jó formában van az Alabárdos

A hétvégi Bajnokok Ligája négyes döntő előtt egyvalamit nyugtázhatunk: az utóbbi hetek legjobb formáját mutatta a férfi tekecsapat szuperligában az Alabárdos-Szegedi TE.

A címvédő együttes ugyanis 8:0-ra legyőzte a Győrt úgy, hogy egy kivételével mindenki 600 fa felett dobott – és erre bizony ebben a bajnokságban régen volt példa.

A csapat formája tehát biztató a szombati és vasárnapi események előtt, amikor a szlovákiai Podbrezován rendezik a BL Final Fourját. Az elődöntőben a szegediek az örök rivális horvát Zaprešic ellen lépnek pályára szombaton 14 órától.

Férfi tekecsapat szuperliga, 19. forduló: Alabárdos-Szegedi TE-Győr 8:0 (3744:3362)
A párok: Szél T.-Kázár T. 1:0 (4:0, 607:537), Ernyesi R.-Koller D. 1:0 (4:0, 649:564), I. Kovacsics-Budai Á. 1:0 (3:1, 599:584), Karsai L.-Pete II. L. 1:0 (3:1, 621:574), Kiss N.-Danóczy R. 1:0 (4:0, 651:587), Fehér B.-Batki T. (Nagy B.) 1:0 (3:1, 617:516).

DM 2017. 03. 24.

A Győr elleni hazai meccsel indul a menetelés
Eljött a hajrá ideje

A következő egy hónap lesz a legfontosabb időszak az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapata számára.

A hazai szuperligában következik a hajrá, az utolsó négy bajnoki, amelyben eldől, megvédi-e címét a Tisza-parti együttes, majd a jövő hét végén ismét csak a címvédés járhat a szegediek fejében, hiszen a szlovákiai Podbrezován rendezik az Alabárdos részvételével a tekecsapat Bajnokok Ligája Final Fourját.

A legelső feladat holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Győr elleni bajnoki lesz. Az esélyes mindenképpen a hazai együttes, amely a kisalföldi városban is győzött 6:2-re.

A további három összecsapás közül a Szolnok elleni hivatalos időpontja jövő szombat, de a BL-szereplés miatt április 13-án lesz idegenben, majd április 8-án érkezik Szegedre a nagy rivális, egy ponttal lemaradó Répcelak, 29-én pedig Zalaegerszegen zárul a szuperliga.
DM 2017. 03. 20.

Biztos Fradi-verés

A férfi tekecsapat szuperliga 18. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE Budapestre utazott.

A népligeti pályán a Ferencváros vendégeként megint meggyőző játékot nyújtott a címvédő, amely 7:1-re nyerte meg a mérkőzést. A vendégek együtteséből négyen (Szél T., Ernyesi R., Fehér B., Kiss N.) is eljutottak 600 fa fölé, az Alabárdos pedig továbbra is vezeti a bajnokságot.

Férfi tekecsapat szuperliga, 18. forduló: FTC-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3501:3695)
A párok: Bíró P.-Szél T. 0:1 (1:3, 593:628), Rendes Á.-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 601:646), Aranyosi L.-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 528:573), Sárosi K.-Fehér B. 0:1 (1:3, 596:625), Botházy P.-Karsai L. 1:0 (2:2, 583:578), Balogh M.-Kiss N. 0:1 (1:3, 600:645).

DM 2017. 03. 10.

Simán nyert az Alabárdos

A férfi tekecsapat szuperliga 15. fordulójából a Bajnokok Ligája-negyeddöntő olaszországi visszavágója miatt elhalasztott mérkőzést pótolt Nyíregyházán az Alabárdos-Szegedi TE.

A nyírségi mérkőzésen a vendégek legjobbja ezúttal Kiss Norbert volt, de Karsai László is eljutott a bűvös 600 fa fölé.

Férfi tekecsapat szuperliga, a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Nyíregyháza–Alabárdos-Szegedi TE 0:8 (3259:3538)
A párok: Finta Z.–Szél T. 0:1 (0:4, 530:585), Szlovenszki A.–Ernyesi R. 0:1 (1:3, 539:597), Ráski J.–I. Kovacsics 0:1 (2:2, 524:550), Kastura Zs.–Karsai L. 0:1 (0:4, 531:614), Szegő L.–Fehér B. 0:1 (1:3, 560:567), Hacker D.–Kiss N. 0:1 (1:3, 575:625).

DM 2017. 03. 06.

Fehér felépíti magát

A férfi tekecsapat szuperliga 17. fordulójában az éllovas Alabárdos-Szegedi TE magabiztosan verte a Vasasszonyfát, míg a Szegvár a második sikerét aratta a bajnokságban.

Fehér Béla újra végigjátszott egy mérkőzést. Nagy szó ez azok után, hogy az Alabárdos-Szegedi TE férfi tekecsapatának játékosa október eleje óta küzdött csípő- és derékproblémákkal. A felépülés hosszú időt vett igénybe, de úgy tűnik, a játékos tünetmentes, így fontos időpontban kapcsolódott be a csapat életébe – április első hétvégéjén jön a BL négyes döntő.

Ennél lényegesebb momentum nincs is, mint hogy megint ott lehettem a pályán – mondta a bajnok tekés. – Jó volt újra tekézni, és ugyan jobb eredményre számítottam, ám egész héten megfázással küzdöttem, és tudom, minden kezdet nehéz. Muszáj lesz újra felépítenem magam a BL négyes döntőjére.

