Hivatalosan is megkezdte a felkészülést a 2020–2021-es idényre a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata.

Bár a játékosok rendszeresen ed­­zettek a szünetben is, hivatalosan most kezdte meg a felkészülést az új idényre a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata. A feladat adott: szeptember első hétvégéjén indul a szuperliga, amelynek mezőnye még nem teljes, hiszen a Szolnok csak az NB I.-re nevezett, így a fennmaradó helyért három csapat, a BKV Előre, a Balogunyom és a Csákánydoroszló küzd meg egy hármas tornán a székesfehérvári Köfém otthonában.

A folytatásban következik szeptember 29. és október 3. kö­­zött a szlovákiai Podbrezován a csapatvilágkupa, amelyen a szegedi alakulatnak jó esélye van bejutni a legjobb négy közé, ott azonban már kemény dolga lehet a Zerbst (német), Zapresic (horvát), Neumarkt (olasz) hármassal, de a házigazda Podbre­zova is veszélyes ellenfél lehet. Az eseményen – amelyre tizennégy klubot várnak – szerdán és csütörtökön bonyolítják le a selejtezőket, majd pénteken az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók következnek.

Az együttes kerete változott: távozott Rácz Róbert, miközben érkezett két világbajnok, a vajdasági Bárány Csongor a Vojvodinát hagyta el a szegedi hívásért, míg Zapletán Zsombor a Ferencváros után tér vissza immár másodszor egykori klubjába.