A TEKE- ÉS BOWLINGPÁLYA NYITVA – ÉJJEL-NAPPAL!

A SPORT, A KIKAPCSOLÓDÁS CENTRUMA

Nem csak a városban, de az országban is egyedülálló létesítmény nyitotta meg kapuit 2005-ben Szegeden. A Teke- és Bowlingcentrum az újszegedi Kisstadion területén épült, így közel van más sportlétesítményekhez is. Az immár tizedik évében lévő sportközpontba mégis elsősorban a teke és bowling szerelmeseit várják, de jól fogják itt érezni magukat azok is, akik az aktív kikapcsolódás hívei.

Öltöző állott itt, s most Teke- és Bowlingcentrum – mondhatják azok a járókelők, akik szembesültek azzal, hogy az újszegedi Derkovits fasor 1-5. szám alatt 2005 óta immár nem egy leromlott állagú kisegítő létesítmény, hanem egy minden igényt kielégítő sportcentrum áll.

AZ ALAPKŐLETÉTEL

A mintegy 1500 négyzetméter alapterületű Teke- és Bowlingcentrumot 2005. májusában kezdték építeni, majd még azon év szeptemberében már át is adták a sportlétesítményt, 2006. januárjában pedig a hozzá tartozó 10 szobás panziót, szaunát és parkolót.

A rekordgyorsaságú építkezés kivitelezője a T-Comfort Kft. volt, a terveket a Torus-A Kft-nél készíttette. A területet a város adta, a kopottas, régi öltöző felújításáért, valamint egy zárt parkoló létesítéséért cserébe. 

A Teke- és Bowlingcentrum így lett nemcsak Szeged, hanem az ország egyik legimpozánsabb sportlétesítménye.

A BÜFÉ

Céges rendezvényeknek, évzáró buliknak, családi ünnepségeknek is tökéletesen megfelel a létesítmény, ahol a sportolás mellett a tágas büfé részben beszélgetni és iszogatni is lehet. A tekézéshez, bowlingozáshoz alkalmas cipőről helyben gondoskodnak, sőt két öltöző is rendelkezésre áll, ahol halk muzsika segíti a játékra hangolódást. A létesítmény a legújabb előírásoknak is megfelel, így például a mozgássérültek akadálymentesen juthatnak be és közlekedhetnek az épületben.

KONFERENCIATEREM

A 28 főt befogadó konferenciaterem külön is bérelhető, így például a televízióban közvetített különböző világeseményeket itt is végigszurkolhatják azok, akik nagy társaságban szeretnek hódolni szenvedélyüknek. Nem csak focimeccseket, de a földszinten folyó teke- és bowling mérkőzéseket is végignézhetik itt a szurkolók egy projektoros kivetítő jóvoltából.
Jó idő esetén kerti partiknak is helyet ad a sportcentrum. Lehetőség van grillezésre, bográcsozásra, igény esetén svédasztalos étkezést is tudnak biztosítani a vendéglátók.
A közelben található tenisz- és focipályák is meglátogathatók, de néhány perc járásra van innen az uszoda is. Ha valaki eljön ide, valóban a sport és kikapcsolódás centrumában érezheti magát.