A csapatból végül éppen Fehér nem szerzett pontot, ám így is nyert az Alabárdos 7:1-re – Szél, Kovacsics és Karsai L. extrát játszott, ahogy az ifjúságiaknál Házi is (616 fa).

Jegyzőkönyv

Férfi tekecsapat szuperliga, 17. forduló: Alabárdos-Szegedi TE–Vasasszonyfa 7:1 (3697:3247)
A párok: Szél T.–Horváth P. 1:0 (4:0, 656:548), Ernyesi R.–Kovács A. 1:0 (3:1, 591:541), I. Kovacsics–Albert L. 1:0 (4:0, 659:512). Karsai L.–Szerdahelyi G. 1:0 (4:0, 639:546). Fehér B.–Horváth Z. 0:1 (2:2, 558:583), Kiss N.–Molnár Z. 1:0 (4:0, 596:517).

DM 2017. 03. 03.

Kötelező siker előtt az Alabárdos

Három idegenbeli meccs, hat pályacsúcs.

Ezzel a mérleggel tudta le az eddigi bajnokikat a férfi tekecsapat szuperligában az Alabárdos-Szegedi TE. A címvédő Ózdon, Ajkán és Kaposvárott adta át az aktuális csapatrekordot a múltnak, ezenkívül pedig a szerb légiós, Igor Kovacsics Ajkán és Kaposvárott javította meg a felnőtt egyéni, Ernyesi Róbert pedig az ifjúsági egyéni csúcsot az utóbbi helyszínen.

A csapat tehát jól hangol az előtte álló komoly feladatokra, így az április 1–2-án a szlovákiai Podbrezován rendezendő Bajnokok Ligája négyes döntőre, illetve az utána következő két magyar rangadóra, a Répcelak és a Zalaegerszeg ellenire.

Addig is itt az újabb, úgynevezett kötelező feladat: holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Vasasszonyfát látja vendégül a szegedi csapat. A vendégek eddig mindössze négy pontot gyűjtöttek, így a Szegvár előtt – amely szintén szombaton 15 órától a Kaposvárt látja vendégül – az utolsó előtti helyen állnak. Az Alabárdos sikere tehát elvárható lesz a 17. forduló mérkőzésén.

DM 2017. 02. 27.

Az egyéni és a csapatrekord is megdőlt Kaposváron
Csúcs csúcsot követett

A férfi tekecsapat szuperliga 16. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE Kaposváron remekül játszott, hiszen a 8:0-s győzelmet csapat- és pályacsúcsok révén érte el.

Egyik ámulatból a másikba estek a kaposvári szurkolók a szegedi játékosok teljesítménye láttán, hiszen Ernyesi Róbert pályacsúccsal kezdett a férfi tekecsapat szuperliga 16. fordulójában, majd Igor Kovacsics ezt is felülmúlta a következő sorban – ilyet azért ritkán látni ebben a sportágban. A végén még az eddigi egyéni rekorder, a kaposvári származású Kiss Norbert is megpróbálkozhatott az újabb javítással, de végül az általa 2014-ben elért 629 fa helyett immár a szerb légiós, Kovacsics az újdonsült egyéni csúcstartó.

Kissnek azért volt szerepe abban, hogy az Alabárdos- Szegedi TE csapatként is felülmúlja a Zalaegerszeg 2015 januárjában elért rekordját, így a kaposvári csapatpályacsúcsban a 3465 fát felváltotta a szegediek 3585 fája.

Jegyzőkönyv

Férfi tekecsapat szuperliga, 16. forduló: Kaposvár–Alabárdos-Szegedi TE 0:8 (3189:3585, csapat pályacsúcs).
A párok: Magyar J.–Ernyesi R. 0:1 (0:4, 539:645), Illés R.–Szél T. 0:1 (1:3, 524:555), Miklós Gy.–Márton J. 0:1 (1:3, 484:544), Nagy G.–I. Kovacsics 0:1 (1:3, 591:662, egyéni pályacsúcs), Kálny K.–Karsai L. 0:1 (0:4, 536:605), Földesi Zs.–Kiss N. 0:1 (1:3, 515:574).

DM 2017. 02. 24.

Alabárdos-Szegedi TE: BL után bajnoki
Teljesítették a kötelezőt

Nem botlott a címvédő, azaz az Alabárdos- Szegedi TE kettős győzelemmel (kétszer 6:2) vette az olasz Neumarkt állította akadályt a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájában, így készülhet a Final Four szlovákiai (időpont: április 1. és 2.) elődöntőjére.

– Címvédőként és a sorsolás, az ellenfelek ismeretében kötelező volt újra a Bajnokok Ligája Final Fourjába kerülnünk – vélte a szegediek játékosa, Ernyesi Róbert. – Ám amíg tavaly felfelé ívelő volt a formánk, addig idén erős közepes. Megérezzük Fehér Béla hiányát. Az olaszországi visszavágón a továbbjutás nem forgott veszélyben, ám a vereség benne lehetett volna, szerencsére kettős győzelemmel jutottunk tovább. A BL négyes döntőjéig nem lesz különösebben nehéz meccsünk, és ha Fehér visszatér, márpedig a héten jó hírek érkeztek róla, és visszanyeri a formáját, akkor megvédhetjük a címünket. Nekem amúgy is pluszmotivációt jelent a podbrezovai szereplés az ott eltöltött egy év miatt.

Az Alabárdos-Szegedi TE szombaton Kaposváron szerepel, a 16. forduló bajnoki mérkőzése 14 órakor kezdődik.

DM 2017. 02. 20.

