• +36-30-539-3369
 • +36-62-401-410
 • tekeclub@szeged-teke.hu
 • 6726 Szeged, Derkovits fasor 1-3.

Sikeres Európa- és Világbajnoksági szereplés

Megrendezésre került az első U18-as Európa Bajnokság Breznoban, ahol játékosunk Ivanyik Dávid képviselte hazánkat. 3 versenyszámban indult el, csapatban, sprintben és tandemben.

Az első napon csapatban 549fát ért el, a csapat 9. helyen végzett a versenyen.
A második napon sprintben bronz érmet szerezett, nagyon közel állt a döntőbe jutáshoz ( végül az lett a győztes aki kiejtette őt az elődöntőben) 🥉
A harmadik napon tandemben lépett pályára Hegedűs Dominikkal. Az egyik szettben még majdnem a világcsúcsot is sikerült megdönteniük, pár fával maradtak csak alul. Az elődöntőben már elfáradtak és nem sikerült bejutniuk a döntőbe. Így egy újabb bronz érmet sikerült szereznie ifjúsági játékosunknak. 🥉

Az ifjúsági Európa Bajnokság után következett a felnőtt egyéni Világ Kupa. Csapatunkból 3 játékos ölthette magára a nemzeti színeket, Zapletán Zsombor, Karsai László és Kozma Károly.

KARSAI LÁSZLÓ:
Egyéniben 595fás eredményt ért el, ezzel sajnos nem sikerült bejutnia a legjobb 32 közé.
Tandem Mixben az 1:1-es szett arány után párjával 21:23 arányban alulmaradtak sudden victory-val így számára véget ért a Világ Kupa.

KOZMA KÁROLY:
A selejtezőben 622 fás eredményt ért el, sajnos ez sem volt elég a továbbjutáshoz, 7 fa hiányzott a második körhöz.
Tandem Mixben sikeresen vették az első kört párjával. A második körben pechjükre megkapták a későbbi bajnok párost, sudden victory után búcsúztak ők is a küzdelmektől.

ZAPLETÁN ZSOMBOR:
A selejtezőben elért 669 fás eredményével 11. helyen jutott tovább a legjobb 32 játékos közé. Az első ellenfele a szlovák Nemcek Peter volt akit viszonylag könnyedén sikerült legyőznie. A legjobb 16 között összekerült a német fiatal tehetséggel Tim Brachtel-lel, sajnos a továbbjutás nem sikerült 2:2-es szettarány mellett kevesebb ütött fával kiesett. (Mindössze 7 fa döntött kettejük között, Tim lett végül a világbajnok)
A spint versenyszám fontos volt számára az összetett versenyszám miatt (A legjobb 120 vegyes és a legjobb sprint eredmény adódik össze.) Minden körben nehéz ellenféllel került össze, az első körben Zatschkowitsch Matthias-t, a legjobb 16 között Kujundzic Alen-t, a 4-be kerülésért Kovacic Igor-t, az elődöntőben Nusslein Mario-t verte el PONTVESZTESÉG NÉLKÜL!!! A döntőre sajnos elfáradt így végül „csak” EZÜST ÉRMET szerzett, plusz övé lett 240 fával a legjobb spint eredmény a mezőnyben.
Összetettben 910 fával (669+241) a 7. helyen zárta a tornát.

Címünk
 • Szeged, Derkovits fasor 1-3.
 • hétfőtől csütörtökig: 15-22 óra
  pénteken: 15-23 óra
  szombat: 10-23 óra
  vasárnap: 10-22 óra
Kövessen minket
© 2023 Szeged-Teke. All Rights Reserved.