A címvédő kettős sikerrel verte az olasz neumarktot
Elődöntőbe jutott az Alabárdos-Szeged

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján az Alabárdos-Szegedi TE Olaszországban a KK Neumarkt vendégeként 6:2-re nyert, így kettős győzelemmel került a legjobb négy közé.

A hazai 6:2 tiszteletet parancsoló volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ám az olasz Neumarkt minden mindegy alapon kezdett: a legjobb három játékosát a visszavágó legelején játszatta. A magyar duó, Kiss Tamás és Kovács Gábor hozta is a csapatpontot, éppen, mint Szegeden, míg az olasz válogatott Wolfgang Blaas a második szettben kellemetlenkedett egy kicsit, de végül Ernyesi Róbert lesimázta a meccset, fontos győzelmet aratva csapatának.

A végén Szél Tibor és Kiss Norbert gyorsan megnyerte az esetleges 6:2-es vereség miatt lényeges szetteket, így ha ennyire kapott volna ki a Szeged, a kispontok miatt úgy is továbbjutott volna. Ám nemhogy nem kapott ki, hanem éppen, ahogy otthon, Leifersben is 6:2-re nyert, így kettős győzelemmel került a négyes döntőbe. Az Alabárdos remek játékkal diadalmaskodott, és jutott be ismét a döntőbe.

A másik magyar együttes, a Répcelak nagy fegyvertényt hajtott végre, hiszen hazai pályán legyőzte a német Zerbstet 5:3-ra – más kérdés, hogy a vendégek a hazai 6,5:1,5 után idegenben megnyerték az első két párt, ezzel pedig gyorsan lerendezték a párharcot.

A szlovákiai Podbrezován április 1-jén és 2-án rendezik a négyes döntőt, a Szeged a horvát Zapresic ellen játssza majd az elődöntőt. A másik ágon a Podbrezova és a Zerbst küzd majd a fináléért.

Jegyzőkönyv

KK Neumarkt (olasz)-Alabárdos-Szegedi TE 2:6 (3572:3611)
A párok: Kiss T.-Karsai L. 1:0 (3:1, 630:608), W. Blaas-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 621:645), A. Egger-I. Kovacsics 0:1 (2:2, 605-617), Kovács G.-Márton J. 1:0 (2,5:1,5, 573:538), F. Thaler-Szél T. 0:1 (1:3, 575:620), I. Mayr (G. Righi)-Kiss N. 0:1 (1:3, 568:583).

DM 2017. 02. 17.

Leifersbe utaznak

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját 6:2-es előnyből várja a címvédő Alabárdos-Szeged, amely ma reggel indul útnak az olaszországi Leifersbe, a KK Neumarkt otthonába.

Szombaton 13 órától rendezik a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőinek valamennyi visszavágóját, ami után kialakul a négyes döntő mezőnye. A címvédő Alabárdos-Szegedi TE 6:2-re nyerte az olasz KK Neumarkt elleni párharc első meccsét az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Így ma jó esélyekkel utaznak el a Tisza-partiak a Bolzanótól délre fekvő Leifersbe, ahol a magyar Kiss Tamást és Kovács Gábort foglalkoztató olasz bajnok fogadja őket.

Éppen a két magyar volt az, aki Szegeden a két csapatpontot szerezte, így hagyva egy pici reményt a Neumarktnak. Az is éltetheti a taljánok reményeit, hogy az első meccsel ellentétben már számíthatnak a stabil válogatott Blaasra.

Kiss, Kovács és Blaas – ez az a három játékos, aki otthon bárkit képes legyőzni. Azaz a szegedieknek a trió elleni párharcokban nagyon figyelniük kell. Jó hír, hogy a csapattal tarthat Olaszországba a sérüléséből lassan felépülő Poroszlai Gergő, valamint Veres Zsolt, rajtuk kívül Kiss Norbert, Karsai László, Szél Tibor, Ernyesi Róbert, Márton János és Igor Kovacsics alkotja az utazó keretet.

DM 2017. 02. 14.

Igor Kovacsics harmadik lett a világkupán
Sáfrány Anita dobogóra állhatott

A szegedi származású, de a Rákoshegy színeiben szereplő Sáfrány Anita jóvoltából egy bronzéremmel zárta a tekézők hétvégi világkupáját a magyar csapat.

A világbajnok magyar versenyző a németországi Straubingban rendezett 22. felnőtt egyébi vk-n előbb a francia Stéphanie Rauschert, majd a szlovén Brigita Strelecet győzte le. Az elődöntőben aztán nagy csatában kikapott a későbbi győztes cseh Hana Wiedermannovától.

A férfiaknál az Alabárdos- Szegedből Kiss Norbert és Karsai László egy-egy győztes találkozó után a negyeddöntőben kapott ki, a végső sikert pedig a szerbiai Zavarkó Vilmos, a szlovák Podbrezova játékosa szerezte meg. A szegedi klub játékosa, a szerb Igor Kovacsics az U23-as mezőnyben harmadik lett, ugyanitt Ernyesi Róbert a nyolc között zárt.

DM 2017. 02. 11.

Straubingi tekézés

A németországi Straubing ad otthont a férfi tekézők 22. egyéni világkupájának, amelyen az Alabárdos-Szegedi TE együttesét ketten képviselik.

Az egyenes kieséses verseny tizenhatos mezőnyében Kiss Norbert ellenfele az osztrák Vsetecka lesz ma 11.10-től, míg a lázzal járó betegségéből felépült Karsai László ma 12.20-tól a francia Julien Schmitt ellen játszik. A győztesek ma még lejátsszák a negyeddöntőt, majd vasárnap következnek a küzdelmek a legjobb négy között, illetve a helyosztók.

A junioroknál szintén van két szegedi játékos: Ernyesi Róbert és Igor Kovacsics is nyert, így mindketten negyeddöntősök.

DM 2017. 02. 06.

Volt bennük kurázsi

A férfi tekecsapat szuperliga 14. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE új csapatpályacsúcsot elérve 7:1-re nyert Ajkán.

Van kurázsi, elszántság az Alabárdos-Szegedi TE együttesében. Azok után ugyanis, hogy a Répcelak – amely tavaly decemberben megszakította a címvédő Tisza-partiak több mint három éves, 78 meccses bajnoki győzelmi sorozatát – az előző fordulóban Ajkán csapatpályacsúcsot dobott, ezt rögtön a következő játéknapon felülmúlta a Szeged, és immár Kiss Norberték tartják az aktuális rekordot a Veszprém megyei kisváros tekecsarnokában. A különbség mindössze két fa: a Répcelak 3500, az Alabárdos 3502 fát ért el.

És mindezt úgy teljesítette a csapat a tekecsapat szuperliga 14. fordulójában, hogy Fehér Béla csípősérülés miatt még továbbra sem bevethető, Karsai László lázas betegség miatt végül el sem utazott Ajkára, így az ifista Házi Márk kezdhetett, míg a nemrég műtött, de már edzésben lévő Poroszlai Gergő tartalékként vett részt a bajnokin.

Ajka-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3305:3502, új csapatpályacsúcs). A párok: Szigeti Sz.-Szél T. 0:1 (0:4, 543:622), Nagy L.-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 551:610), Városi L.-I. Kovacsics 0:1 (1:3, 550:612), Tóth Z.-Márton J. 0:1 (2:2, 531:533), Fodor Sz.-Kiss N. 0:1 (1:3, 568:605), Tóth L.-Házi M. 1:0 (3:1, 562:520).

DM 2017. 01. 30.

Teke-BL: Az Alabárdos-Szeged 6:2-re diadalmaskodott az olasz Neumarkt ellen
Főszerepben a magyarok voltak

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén az Alabárdos-Szegedi TE hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 6:2-re legyőzte az olasz KK Neumarkt együttesét, így nyugodtan várhatja a február 19-i visszavágót.

Rossz hírrel kezdődött a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzése: az olasz Neumarkt válogatott játékosa, Wolfgang Blaas nem is jött el Szegedre, mivel az elmúlt hét elején elhunyt az édesanyja.

Az egyik legjobbjukat otthonhagyó olaszok és a sorozat címvédője, az Alabárdos-Szeged mérkőzése előtt az olimpiai tizedik, Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő, Nagy Péter végezte el az első dobást. Az első fát ugyan nem érte el a gurítása, ám így is ötöse lett, azaz látszódott, rendszeres látogatója az újszegedi teke- és bowlingcentrumnak. Az ereje megvan, és ha ehhez társul pontosság, akár szerződést is kaphat a négyszeres BL-győztestől…

A találkozó egy kicsit lassú mederben kezdődött, és ugyan Szél, valamint Ernyesi is hozta a várt csapatpontot, a hangulat még nem volt a szokásos ellenfélriasztó. Nem úgy a középső sorban, ahol egyrészt mind a négy tekés 600 fa felett dobott, másrészt ebben a szakaszban volt az első magyar–magyar párharc. A két válogatott játékos, a szegedi Karsai László, valamint az olaszok légiósa, Kiss Tamás igazán minőségi párharcot vívott utóbbi sikerével és a meccs legjobb eredményével, ahogy Igor Kovacsics is elsöprő játékkal verte riválisát.

A zárósor ugyancsak tartogatott egy érdekes csatát: itt is két magyar válogatott, Kiss Norbert és a korábbi szegedi, Kovács Gábor csapott össze. A végén jobban koncentrált a vendégek játékosa, így megszerezte a második csapatpontot. Mindezek ellenére az Alabárdos-Szeged magabiztos, 6:2-es vezetéssel utazhat a visszavágóra, ez pedig meg- győző előnynek tűnik.

A szegediek másnap a Szegvár ellen vívták a Csongrád megyei derbit, amelyet szintén magabiztosan nyertek meg.

Alabárdos-Szegedi TE-KK Neumarkt (olasz) 6:2 (3746:3623). A párok: Szél T.-G. Righi 1:0 (3:1, 624:581), Ernyesi R.-A. Egger 1:0 (3:1, 588:568)., I. Kovacsics-F. Thaler 1:0 (3:1, 662:620), Karsai L.-Kiss T. 0:1 (1:3, 648:677), Kiss N.-Kovács G. 0:1 (1,5:2,5, 614:621), Márton J.-I. Mayr (H. Lanstchner) 1:0 (3,5:0,5, 610:556).

Alabárdos-Szegedi TE-Szegvár 8:0 (3657:3334). A párok: Szél T.-Zsibók Z. 1:0 (4:0, 656:550), Ernyesi R.-Vígh F. (Szabó G.) 1:0 (4:0, 602:502), I. Kovacsics-Rácz J. 1:0 (3:1, 605:562), Karsai L.-Szabics K. 1:0 (3:1, 574:574), Márton J.-Rácz R. 1:0 (3:1, 579:563), Kiss N.-Ács T. 1:0 (3:1, 641:583).

DM 2017. 01. 27.

Holnap 13 órától: Alabárdos-Szeged–Neumarkt
Magyar ellenfelek

Holnap 13 órakor az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a címvédő Alabárdos-Szegedi TE az olasz KK Neumarkt együttesét fogadja. A vendégek keretében két magyar játékos (Kiss Tamás, Kovács Gábor) található.

Egy megnyert hétközi bajnokival a háta mögött (7:1 az ASV Lana ellen) tegnap kelt útra az olasz KK Neumarkt a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésére, majd az Ausztriában töltött éjszaka után ma délután érkezik meg Szegedre.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban szombaton 13 órakor rendezendő BL-mérkőzés esélyese az Alabárdos-Szeged, amely az elmúlt négy sorozatból hármat (2013, 2014, 2016) megnyert, összességében pedig már négy sikernél tart (2006 a legelső BL-elsőség időpontja) – egyedülálló módon.

Az olasz csapat a szlovén Maribor ellen otthon 6:2-re nyert, idegenben 5:3-ra kapott ki, így jutott tovább 9:7-es összesítéssel, míg a Szeged két 8:0-s sikerel verte a cseh Vrchlabít.

A Neumarkt keretében két kiváló magyar válogatott játékos található: a korábbi zalaegerszegi játékos, Kiss Tamás, aki január elején a BB Mentor-kupa elődöntőjében is szerepelt, illetve az egykori szegedi tekés, Kovács Gábor. Mellettük olasz válogatottak (Wolfgang Blaas, Georg Righi) is szerepet kapnak, azaz egyáltalán nem könnyű ellenfél a Neumarkt. A hazai csapatot egy kicsit megviselte az ózdi hideg (8 Celsius-fokban kezdődött a legutóbbi bajnoki), de a megfázáson kívül senkinek sincs komoly baja. A találkozó visszavágóját február 18-án rendezik Olaszországban.

Az Alabárdos-Szeged vasárnap 11 órától bajnokit is játszik: a szuperliga 13. fordulójában a megyei újoncot, a Szegvárt fogadja.

DM 2017. 01. 23.

Hidegben is csúcsokat dobtak

A férfi tekecsapat szuperliga 12. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE Ózdon a SALGÓZD ellen nyert 7:1-re.

Két pályacsúcs megdöntésével térhetett haza Ózdról a férfi tekecsapat szuperliga 12. fordulójában a címvédő Alabárdos-Szegedi TE. A SALGÓZD elleni idegenbeli mérkőzésen előbb Igor Kovacsics múlta felül az egyéni rekordot (645 fa), majd a meccs végén kiderült, az összteljesítmény is az eddigi legjobb (3617 fa) lett. Mindezt úgy, hogy az elmúlt év októberi világkupa óta sérült Fehér Béla és biztonsági okokból Karsai László sem játszott. Helyettük a már régóta megbízható teljesítményt nyújtó Márton János, valamint az ifjúsági Házi Márk is hozta a pontot.

A meccshez hozzátartozik, hogy az ózdi pályán rendkívül hűvös, de inkább hideg volt: mindössze nyolc Celsius-fok várta a csapatokat, mivel elromlott az egyik keringetőszivattyú… A mérkőzés végére már felkúszott a hőmérséklet 15-16 fokra.

Az Alabárdos-Szegedi TE szombaton 13 órától a Bajnokok Ligájában az olasz Neumarktot fogadja az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, majd vasárnap 11 órától jön a megyei rangadó a Szegvár ellen – szintén az újszegedi létesítményben, így komoly erőpróba vár a játékosokra.

SALGÓZD-Alabárdos-Szegedi TE 1:7 (3355:3617, csapatpályacsúcs). A párok: Rendes M.-Szél T. 1:0 (2:2, 565:553), Stréer T.-Ernyesi R. 0:1 (1:3, 600:630), Molnár Gy.-I. Kovacsics 0:1 (0:4, 524:645), Fancsik I.-Márton J. 0:1 (0:4, 535:588), Balázs P.-Házi M. 0:1 (1:3, 534:575), Bóta E.-Kiss N. 0:1 (0:4, 597:626).

DM 2017. 01. 17.

Már újításokon gondolkodnak a 15. BB mentor-kupa szervezői
Bárány a nyolcadik győztes lett

Olyan sportoló nyerte meg 166 induló, benne 13 világbajnok között a 15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglistaverseny, aki eddig még nem. A szegedi torna történetének új győztese lett a szerbiai Bárány Csongor.

A nyolcadik győztest avatták a szegedi nemzetközi A kategóriás egyéni férfi teke világranglistaverseny történetében, hiszen a szerbiai Bárány Csongrád (KK Beograd) már többször ott volt a négy között – tavaly is –, ám győznie még nem sikerült. Az idei, 15. BB Mentor-kupa ezen kívül is több érdekességgel szolgált.

Világbajnokok

A torna vonzza a kiváló játékosokat. Nem véletlen, hogy az idei, már 15. BB Mentor-kupán összesen 13 felnőtt világbajnok tekés indult el. Közülük tízen kerültek a nyolcaddöntőbe, így további hat hely jutott azoknak is, akik nem a legmagasabb szintet képviselik. Viszont ha megnézzük a négyes döntő mezőnyét, ott már csak vb-elsők voltak, igaz Igor Kovacsics (Alabárdos-Szeged), a győztes Bárány Csongor (KK Beograd) és Kiss Tamás (KK Neumarkt) – aki az osztrák Martin Janits (Kleinwarasdorf) visszalépése miatt mint első számú tartalék lehetett a legjobb 16 mezőnyében – mellett a vajdasági Alen Kujundzsics (Szpartak Szabadka) még csak ifjúsági világbajnok volt. Látva a játékát, ami késik, nem múlik, más kérdés, hogy a másik három játékos egyaránt BL-induló csapatból érkezett. Nagy hiányzók így is voltak: a szlovák Podbrezova állandó résztvevője a szegedi tornának, ám az idén indult, cseh és szlovák közös Interliga-sorozat 12. fordulója miatt ezúttal nem láthattuk Zavarkó Vilmost, Daniel Tepsát vagy Milan Tomkát.

Amatőrök

És éppen az előbbi néhány gondolat az, amely lehetőséget biztosít az abszolút amatőrök játékára is. A 2017-es rendezvényen 34 olyan versenyző indult el, aki egyértelműen csak a kihívás, a saját határok feszegetése, a jó buli miatt nevezett és játszott. Közülük a székesfehérvári Marxim TC játékosa, Sziklási Tibor érte el a legjobb eredményt: 580 fával a selejtezőben a 39. helyet szerezte meg. A szegedi városi bajnokságból a Gumigyár, a Temesvári Hús, az Euroteke, az Anró-Ker, az EDF DÉMÁSZ indított versenyzőt, de a megyei szabadidősport-szövetséget is képviselte tekés.

Változások lesznek

Fejlődni kell, erre utal, hogy a szervezők már azt tervezik, 2018-ban az amatőröknek és az U23-as korosztálynak is lesz négyes döntő. Illetve az ország különböző területéről érkezők miatt két hétköznap kárára inkább a 16-os döntőt megelőző hétvégén is lehet majd selejtezni.

DM 2017. 01. 16.

A hat szegedi közül Igor Kovacsics jutott a legtovább
Szerbiába került a BB Mentor-kupa

A szerbiai KK Beograd játékosa, Bárány Csongor nyerte a 15. alkalommal megrendezett szegedi BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás teke világranglista-versenyt. Az Alabárdos-Szegedből a legtovább, a harmadik helyig Igor Kovacsics jutott.

Nemhiába emlegetik, hogy a teke klasszikus és sprint szakága teljesen más játékot igényel. Erre fényes bizonyítékot mutatott a 15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi világranglista-verseny, amelyen ugyan megnyerte a 166 induló részvételével megrendezett, 120 vegyes dobásból álló selejtezőt az Alabárdos-Szeged hatszoros világbajnoka, a címvédő Kiss Norbert, már az egyenes kieséses szakasz első fordulójában kiesett.

A legjobb tizenhat sportoló kétszer harminc dobásban (plusz döntetlen esetén a továbbjutóról döntő három-három dobásos hirtelen halállal) haladt a döntőig, amelyet éppen a Kiss búcsúztató szerbiai Bárány Csongor nyert meg. Kiss mellett kiejtette a rendező klub játékosai közül Márton Jánost és Igor Kovacsicsot is, míg a fináléban a szerb ifjúsági válogatott, szabadkai Alen Kujundzsicsot verte meg.

Éppen az utóbbi tekés igazolta, hogy miért érdemes évente egyszer a környék, az ország legjobbjait és egy-két nemzetközileg is jegyzett külföldi játékost az újszegedi teke- és bowlingcentrumba csábítani. Évről évre mindig tűnnek fel ismeretlen vagy kevésbé ismert játékosok.

Az Alabárdos-Szegedből hatan kerültek a nyolcaddöntőbe, közülük Igor Kovacsics jutott a legtovább, hiszen holtversenyben harmadik helyen zárt.

Jegyzőkönyvek

15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás egyéni teke világranglista-verseny, Szeged, a selejtező végeredménye: 1. Kiss Norbert (Alabárdos-Szegedi TE) 665, 2. Ernyesi Róbert (Alabárdos-Szegedi TE) 661, 3. Szél Tibor (Alabárdos-Szegedi TE) 648, 4. Igor Kovacsics (Alabárdos-Szegedi TE) 645, 5. Kakuk Levente (Répcelak) 640, 6. Martin Janits (Kleinwarasdorf) 632, 7. Alen Kujundzsics (Szpartak Szabadka) 623, 8. Stevan Zsivkovics (13. Maj Novi Sad) 620, 9. Márton János (Alabárdos-Szegedi TE) 620, 10. Karsai László (Alabárdos-Szegedi TE) 617, 11. Matko Bulka (St. Pölten) 616 (tarolás: 229), 12. Budai Ádám (Győr) 616 (216), 13. Nikola Popovicd (Vojvodina) 610, 14. Danóczy Richárd (Győr) 609, 15. Zapletán Zsombor (Répcelak) 607 (211), 16. Bárány Csongor (KK Beograd) 607 (205).

Egyenes kieséses szakasz, nyolcaddöntők: S. Zsivkovics–Márton J. 1:1, szétlövéssel: 18:23, A. Kujundzsics–Karsai L. 2:0, Kiss T.–M. Bulka 2:0, Kakuk L.–Budai Á. 2:0, Szél T.–Danóczy R. 1:1, szétlövéssel: 24:15, I. Kovacsics–N. Popovics 2:0, Kiss N.–Bárány Cs. 0:2, Ernyesi R.–Zapletán Zs. 1:1, szétlövéssel: 23:22. Negyeddöntők: Kakuk L.–I. Kovacsics 1:1, szétlövéssel: 13:19, Szél T.–Kiss T. 1:1, szétlövéssel: 13:17, Ernyesi R.–A. Kujundzsics 1:1, szétlövéssel: 19:20, Bárány Cs.–Márton J. 1:1, 25:19. Elődöntők: A. Kujundzsics–Kiss T. 1:1, szétlövéssel: 41:37, Bárány Cs.–I. Kovacsics 2:0. Döntő: Bárány Cs.–A. Kujundzsics 2:0.

DM 2017. 01. 14.

A BB Mentor-kupa legizgalmasabb napjai jönnek
Hétvégi csúcs lesz

Alaposan átrendezték a 15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke-világranglistaverseny élcsoportját a hazai játékosok.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban ma ötödik napja zajló eseményen négy napon az Alabárdos-Szegedi TE játékosai közül négy foglalta el az első négy helyet – az esélyek alapján az ő nyolcaddöntős részvételük szinte borítékolható, pedig a mai versenynap még hátravan. Az egyetlen szépséghiba, hogy az éllovas Ernyesi Róbertnek tegnap elhunyt a nagyapja, így nem tudni, vasárnap milyen lelki és fizikai állapotban lesz…

Amúgy a tegnapi rossz idő sem tudta elvenni a kedvét a messziről érkező játékosok útra kelésének. Így Budapestről, Pápáról, sőt a szerbiai Belgrád melletti Debeljacsáról (azaz Torontálvásárhelyről) és Kazincbarcikáról is érkeztek tekések, sokszor egyszerűen csak az esemény „fílingje”, és nem az eredmény hajszolása miatt.

A 15. BB Mentor-kupa csúcsa a mai nap hajrája, illetve a vasárnapi egyenes kieséses szakasz lesz, amely végén eldől, hogy ki nyeri az eseményt.

A 15. BB Mentor-kupa hétvégi programja, szombat, 8 órától: a selejtező 5. (utolsó) napja, várható zárás: körülbelül 21.15-kor. Vasárnap, 9.30-tól: nyolcaddöntők; 12.10-től: negyeddöntők; 13.30-tól: elődöntők; 14.30-kor: döntő.

DM 2017. 01. 13.

Már világbajnokok is pályára léptek a 15. BB Mentor-kupán
Egyre izgalmasabb a torna

A 15. BB Mentor- kupa A kategóriás férfi egyéni teke-világranglistaverseny harmadik napján világbajnokok is pályára léptek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban – ebből már érzékelhető, hogy közeleg a selejtező vége, érkeznek a „nagyágyúk”, növekednek az izgalmak.

Ahogy halad előre a 15. BB Mentor-kupa, úgy érkeznek az egyre nevesebb, ismertebb verseny- zők. Ebből a szempontból a csúcs a szombat, amikor a világranglista alapján a legjobbak kerülnek sorra. Ám addig is játszanak olyanok, akik esélyesek akár a végső sikerre. Ilyen volt például a tegnapi selejtezőnapon az osztrák Lukas Huber, a horvátok egyéni világbajnoka, Matko Bulka, vagy Zapletán Zsombor is. Utóbbi egykor szép éveket töltött Szegeden, így szinte hazajár, emellett a Répcelakkal az elmúlt év utolsó bajnokiján szakították meg az Alabárdos 78 mérkőzéses bajnoki győzelmi szériáját.

– Több mint tíz évet töltöttem el Szegeden, így mindig is komoly kötődésem lesz a városhoz – nyilatkozta a világbajnok Zapletán, aki eddig kétszer (2013, 2015) volt elődöntős a szegedi tornán. – A versenyen sok a jó játékos, hiszen a házigazda Szeged eleve jó csapat, a Vajdaságból is érkeznek kiváló tekések, valamint a magyar élvonal nagy része szintén részt vesz rajta.

Világbajnokok, vb-érmesek játszanak, a lebonyolítás pedig izgalmassá, pörgőssé teszi a hajrát. Először mindig csak arra gondolok, hogy jussak be a 16 közé, majd vasárnap jó játékkal minél tovább jussak el.

Zapletán tegnap 607 fát dobott, így egyelőre nyolcaddöntős, holnap pedig még egyszer próbálkozhat. A verseny ma 10 órától folytatódik a selejtező negyedik napjával.

DM 2017. 01. 12.

Már vannak 600 fa feletti eredmények
Átléptek a határon

Eddig igen ritka volt, hogy a szegedi férfi egyéni teke-világranglistaverseny első napján már elérje néhány versenyző a 600 fás lélektani határt.

Ám az idei, 15. BB Mentor-kupán rögtön ketten is felülmúlták ezt az értéket: a szerbiai Vojvodina rutinos játékosa, Nikola Popovics (610) és az Alabárdos-Szeged ifjúsági tekése, Házi Márk (604) is átlépett a hatszázas klubba, tegnap pedig újabbak csatlakoztak hozzájuk a szerbiai élvonalban szereplő klubok játékosai közül. Persze mindez még nem jelenti azt, hogy már gondolhatnak a vasárnapi 16-os döntőre, hiszen tavaly például 624 fával lehetett az utolsó helyen bekerülni.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrum amúgy az ilyenkor megszokott képét mutatja. Magyar, szerb és osztrák rendszámú autók váltották egymást a parkolóban, versenyzők érkeztek és távoztak egyetlen céllal: részt venni és minél jobb eredményt elérni. Mással mivel is lehetne magyarázni, hogy a szegedi, a szegvári vagy az újvidéki sportolók mellett répcelaki, győri, budapesti, salgótarjáni vendégek is játszottak.

Ma a selejtező harmadik napja következik újabb 27 tekéssel, az események 11 órakor kezdődnek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

DM 2017. 01. 11.

Elrajtolt a BB Mentor-kupa

Tegnap az újszegedi teke- és bowlingcentrumban megkezdődött a 15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny.

Az első napon 26-an játszottak, majd ma a 10 órakor kezdődő második napon újabb 38 versenyző következik. A folytatásban a selejtező legérdekesebb és legizgalmasabb eseményei szombaton történnek: egyrészt 8 órától 21 óráig foglalt valamennyi pálya, azaz 52 tekés küzd a legjobb tizenhat helyért, másrészt ekkor lépnek pályára a torna legesélyesebb játékosai. A viadalra összesen 188 nevezés érkezett.

A legjobb 16 játékosnak vasárnap egy teljesen új verseny kezdődik: 9.30-tól a sprint szakág szabályai szerint (2×30 dobás, a szettek döntetlenje esetén 3-3 rádobás) kezdődik a küzdelem egyenes kieséses rendszerben, hogy a 14.30-kor startoló döntőben dőljön el az idei BB Mentor-kupa győztesének kiléte.

DM 2017. 01. 10.

188 nevezés érkezett a BB Mentor-kupára
Hat napig csatáznak

Ma 11 órakor megkezdődik a 15. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke-világranglistaverseny az újszegedi teke- és bowlingcentrumban – 188 nevezés érkezett az eseményre hazánkból és külföldről.

188 nevezés érkezett a 15. BB Mentor-kupára, így nyugodtan kijelenthetjük, az A kategóriás férfi egyéni teke-világranglistaverseny továbbra is lázban tartja a tekesport hazai és nemzetközi szerelmeseit. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban ma 12 órától szombatig a selejtezőket rendezik, vasárnap 9.30-tól pedig a legjobb 16 egyenes kieséses rendszerben dönt majd a végső helyezésekről.

Az esemény eddigi bajnokai közül nevezett Kiss Norbert (Alabárdos-Szeged, a tavalyi győztes), Kiss Tamás (Neumarkt) és Jovan Csalics (Beograd). Rajtuk kívül esélyes a végső sikerre Kakuk Levente és Zapletán Zsombor (mindkettő Répcelak), Bárány Csongor (Beograd), Karsai László, Ernyesi Róbert, Igor Kovacsics, Szél Tibor (mind Alabárdos-Szeged), Lukas Huber és Matko Bulka (mindkettő St. Pölten) – és akkor a meglepetésemberekről még nem is beszéltünk.

Tudta?

A BB Mentor-kupa nemzetközi teke világranglistaverseny eddigi győztesei közül hárman tudtak legalább duplázni. Az Alabárdos-Szegedi TE hatszoros világbajnoka, Kiss Norbert a csúcstartó négy sikerrel (2008, 2012, 2014, 2016) vezet, ő a címvédő is, míg háromszor ketten tudtak győzni: a vajdasági Zavarkó Vilmos (2009 – még a Kunfehértó színeiben, 2010, 2013 – Podbrezova) és a szerb Jovan Csalics (2002, 2004, 2011 – Podbrezova). A további győztesek közül Fekete László szegedi színekben 2003-ban, Nemes Attila (Zalaegerszeg) 2006-ban, Kovács Gábor (Szeged) 2007-ben, míg Kiss Tamás (Neumarkt) 2015-ben nyert. Egy év (2005) kimaradt, ekkornem rendezték meg a tornát.

DM 2017. 01. 02.

Jövő kedden kezdődik a 15. BB Mentor-kupa egyéni verseny
A tekeshow újraindul

A jövő héten keddtől vasárnapig ismét megrendezi az Alabárdos-Szegedi TE a BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás pénzdíjas egyéni férfi teke világranglista-versenyt, amely kisebb jubileumot ünnepel: 15. alkalommal várja a több mint 100 indulót.

A hazai és a nemzetközi tekeélet holtideje igen rövid, hiszen a bajnoki vagy Bajnokok Ligája-kötelezettségek közötti szünet szinte csak a karácsonyi és a szilveszteri ünnepekre korlátozódik. Ám még ezt a kis időszakot is ki lehet használni játékkal.

A szegedi nemzetközi A kategóriás pénzdíjas egyéni férfi teke világranglista-verseny immár a 15. szervezéshez érkezett, és bizony az első tizenhat helyezett minimum a nevezési díját visszanyeri. Talán már ezért is érdemes egy kicsit hamarabb visszarázódni a sportba.

Ahogy megszokhattuk, a hazai tekeélet legjobbjai mellett komoly nemzetközi szintű játékosok érkeznek az újszegedi teke- és bowlingcentrumba. Itt lesznek a Bajnokok Ligájában érdekelt csapat játékosai közül az osztrák St. Pölten, a szerb KK Beograd, az olasz Neumarkt vagy a Répcelak játékosai – és természetesen a rendező Alabárdos-Szegedi TE teljes kerete is.

Így például a hatszoros világbajnok, a tornán címvédő Kiss Norbert is elindul, aki az elmúlt 14 alkalom legeredményesebb játékosa a négy sikerével. De a korábbi elsők közül leadta nevezését Kiss Tamás és a szerb Jovan Csalics is.

A show újraindul jövő kedden, hogy vasárnap kiderüljön, ki nyeri a 15. BB Mentor-kupát.

Címünk
 • Szeged, Derkovits fasor 1-3.
 • hétfőtől csütörtökig: 15-22 óra
  pénteken: 15-23 óra
  szombat: 10-23 óra
  vasárnap: 10-22 óra
Kövessen minket
© 2023 Szeged-Teke. All Rights Reserved.